reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Formalności po narodzinach dziecka

Anet dzieci mamy w tym samym wieku i z urlopami chce zrobić tak jak Ty. Mówisz, że aż do kwietnia jakaś kasa będzie na konto wpływać??
Byłoby super :-)

Edit: Ty masz pewnie 26 dni urlopu, ja jeszcze tylko 20 :-( Urlopy miałabym do 18 marca :-( Potem wychowawczy...
Tak,mitemil,ja ma 26 dni urlopu i wyszlo mi z moich obliczen ze do 8 kwietnia kaska bedzie....no a potem tez wychowawczy

reklama
Mam pytanie do angielskich mam.
Nie mam pojęcia gdzie wpłacić Child Trust Fund. Jest tyle opcji że głupieje.A wy juz wybrałyście? Myślę o Children's Mutual.

ja wogole sobie z tym dalam spokoj bo w marcu stad wyjezdzamy,
zeby tylko mi Chid Benefit wyplacili do tego czasu to bede zadowolona
a wam juz przyznali? bo ja czekam juz 3 miesiace...

Tak, mi przyznali jakoś chwilę po wyjeździe do Polski. A Mewa dlaczego rezygnujesz z child trust fundu? I tak możesz go wpłacić a Adaś będzie mógł wybrać sobie pieniążki nawet z Polski jak bedzie mieć 18 lat. Może to nie wiele, ale zawsze coś i za darmo!
Faktycznie długo czekacie, może zadzwoń i upewnij sie czy nie zgubili waszej formy, bo niestety ale często im sie to zdarza.

a ja się dowiedziałam od znajomej kadrowej, że będąc na wychowawczym NIE NALEŻY nam się urlop wypoczynkowy
O kurna czyli nie nalezy nam się urlop w 2010 roku??
Czy można już od poczatku roku wziąć sobie cały urlop wypoczynkowy za 2010 rok i wtedy dopiero po nim na wychowawczy?? :tak:
Tylko pytanie czy tak na samym początku roku dadzą cały urlop?? :sorry:

dziewczyny ja sie dowiadywalam i mozna najpierw wziac wychowawczy, a pozniej pojsc sobie na urlop wypoczynkowy. ja np. w marcu i kwietniu bede na wychowawczym, a w sierpniu biore wypoczynkowy. trzeba jedynie wykorzystac urlop z poprzedniego roku (czyli z 2009)

anitek ale urlop wypoczynkowy zostanie ci pomniejszony o 2 miesiące wychowawczego, ale możesz tak zrobić

karinko jak wracasz z macierzynskiego pracodawca jeśli tylko taka twoja wola musi ci dac urolp za 2010 w calości tak jest w kodeksie pracy

Hej Dziewczyny tak to właśnie wygląda- że pracodawca ma obowiązek udzielić nam całego urlopu za 2009 oraz 2010 od razu po ustaniu urlopu macierzyńskiego, jeżeli o niego zawnioskujemy- to gwarantuje Nam kodeks pracy:-)Ja już zawnioskowałam 26 dni za 2009, 26 dni za 2010 czyli razem 52. Ponadto jeśli, ktoraś z Was będzie jeszcze na macierzyńskim w 2010 ma prawo do przedłużenia go o 2 tygodnie fakultatywne, trzeba tylko zgłościć do kadr tydzień przed jego końćem. Ja urodziłam 24 sierpnia zatem jeszcze się załapałam. Pozdrawiam "Sierpniowa- Wrześniówka".

reklama
Do góry