Franiowa Mamo, wyobrażam sobie jak reagujesz na "dziwne "odruchy Frania. Mój Filip jak na razie bez objawów padaczki, po dwóch badaniach eeg. U nas te badania były jakgdyby z automatu a racji przebytych chorób zaraz po urodzeniu. Do mnie to początkowo nie docierało, nie myślałam nawet przez chwilę, że może byc źle, choc tak naprawdę wszystko w tej kwestii może się jeszcze zdarzyc. U nas była inna obsesja, histeria i totalna panika - podejrzenie autyzmu. Dzisiaj mogę powiedziec banalne stwierdzenie: ważne by trafic w odpowiednie ręce specjalistów. Ja byłam tak nadgorliwą matką, że te pierwsze 2 lata na rozwój dziecka chyciałam wykorzystac na mega maksa!! Oprócz codziennych zajęc, cwiczeń, rehabilitacji zaczelam chodzic z Filipem na integracje sensoryczną. I tam, na pierwszym już spotkaniu "mądra pani" zaczęła mnie bombardowac tematem autyzmu. Przeżywałam horror bo im więcej na ten temat czytałam tym więcej widziałam tych cech u synka. Aż spotkałam osobę, która na codzień diagnozuje takie przypadki i wytłumaczyła mi wszystko lącznie z tym żebym odpuściła sobie integrację sens. u tej wybitnie porąbanej babki. Dzisiaj mam ochotę iśc do niej i nakopac w tyłek za to co przeżyłam ja i moja rodzina. Przeciez to można oszalec z bólu i ze zmartwienia!!!!
Dlatego Franiowa Mamo - spokojnie. Filip też miał sporo dziwnych tików i......przeszło, minęło

))
Jak się tak już rozpisałam to jeszcze jedno, bo przypomniałam sobie jak pisałaś o tych upadkach Frania na tyl głowy. U nas było dokładnie to samo -Filip siadał z pupą między kolanami i w zabawie tak potrafił się jakoś przechylac, że leciał do tyłu jak słup. Jakiś miesiąc temu tez mu się to zdażyło- za bardzo się wygłupialiśmy i nie zdążyłam go złapac. Niestety to czas, kiedy trzeba byc cieniem swojego dziecka

Nasze szkraby potrzebują więcej czasu by dojśc do sprawności a my więcej cierpliwości.
I tak na koniec - jutro idę z Filipem do szpitala na obserwacje jego problemów z gryzieniem i żuciem. Jestem potwornie ciekawa czy cos nowego się dowiemy. A obecnie jestesmy w Norwegii, więc kto wie, może znajdą sposób na Filipa

)
Ale się rozpisałam.....
Pozdrawiam Franulę i wszystkie forumowiczki. Idę spac

Dobranoc