Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Czyli musze sobie założyc specjalne konto tak, czy firma je zakłada?
A no 630 juz troche lepiej, liczyłam że płaciłabym ok 4,5.
Ale jejku az mi się serce kraje jak pomyśle,że miałbym dac mojego maluszka jakiejś Angielce do opieki na tyle godzin:-( Boziu okropone to.
Ciekawe czy one sa czyste i schludne tak apropo.
Ja karmię go jeszcze piersią wiec robię tylko przymiarki, najlepiej byłoby mi pójśc gdzieś na pól etatu, to jescze da radę wytrzymac tak z 4 godz.
A Ty widziałaś taki "żłobek" w środku jakie zrobił na Tobie wrażenie?
wiesz kazda childminderka przechodzi kontrole ofsted i musi spelniac dosc wysokie kryteria bo jesli ich nie ma to dostaje niska ocene a kazdy kto posyla dziecko patrzy na taka opinie. dotyczy to i czystosci i pierwszej pomocy itd. czesto maja plan i np ta mojej kolezanki to dosc sporo dzieci uczy co wg jest fajnym przygotowaniem do szkoly. childminderki maja ograniczona ilosc najmlodszych dzieci tak zeby miec mozliwosc dobrej opieki.
to przedszkole-zlobek o ktorym ja myslalam wyglada super czysciutko i maja duzo ludzi wiec idealnie dla malutkich dzieci ale niestety nie bardzo mi pasuje bo wprawdze jest po drodze ale dosc daleko od domu wiec w razie czego bez auta nie da rady. bylismy dzis tez u childminderki obok nas ale byla na spacerze z dziecmi wiec musimy jeszcze raz sie przejsc.
na pewno jak bede miala zostawic gdzies dziecko to po pierwsze sprawdze ofsted ( na stronach gov jest ) po drugie dokladnie przejde wszystkie pomieszczenia i zadam kazde pytanie jakie mi przyjdzie do glowy
No nieźle się prezentuje nawet mnie to troche przekonało
A Ty narazie jesteś z malutką w domu tak?
A ta Twoja kolezanka w jakim wieku tam posłała dziecko?
nie my oboje pracujemy ale mamy tak dopasowane godziny ze sie zmieniamy chcemy mala narazie na jeden dzien wyslac ale narazie sie namyslamy.
moja kolezanka z tego co wiem to on poslala corke jak skonczyla 6 miesiecy chyba a moze nawet troszke mniej bo pamietam ze bardzo wczesnie bo musiala wrocic do pracy.
nie jest tak zle ja lubie troszke posiedziec sama hehe a zreszta on pracuje tylko 4 dni w tygodniu.
jak miala chyba kolo 5-6 miesiecy to chodzilam na kilka godzin a po wakacjach juz na caly etat ale w szkole pracuje sie okolo 27 godzin tygodniowo no i jest duzo wolnego bo tutaj sa czesciej ferie )
Fakt tu bardzo czesto ferie
A Ty pracujesz jako nauczycielka?
Ja mimo iz po 2 kierunkach studiów, ale nie nauczycielskich - tu pracy chyba dobrej nie znajdę, ech..., no ale Tobie sie udało chyba jestes zadowolona, no nie?
ja juz teraz pracuje w innej szkole o szczegolnym charakterze hmm ciezko wytlumaczyc
mysle ze na pewno znajdziesz dobra prace chociaz nie ukrywam ze kluczem jest znajomosc jezyka.
jestem zadowolona ale ja jestem poszukiwaczem przygod wiec nigdy nie wiadomo co bede robila dalej
Hehe, poszukiwacz przygód fajnie)))) Ja mieszkam na wsi dlatego maoze mam ograniczone możliwości w szukaniu pracy
No i coś niepewnie się czuje na tych angielskich drogach, po tej lewej stronie.
A Ty nie plaujesz drugiego bobo?
Ja mam dwóch (pierwsze urodziłam rok po maturze) i myślę o trzecim, zdałaby się trzecia dziewuszka hihi