reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
A ja zdarłam wszystko z ubezpieczenia: za urodzenie, za pobyt w szpitalu i za operacje, a co :) niech płacą i tak mają nadwyżkę :) z moich składek
Becikowego jeszcze nie załatwiałam...

U mnie min trzeba było być w szpitalu 4 doby by wypłacili, a wypłacili mi za 7 dób :))). Za pobyt dostałam więcej niż za CC <lol>
Mam Warte

Ja juz pesel mam dawno,szybko sie uwineli,bo juz 3 tyg po urodzeniu mialam.....a akt to tez od reki dali mezowi....
Ubespieczenie mam,ale place sobie sama,bo jak odchodzilam z poprzedniej firmy to wtedy zaczelam sama oplacac,no i teraz za pobyt w szpitalu nic mi sie nie nalezy,no a maz tez wzial tylko za urodzenie dziecka....bo przeciez on w szpitalu nie lezal...:-)

mam prosbe do dziewczyn mieszkajacych w UK.czy staralyscie sie tu o becikowe i czy wam przyznano???ja wyslalam aplikacje po child benefit,child tax credit i working tax credit a na becikowe dostalam odmowe...:no:wlasnie sciagam formularz na claima i jeszcze raz sprobuje...napiszcie czy wy aplikowalyscie i czy przyznano.

Azorku, ja nie składałam, ale mi się nie należy ze względu na wysokość zarobków. Nie wiem ile tego jeste ale jeżeli oboje rodziców pracowało, to się nie należy, a składa się aplikację do któregoś tygodnia po porodzie, więc macierzyńskiego nie policzą.Chyba że jest inaczej?:eek: Nie sprawdzałam tym razem, ale poprzednio wiem że nie dostałabym.

reklama
no wlasnie udzielaja niby jesli child tax credit sie nalezy.no i my dostaniemy child tax ale becikowego raczej nie bo tego tax-u chyba powinno sie dostawac wiecej niz miesieczny przychod a tyle to nie dostane:zawstydzona/y::no:a o wszystkie inne benefity startowaliscie czy nie?

Do góry