Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Narazie mam working tax, child tax credit, od 3 tyg. próbuję skończyć wypełniać aplikację na council benefit, i pewnie będziemy się starać o housing. Niewiem dlaczego, ale nie dostałam wolczera na Sure start ?!
Mewa https://online.hmrc.gov.uk/login?GA...ID=Common&URI=https://online.hmrc.gov.uk/home
tu powinny być formy Website of the UK government : Directgov
A tu więcej na ten temat.
Council benefit częściowo pokrywa koszty wynajmu,lub opłatę councilowską.Formę wybiera się w lokalnym biurze councilu, przeważnie tam, gdzie się za niego płaci.
Właśnie zauważyłam że wysłałam forme z boutny paku na child benefit, wysłałam ją z świadectwem urodzenia Jagody, a dostałam child credyt a nie benefit, zgupiałam. Muszę sprawdzić wyciągi z banku czy mi płacą czy nie i jutro zadzwonić.
Mewa po child tax credit i working tax credit mam nr tel dzwonisz podajesz swoj natinal insurance number i wysylaja wniosek tu masz nr:08453003900 zapytaja sie czy robisz sama aplikacje czy z mezem-ale jak masz faceta ktory sie przyznaje do dziecka i nie uciekl to musicie zrobic wspolna;-):-)trzeba podac (srednio) zarobki za zeszly rok podatkowy twoje i tatusia bobaska-)) i na tej podstawie wyliczaja ile ci sie nalezy kasy.cild benefit nalezy sie kazdemu niezaleznie od kasy- daja tego jakies 23Ł tyg(stala stawka dla kazdego,ostatnio podniesli ja do tych 23 z 17 czy 18Ł) z child benefit przyjdzie ci czek na 250Ł na zalozenie konta pszczednosciowego dla dziecka i na str rzadowej pisza ze niby jak dziecko skonczy 7 lat to dostaje sie taki drugi czek.nie mozna go realizowac.mozna tylko wplacic na specjalne konto(w kazdym banku i innych instytucjach) mozna takie konto utworzyc-kaska sie zbiera dla dziecka i jak skonczy 18 lat to moze wybrac
dofinansowanie z councilu zeby im tyle nie placic council taxu-formularz na Website of the UK government : Directgov dofinansowanie housing na zmniejszenie oplaty za wynajem. i wszystkie potrzebne info masz na direct.gov.uk jak by co to pisz bo ja juz wsio zalatwiam i wypelniam wiec moze cos bede wiedziec jak bys miala pytania.i widze ze miranda tez troszke zorientowana to jakos sie wspolnie zgadamy i poradzimy jedna drugiej:-)
a więc juz wiem dlaczego jeszcze nie mam child benefitu. Właśnie zadzwoniłam i pani mi z pięknym pakistańskim akcentem powiedziała że w związku z tym iż przybyłam z innego kraju, muszą sprawdzić czy oby tam nie biorę jakiś zasiłków i ze sprawa jest w toku i może zając do 26 tyg!!!! Chyba zgupieli! wrrrr.
miranda a tez wypelnialas dodatkowy wniosek w ktorym chcieli nip i pesel z pl??? nawet jesli im tyle zajmie to nie z ich winy a pl urzedy sie nie spiesza z papieramidobre tyle ze pierwsza wplata to wyrownanie od dnie narodzin dziecka:-)czyli wiekszy zastrzyk gotowki
Sure Start Maternity Grant sie należy jesli masz child tax credit wyzszy niz podstawowy np z powodu niepełnosprawności dziecka lub jakiejs ciężkiej choroby. Child tax credit każdy dostaje a becikowe nie, niestety...
Ja wysłałam forme bo mam nadzieje że załapiemy sie na inne kryteria, czekam teraz co mi odpowiedzą