reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Farbowanie w ciazy

O

oliwkaa14352

Gość
Hejka dziewczyny, mam takie pytanko . Bo jestem w 7 tygodniu ciąży, jestem fryzjerką i mam pytanie czy farba do włosów albo rozjaśniacz szkodzi dziecku?

reklama
Hejka dziewczyny, mam takie pytanko . Bo jestem w 7 tygodniu ciąży, jestem fryzjerką i mam pytanie czy farba do włosów albo rozjaśniacz szkodzi dziecku?
Generalnie szkodzą opary tych farb. Farby bez amoniaku są bezpieczne, ale nawet wtedy jak w tych oparach jesteś cały dzień to tak średnio. Chyba, że możesz dogadać się w pracy tak, żeby zajmować się innymi rzeczami, a farby zostawić komuś innemu.

Niby opary szkodzą ale mój ginekolog dziwnie na mnie popatrzył jak zadałam mu pytanie czy w ciąży mogę ufarbować sobie włosy 😃 zdecydowanie odpowiedział że tak. Aktualnie farby maja mało amoniaku albo można używać takich bez amoniaku.

Niby opary szkodzą ale mój ginekolog dziwnie na mnie popatrzył jak zadałam mu pytanie czy w ciąży mogę ufarbować sobie włosy 😃 zdecydowanie odpowiedział że tak. Aktualnie farby maja mało amoniaku albo można używać takich bez amoniaku.
Bo sobie to jednam coś inneg, siedzisz chwilę, a fryzjerzy siedzą w tych oparach pół dnia.

Generalnie szkodzą opary tych farb. Farby bez amoniaku są bezpieczne, ale nawet wtedy jak w tych oparach jesteś cały dzień to tak średnio. Chyba, że możesz dogadać się w pracy tak, żeby zajmować się innymi rzeczami, a farby zostawić komuś innemu.
No niby mogę się dogadać z kimś ale jak będę się zajmowała czymś innym a w tym samym pomieszczeniu a to pomieszczenie jest małe to nie wiem czy to coś ta zbyt

Ja jak wchodzę do fryzjera to zawsze czuje ze w całym salonie czuć intensywnie te opary a nie należy do najmniejszych, po czasie się przyzwyczajam do tego zapachu ale myśle ze to ogólnie jest niezdrowe . Choroby układu oddechowego są chorobami zawodowymi przypisanymi do tego zawodu nie bez przyczyny

reklama
Moja kuzynka jest fryzjerką i urodziła rok temu. Przez prawie całą ciążę siedziała w zakładzie. Nie farbowała bezpośrednio tylko zajmowała się np strzyżeniem mężczyzn czy zamiataniem ,ale ogólnie przebywała normalnie w zakładzie fryzjerskim.

Do góry