reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Edukacja w UK

Czyli musze sobie założyc specjalne konto tak, czy firma je zakłada?
A no 630 juz troche lepiej, liczyłam że płaciłabym ok 4,5.
Ale jejku az mi się serce kraje jak pomyśle,że miałbym dac mojego maluszka jakiejś Angielce do opieki na tyle godzin:-( Boziu okropone to.:no:
Ciekawe czy one sa czyste i schludne tak apropo:sorry2:.
Ja karmię go jeszcze piersią wiec robię tylko przymiarki, najlepiej byłoby mi pójśc gdzieś na pól etatu, to jescze da radę wytrzymac tak z 4 godz.:confused:
A Ty widziałaś taki "żłobek" w środku jakie zrobił na Tobie wrażenie?

reklama
wiesz kazda childminderka przechodzi kontrole ofsted i musi spelniac dosc wysokie kryteria bo jesli ich nie ma to dostaje niska ocene a kazdy kto posyla dziecko patrzy na taka opinie. dotyczy to i czystosci i pierwszej pomocy itd. czesto maja plan i np ta mojej kolezanki to dosc sporo dzieci uczy co wg jest fajnym przygotowaniem do szkoly. childminderki maja ograniczona ilosc najmlodszych dzieci tak zeby miec mozliwosc dobrej opieki.
to przedszkole-zlobek o ktorym ja myslalam wyglada super czysciutko i maja duzo ludzi wiec idealnie dla malutkich dzieci ale niestety nie bardzo mi pasuje bo wprawdze jest po drodze ale dosc daleko od domu wiec w razie czego bez auta nie da rady. bylismy dzis tez u childminderki obok nas ale byla na spacerze z dziecmi wiec musimy jeszcze raz sie przejsc.
na pewno jak bede miala zostawic gdzies dziecko to po pierwsze sprawdze ofsted ( na stronach gov jest ) po drugie dokladnie przejde wszystkie pomieszczenia i zadam kazde pytanie jakie mi przyjdzie do glowy :)

No nieźle się prezentuje nawet mnie to troche przekonało:)
A Ty narazie jesteś z malutką w domu tak?
A ta Twoja kolezanka w jakim wieku tam posłała dziecko?

nie my oboje pracujemy ale mamy tak dopasowane godziny ze sie zmieniamy :) chcemy mala narazie na jeden dzien wyslac ale narazie sie namyslamy.
moja kolezanka z tego co wiem to on poslala corke jak skonczyla 6 miesiecy chyba a moze nawet troszke mniej bo pamietam ze bardzo wczesnie bo musiala wrocic do pracy.

Stefanka to malo co sie z męzem widujesz chyba?
A ile godz.pracujesz na dzień?
No i w jakim wieku była Księżniczka gdzy wróciłaś do pracy?

nie jest tak zle :) ja lubie troszke posiedziec sama hehe a zreszta on pracuje tylko 4 dni w tygodniu.
jak miala chyba kolo 5-6 miesiecy to chodzilam na kilka godzin a po wakacjach juz na caly etat ale w szkole pracuje sie okolo 27 godzin tygodniowo no i jest duzo wolnego bo tutaj sa czesciej ferie :))

Fakt tu bardzo czesto ferie:)
A Ty pracujesz jako nauczycielka?
Ja mimo iz po 2 kierunkach studiów, ale nie nauczycielskich - tu pracy chyba dobrej nie znajdę, ech..., no ale Tobie sie udało chyba jestes zadowolona, no nie?

ja juz teraz pracuje w innej szkole o szczegolnym charakterze hmm ciezko wytlumaczyc :)
mysle ze na pewno znajdziesz dobra prace chociaz nie ukrywam ze kluczem jest znajomosc jezyka.
jestem zadowolona ale ja jestem poszukiwaczem przygod wiec nigdy nie wiadomo co bede robila dalej :)

reklama
Hehe, poszukiwacz przygód fajnie:))))) Ja mieszkam na wsi dlatego maoze mam ograniczone możliwości w szukaniu pracy:(
No i coś niepewnie się czuje na tych angielskich drogach, po tej lewej stronie.
A Ty nie plaujesz drugiego bobo?
Ja mam dwóch (pierwsze urodziłam rok po maturze) i myślę o trzecim, zdałaby się trzecia dziewuszka hihi

Do góry