reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Mycha a Tobie kochana co.. ciazowe humorki czy cos powaznego :shocked2: Kochana nie smutaj dzidzia to czuje!!!

ciacho milego nianczenia :-D Moj dzis kielbaski piecze ponoc na placu zabaw z dziecmi :tak: na powitanie wiosny :tak:

madziarena czesc :-)

reklama
Witam i ja też bez weny:sorry:
Tak krotko...Future cieszę się twoim szczęściem że masz Helenkę przy sobie:tak:
Mykam zaraz do laboratorium po wyniki a tak mi się nie chce że szok tak daleko mam:(
Mycha mi potowarzyszy no i odwiedzę cię w końcu Daffi;-)
Do usłyszonka;-)

cześć wszystkim
100 lat dla Dawidka :)

Future- luźne kupy to normalne, moje też miały luźne, aż wodniste, jak dokarmiasz butlą, to dawaj jej coś do picia, bo z butli jest pokarm bardziej sycący i może jej się chcieć pić, chyba że masz dość chudy z cyca, to nie musisz. Mój je też teraz częściowo z butli i pije dodatkowo herbatkę koperkową. Mój Arek na początku też spał całą noc i przebudzał się tylko raz, ale teraz mu cyc nie wystarcza i biedak ciągle głodny jest, a butli mi się nie chce robić w nocy, więc jak Helenka będzie miała butlę an noc, to będzie ci dłużej spać. Po 3 tyg. może mieć kolki, ale nie koniecznie wszystkie dzieci mają. Moje akurat po 3 tyg. dostały, a moich koleżanek dzieci nie miały, więc życze Helence żeby nie miała i nie płakała. A jak coś to ją masuj po brzuszku :)

Ja też nie mam weny, źle mi coś zjadłam i od wczoraj mam mdłości i jakaś słaba jestem, przedwiośnie idzie, mam migrenę i lepiej, żeby nikt do mnie nie podchodził :wściekła/y:

A pogoda ma się popsuć pod koniec tyg. ma być 3 stopnie. A ja mam chrzest w niedzielę, co za interes :wściekła/y:

hej
dzięki kroma, własnie się zastanawiałyśmy z mamą, żeby jej dać pić, ale to muszę pogadać z lekarzem. mowie Wam na położnictwie i noworodkach porażka. pomocy znikąd, nikt nic nie wie. Jak jedna coś powiedziąła, to druga mówiła,że nie wolno. jedna mowi,zeby karmic co godzinee, inna ze nie, ze co 3. no kosmos. Wyszliśmy ze szpitala,nikt nam nie obejrzał dziecka (pediatra wypisała, powiedziła o lekarzach i nic wiecej) a noworodkowe piguły nic a nic, jak wyjsc z dzieckiem na dwor, jak dokarmiac, jak ubieac, jak werandować, jak podrózowac...masakra! nie polecam!!!!!!!

dziś jade do Gorzo ściągnąć szwy do mojego lekarza! chociaż on może mi coś podpowie ;;)

aha, Helenka jadła o 6,30 i daje śpi. Kochane dziecko. ;*

Future to nasze realia gorzowskie wlasnie :confused2: Tez to przerabialam... Ja sie tam meczylam 2 tyg prawie :confused2: nic fajnego...
Jakbys miala jakies pytania to wal smialo podpowiemy ;-)
mozesz tez na gg i na kom walic do mnie ;p

nooo co do tel daje jutro do naprawy swoj gggrrr... glosniczek mi padl... dobrze ze esy jeszcze pisac moge ggrrr

Dzień Dobry na WIOSNĘ!!

Future to ja jestem zdziwiona!! Jak ja wychodziłam z Alicją ze szpitala, to przyszła lekarka i wszystko omówiła, co i jak kiedy wyjść jak ubrać i takie tam... A i piguły dużo pomagały...
Wszystko zależy na kogo trafisz...:huh:
A co do jedzenia, to jak karmisz butlą, to co 3 godz. jak piersią, to na żądanie. Ty karmisz pół na pół więc ciężko wyczuć, ale mi się wydaje (najlepiej zapytaj lekarza), że takie maleństwo nie powinno mieć aż tak długich przerw w jedzeniu. Powinnaś chyba Helenkę wybudzać i karmić...

ja juz po spacerku nawet cieplo bo bez czapki chodzilam:-)
future ale np. cycek karmisz na zadanie czyli keidy dziecko ma ochote a butelka o srednio co 3 godziny

a ja juz chatke mam wysprzatana:-Dmoj jak poszedl z davidem do parku to tak go do tej pory nie ma:-D:-D:-Da mial byc tylko pol godz:-D:-D:-D
ciasteczko rzeczywiscie cieplo,ja na balkonie stalam w koszulce na ramiaczkach i cieplutko:-)

a ja sie wezme wlasnie na balkonie za porzadki bo mam pelno paprochow i posieje pachnacy groszek do doniczek:-)
moj dzisiaje jedzie wkoncu zmienic zimowki na letnie bede miec z glowy nie bede musiala sama jechac hehe
marzenka to moglas spokojnie zrobic porzadki

reklama
A moja córcia dziś postanowiła, że jej matka nie posprząta, nie ugotuje, nie poprasuje....czyli jednym słowem mówiąc mam zajmować się tylko nią... Ziewa jak smok, ale nie zaśnie, najlepiej przy cycku powisieć...
Dobrze chociaż że Łukasz do przedszkola z kwiatem, z bibuły poleciał :-)

Do góry