reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

już dawno miałam się pochwalić, że Zosia dołączyła do grona układajacyh puzzle - 15 elementów:-)
co chwilę teraz dostaje puzzle, układanki, gry;-)

roksiNatala próbuje z większą ilością elementów? u nas na 15 stanęło;-)

reklama
moja tez powolutku zaczuna skladac zdania :tak:tylko nie odmienia ...
np. "dziadzia masz niania":-D niania czyt.smoczek;-)

już dawno miałam się pochwalić, że Zosia dołączyła do grona układajacyh puzzle - 15 elementów:-)

Brawa dla Zosi! :wink: Mojej już się puzzle znudziły.. Teraz jej pasją są książki; potrafi godzinami siedzieć i je oglądać, a co się przy tym naopowiada! :szok: :-) Jakąś bajkopisarką chyba zostanie, bo bajdurzy strasznie. :-D No i uwielbia jeszcze zabawę ciastoliną, którą dostała na urodziny.
Z wierszyków zna "Wlazł kotek na płotek", "W pokoiku na stoliku", z niewielką pomocą mówi "Na wyspach Bergamutach" i "Kaczka Dziwaczka", a ostatnio próbuje "Entliczek Pentliczek". :tak:

u nas jest "didi" od dydusia

wczoraj moje dziecko prosiło mnie o niego...po etapie nauki, że jak coś chce ma mówić daj mi, teraz przeszliśmy na etap, że każę jej mówić "daj mi proszę"...moje dziecko proszę mówi jak osioł :rolleyes2: no i wczoraj podchodzi do mnie i mówi "daj mi mama osioł didi" :-D

a u nas niemal samoistnie - bo nie uczulaliśmy jakoś specjalnie, "dziękuję mamusiu" ale za wszystko zabawkę, picie, jedzenie - nadużywa:-D

plelala - przepraszam, taka honorowa, że czasem 15 minut się boczy zanim przeprosi:rofl2:

no i plosę też nader często:happy:

reklama
he he fajnie :tak:
u nas: posie = proszę (używane zgodnie z przeznaczeniem)
uje ( z akcentem na e) = dziękuję
a ostatnio mnie zaszokował: osze daj mi to tutaj (i pokazuje na buźkę:-D, chodziło o rodzynki).
Jakoś tak sie porobiło, że jak chce rodzynki to nawet zdaniami wali do mnie:-D

a smok to mop:happy:

Agutek, osioł brzmi CUDNIE:tak:

madzik, niezła Zosia jest z puzzlami, u nas na razie 8 części idzie ale aktualnie auta sie zaczynają aaa i lubi tez takie drewniane "puzzle", one są dużo trudniejsze od zwykłych

Do góry