• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

Ja raczej boje sie używać zwykłych balsamów, że one mogą być szkodliwe dla maleństwa - i nie odważyłabym sie nimi smarować brzuszka
Wychodzę z założenia, że skoro nie ma nich informacji że mogą być stosowane dla kobiet w ciązy to lepiej ich nie używać

Też bym się bała. Ja smaruję sie takim z Rossmanna i na szczęśce nic mi nie wyszło, a mam tendencje i stare rozstępy na biodrach. A teraz dziennie się smaruję i jest o.k., ale zwkłago balsamu bym nie używała, a juz szczególnie na brzuch.

reklama
ja też używam FISSANu, używałam też MUSTELE, Ziajke, DAXA, GERBERa, i z 4 oliwki (HIPP był dla mnie z oliwek najlepszy). FISSAN jest tłusty więc używam go zawsze po wieczornej kąpieli, a na dzień smaruję się lżejszymi preparatami - w tej chwili mam znowu GERBERa. Efekt = 0 rozstępów, ale niestety na cellulit nie pomagają (a ten akurat wytworzył mi się na udach:crazy:)

barmanka ginekolog chyba po to jest ginekologiem żeby wiedzieć co można stosować a co nie.
Zgadzam się z dziewczynami że nie zastosowała bym zwykłych balsamów bo nigdy nie wiadomo co jest w ich składzie a same dobrze wiemy że łożysko to wszystko wchłania a takie balsamy z apteki są testowane pod specjalną kontrolą!!!!
Ja tam wole nie ryzykować ani zdrowiem dzidzi ani swoim wyglądem bo rozstępy na ciele to nic miłego-przynajmniej dla mnie

Pal licho moje rozstępy, ale nie chciałabym dziecku zaszkodzić, a nie wiem co jest w składzie takich zwykłych balsamów do ciała. A jednak te dla ciężarnych są specjalnie przebadane i na pewno nie mają niebezpiecznych składników, które mogłyby zaszkodzić. Ja nie kupuję w aptece takich preparatów tylko w Rossmannie, ale są dla kobiet w ciąży.

no i macie racje Dziewczyny (monika88, marzena80) - przecież nawet preparaty na rozstępy dla kobiet w ciązy powinny być stosowane od 4 m-ca ciąży. Dlatego ja do 4 m-ca używałam oliwek. Oczywiście preparaty na cellulit są niewskazane przez cały okres ciązy!!!

no i macie racje Dziewczyny (monika88, marzena80) - przecież nawet preparaty na rozstępy dla kobiet w ciązy powinny być stosowane od 4 m-ca ciąży. Dlatego ja do 4 m-ca używałam oliwek. Oczywiście preparaty na cellulit są niewskazane przez cały okres ciązy!!!

no właśnie a powinni coś wymyślić na cellulit;-) bo okropny się mi zrobił na udach:tak:ale nim się za bardzo nie przejmuje bo zawsze da się zlikwidować

a ja uważam ,że barmanka79 ma rację ponieważ skłonnośc do rozstępów jest dziedziczna. W mojej rodzinie kobiety nigdy nie miały rozstępów jednak profilaktycznie smaruję się balsamem Pharmaceris. Wcześniej używałam balsamu z serii Prefecta mama i tez byłam zadowolona. Stosuję naprzemiennie balsam razem z oliwką Nivea i nie wydaje mi się by w kosmetykach nivea, choc nie są kosmetykami aptecnymi były jakies szkodliwe substancje które przenikaja przez łożysko . Nie dajmy sie zwariować. W ciąży nie mozna stosować kremów z kwasami owocowymi , retinolem, algami morskimi oraz kremów głęboko inwazyjnych, przeciwzmarszczkowych itp.
Nawet kosmetyki na cellulit są dozwolone z tego co wiem bo przenikają w głąb skóry tylko a nie przez łożysko. Ważne jest by był to krem bez retinolu.

Ja tam w każdym razie wolę na zimne dmuchać i smarować się balsamem dla ciężarnych. Co do dziedziczności rozstępów to wiem jedno, że moja Mama ich nie ma, a ja tak. Jeszcze takie z przed ciąży na biodrach.

Confi zgadzam sie z toba. Ja w pierwszej i drugiej ciazy niczym sie nie smarowalam i rozstepow nie bylo (moja mama tez nie miala). Teraz sie smaruje profilaktycznie bo boje sie ze przy blizniakowym rozmiarze brzucha skora nie wytrzyma. Z kolei moja kolezanka cala ciaze smarowala sie specjalnym olejem przeciw rozstepom i i tak wyskoczyly jej pod koniec 7 miesiaca, polozna powiedziala jej ze to dziedziczne i ze jak ktos ma je miec to i tak bedzie mial, w kazdym razie:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Marzenko ja tez rozstępy mam, na dole pleców ale to są rozstępy które zrobiły mi się pod wpływem szybkiego wzrostu, a mnie chodziło o rozstepy ciążowe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry