reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

była u mnie koleżanka i Natalka wzięła jej klucze od mieszkania poszła do naszych drzwi i chciała kluczyk włożyć do dziurki:-D
któraś z Was pisała o podobnej sytuacji:-D
Natalka nauczyła się mówić sisi:tak: ale niestety mówi w momencie kiedy suśki lecą na podłogę:angry:

reklama
Roksi, to juz coś:tak:, mój koniecznie chce nosić nocnik na głowie:-D, a jak siada, to dupka mu się klinuje i nie mogę go wyciągnąć:szok:, są mniejsze nocniczki, bo mój chyba ma małą pupkę:-p

u nas załatwianie wygląda tak :-) :

mała przynosi nocnik i mówi "aa!" po czym spierdziela mi :-D
muszę ją gonić,jak złapię sadzam na nocnik, robi co trzeba i jak ma dzień, że gdzieś się spieszy to natychmiast po zrobieniu wstaje, a jeśli ma dzień posiedzeniowy to nie daje się ściągnać z nocnika :-D pytam sie czy już, a ona wtedy mówi "y-y" i się na boki kręci na nie i nie daje się wedy z niego zabrać :-D i potrafi sobie wtedy posiedzieć tak z 10 minut :-)

U nas Karol robi do nocnika kupkę. Sadzamy go zawsze rano, po obiedzie i jak nie zrobi po obiedzie to po podwieczorku. Kupa do pieluchy właściwie się już nie zdarza. Siku czasem zrobi przy okazji, ale nie kontroluje chyba jeszcze tego.

dziewczyny a macie zwykle nocniki? czy jakies bajeranckie zeby dzieciaczki bardziej interesowaly ? przyznam szczeze ,ze jeszcze nie zakupilam ale jakos w tygodniu mam zamiar i wlasnie nie wiem jaki:no::sorry2:

dziewczyny a macie zwykle nocniki? czy jakies bajeranckie zeby dzieciaczki bardziej interesowaly ? przyznam szczeze ,ze jeszcze nie zakupilam ale jakos w tygodniu mam zamiar i wlasnie nie wiem jaki:no::sorry2:
Aga ja uważam że nocnik powinien być zwykły:tak: ewentualnie z jakimś grajkiem:tak: bo bajerancki będzie dziecko traktować jak zabawkę:tak:

ja miałam z pozytywką ale zanim córcia zaczęła z niego korzystać rozwaliła ją :-D
także mamy w tej chwili najzwyklejszy nocnik, który stoi cały czas na wierzchu w jej pokoju, aby ciągle go widziała...jak go nie widziała to nie informowała mnie, że chce się załatwić, a jak wystawiłam go to przynosi go gdy chce się załatwić :tak:

gartuluję wszystkim kupy do nocnika!

u nas jest kupa w trakcie leżakowania i spania czyli śpi, przebudzi się, kupka i śpi - domyślam się tego bo jak ją biorę z łóżeczka to ZAWSZE jest smród:-Dpóki co nie ma szans na jej złapanie, no chyba żebym ją sadzała jak się tylko przebudzi i skracała sobie o godzinę święty spokój, o nie nie, nie ma głupich:-p:-D

siku zrobi raz na tydzień lub rzadziej a sadzam ją raz, dwa dziennie. Nic to - jest mądra w innych dziedzinach:happy:

Olivka nie chce siedziec na nocniku:no:zreszta nigdzie nie usiedzi, nie ma na to czasu;-):-D
jednego dnia sprobowalam ja przetrzymac bez pieluchy, myslalam, ze jak zacznie kupe robic to zdaze ja na nocnik posadzic i skojarzy o co chodzi
ale chyba bala sie bez pieluchy i w ogole tego dnia kupy nie zrobila (normalnie jej sie to nie zdarza):-p

jak pokazac dziecku do czego sluzy nocnik?

reklama
Do góry