reklama
andariel
mama super dwójki :]
ja mam grupowe w Axie i dostałam już 1.500; a mąż wcale nie ma; becikowe ma być na przełomie października i listopada;
izabela...
Fanka BB :)
czy za pobyt w szpitalu ubezpieczenie płaci od 1 dnia czy od 4 dnia pobytu w szpitalu? 

basia1807
mama trzech skarbów
mi placi za cztery doby czyli od pierwszego dnia... nie wiem jak inne ubezpieczenia. ja mam w pzuczy za pobyt w szpitalu ubezpieczenie płaci od 1 dnia czy od 4 dnia pobytu w szpitalu?![]()

anet15
Mama Malgosi i Karolinki
Ja juz pesel mam dawno,szybko sie uwineli,bo juz 3 tyg po urodzeniu mialam.....a akt to tez od reki dali mezowi....
Ubespieczenie mam,ale place sobie sama,bo jak odchodzilam z poprzedniej firmy to wtedy zaczelam sama oplacac,no i teraz za pobyt w szpitalu nic mi sie nie nalezy,no a maz tez wzial tylko za urodzenie dziecka....bo przeciez on w szpitalu nie lezal...:-)
Ubespieczenie mam,ale place sobie sama,bo jak odchodzilam z poprzedniej firmy to wtedy zaczelam sama oplacac,no i teraz za pobyt w szpitalu nic mi sie nie nalezy,no a maz tez wzial tylko za urodzenie dziecka....bo przeciez on w szpitalu nie lezal...:-)
azorek84
mama Amelii 2009
mam prosbe do dziewczyn mieszkajacych w UK.czy staralyscie sie tu o becikowe i czy wam przyznano???ja wyslalam aplikacje po child benefit,child tax credit i working tax credit a na becikowe dostalam odmowe...
wlasnie sciagam formularz na claima i jeszcze raz sprobuje...napiszcie czy wy aplikowalyscie i czy przyznano.

miranda
Fanka BB :)
Azorku, ja nie składałam, ale mi się nie należy ze względu na wysokość zarobków. Nie wiem ile tego jeste ale jeżeli oboje rodziców pracowało, to się nie należy, a składa się aplikację do któregoś tygodnia po porodzie, więc macierzyńskiego nie policzą.Chyba że jest inaczej?
Nie sprawdzałam tym razem, ale poprzednio wiem że nie dostałabym.

reklama
azorek84
mama Amelii 2009
no wlasnie udzielaja niby jesli child tax credit sie nalezy.no i my dostaniemy child tax ale becikowego raczej nie bo tego tax-u chyba powinno sie dostawac wiecej niz miesieczny przychod a tyle to nie dostane
a o wszystkie inne benefity startowaliscie czy nie?