• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

Słonko no no 113cm w pasie :-) ja mam 109cm ;-) (31tc, waga dziecka 1700 - będziesz sobie mogła porównać po usg)
mi lekarka powiedziała że mam dużo wód płodowych i dlatego mam taki duży brzucholek :tak:

i też ostatnio tyje więcej niż np 2tyg temu...
ale na szczęście ze skóra wszystko ok - oby tak było do końca :-)

reklama
Wlasciwie to ja zawsze bylam pulpet. Znaczy moze nie taki jak w ameryce mozna spotkac najczesciej :) Ale zawsze wazylam ok.70-75kg.
barmanka Ty masz 31tc a ja dopiero bede go zaczynac w przyszlym....
A te rozstepy sa naprawde straszne! No i sa takie swieze, wiec wiecie sa strasznie purpurowe! :-( Obrzydlistwo! Na szczescie tylko nisko na brzuchu. Moze po ciazy, jak sie zagoja to nie bedzie tak ich widac.

slonko z tego co wiem to ty smarujesz się zwykłym balsamem więc może to przez to robią Ci się rozstępy. Może zakup sobie w aptece krem na istniejące rozstępy z pharmaceris dla kobiet w ciąży on działa na rozstępy które powstają w czasie ciąży.

slonko z tego co wiem to ty smarujesz się zwykłym balsamem więc może to przez to robią Ci się rozstępy. Może zakup sobie w aptece krem na istniejące rozstępy z pharmaceris dla kobiet w ciąży on działa na rozstępy które powstają w czasie ciąży.

Uzywam zwyklego balsamu bo kiedys akunia mowila, ze najlepiej nie uzywaz nic mocno "naruszajacego" warstwy skory.

slonko nie rozumiem dlaczego nie powinno się stosowac nic naruszajcego.... ja pytalam lekarza co moge stosowac powiedyial ye najlepiej apteczne wiec na poczatku uzywalam musteli (niestetz jest problem z ich kupieniem) wiec teraz przerzucilam sie na pharmaceris. Uzywam kremu przeciwko rozstepom i kremu ujedrniajacego do biustu a teraz musze kupic wlasnie ten na istniejace rozstepy bo zrobilo sie mi pare na tylku. Powiem ci szczerze ze gdybym uzywala samego balsamu tak jak ty to wygladala bym masakrycznie bo mam tendencje do rozstepow

Monika a skąd ginekolog może wiedzieć które kosmetyki szkodzą a które nie?:sorry2:
moim zdaniem skłonność do rozstępów jest dziedziczna...

ja od początku smaruje się zwykłymi oliwkami dla dzieci przemiennie z balsamami nawilżającymi - i nie pojawił mi się ANI JEDEN rozstęp :tak:

a akunia jest kosmetyczką (pamiętam że jeszcze ktoś z forum też jest kosmetyczką, ale nie pamiętam kto :-() i myślę że ona wie lepiej :tak: :-)

Ja w pierwszej ciąży oraz w tej używam kremu FISSAN

Krem przeciw rozstępom skóry przeznaczony jest do ochrony i pielęgnacji skóry kobiet w ciąży, połogu i okresie karmienia, kuracji odchudzających, dojrzewania i szybkiego wzrostu oraz gwałatownego przybierania na wadze.

Wole nawet nie wiedzieć jakbym wyglądała jakbym go nie stosowała
Wydaje mi sie że skoro są jest on przeznaczony dla kobiet w ciąży to nie może byc szkodliwy
Ja raczej boje sie używać zwykłych balsamów, że one mogą być szkodliwe dla maleństwa - i nie odważyłabym sie nimi smarować brzuszka
Wychodzę z założenia, że skoro nie ma nich informacji że mogą być stosowane dla kobiet w ciązy to lepiej ich nie używać

reklama
Ja też do tej pory używałam Fissan. Nie jest zły mimo iż strasznie tłusty i dlugo się wchłania, poza tym nie mam zastrzezeń :tak: Teraz używam krem ZIAJKA i też nie jest zły :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry