Zapominajka ja gdzies czytalam ze teraz to nawet przy - 10 mozna rodzic naturalnie ;-) ale oprocz tego trzeba jeszcze sprawdzic czy w siatkowkach nie zaszly jakies zmiany u mnie naszczescie jest wszystko oki i moge rodzic naturalnie:-)
reklama
Hej!!!
My juz po wizycie, ginka poprała wymaz, wyniki mam pojutrze
Dzidzia rosnie a serducho wali jak szalone, cisnienie mam w normie i wyniki tez super;-) szyjka zamknieta trzyma więc na razie nie będę rodzic
Waga od ostatniej wizyty stoi a nawet 200g ubyło
czyli koło 8kg na plusie
co mnie bardzo cieszy!!!!
Misiówka dziewczyny maja rację, wody płodowe moga się sączyc
A co do tego czopu to podobno nie wszystkim odchodzi albo inaczej nie wszystkie zauważymy to
tak mówiły nasze połozne!!!!
Marzycielka podzielam twój apetyt na ogórki kiszone!!!!
Pozdrawiam i życze udanego dzionka...ja biorę się za pranie!!!!!
U nas dzisiaj mgliście:-(
My juz po wizycie, ginka poprała wymaz, wyniki mam pojutrze

Dzidzia rosnie a serducho wali jak szalone, cisnienie mam w normie i wyniki tez super;-) szyjka zamknieta trzyma więc na razie nie będę rodzic

Waga od ostatniej wizyty stoi a nawet 200g ubyło
czyli koło 8kg na plusie
co mnie bardzo cieszy!!!!Misiówka dziewczyny maja rację, wody płodowe moga się sączyc

A co do tego czopu to podobno nie wszystkim odchodzi albo inaczej nie wszystkie zauważymy to
tak mówiły nasze połozne!!!!Marzycielka podzielam twój apetyt na ogórki kiszone!!!!

Pozdrawiam i życze udanego dzionka...ja biorę się za pranie!!!!!
U nas dzisiaj mgliście:-(
blizniaki2000
Fanka BB :)
Witajcie grudnióweczki
Dagulla, a jaką masz wade wzroku? Napisz jeśli możesz i napisz też co Ci powiedzieli o porodzie naturalnym?
Ja lekarza o to nie pytałam, nosze soczewki, na jedno oko mam -1,5, na drugie -1,75, czy to może by przeciwwskazanie do porodu?
Misiówka, podobno mogą sie sączy nawet i dwa tygodnie, dziewzcyny pisały coś kiedyś ze są takie testy w aptece na wykrycie czy to wody. Trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze i koniecznie daj znac jak wrócisz od położnej.
Też sie zastanawiałam czy mi nie wypływają, ale to chyba zwiększona wydzielina, zresztą Dzidzia sie rusza, wiec na razie sie nie stresuję.
Dagulla, a jaką masz wade wzroku? Napisz jeśli możesz i napisz też co Ci powiedzieli o porodzie naturalnym?
Ja lekarza o to nie pytałam, nosze soczewki, na jedno oko mam -1,5, na drugie -1,75, czy to może by przeciwwskazanie do porodu?
Misiówka, podobno mogą sie sączy nawet i dwa tygodnie, dziewzcyny pisały coś kiedyś ze są takie testy w aptece na wykrycie czy to wody. Trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze i koniecznie daj znac jak wrócisz od położnej.
Też sie zastanawiałam czy mi nie wypływają, ale to chyba zwiększona wydzielina, zresztą Dzidzia sie rusza, wiec na razie sie nie stresuję.
Witam!!!
Ja z mężykiem już po wizycie u chirurga. Złamania nie ma, ale jest mocne stłuczenie, prześwietlenia nie robił - powiedział, że niebezpieczne dla dzidzi... Dał żel przeciwbólowy, ja dodatkowo kupiłam altacet w żelu, bo stopy mam spuchnięte - a tą lewą stłuczoną podwójnie spuchniętą...
. Dodatkowo mam nosić rękę w temblaku... Nadal nie mogę nią ruszać - boli baaaardzo - nie da się opisać... Wczoraj wieczorem bardzo martwiłam się o moją malutką. Do tej pory była główką do dołu - ja sobie ubzdurałam że po upadku - mogła ponownie odwrócić się główką do góry... (gina mówiła że się zdarza to rzadko - ale w moim przypadku..... mogło się to zdarzyć- pomyślałam...) Nie mogłam spać - martwiłam się... no ale wypiłam szklanę wody - i mała dostała czkawkę - nie wiem- czy to po tej wodzie... W każdym razie - czkała tam nisko przy wzgórku łonowym i uspokoiłam się... że nadal jest główką do dołu... Ruchy dzidzi mam takie jak zawsze - więc myślę, że z nią ok. Wizytę mam za tydzień...
Pozdrawiam, miłego dnia....
Ja z mężykiem już po wizycie u chirurga. Złamania nie ma, ale jest mocne stłuczenie, prześwietlenia nie robił - powiedział, że niebezpieczne dla dzidzi... Dał żel przeciwbólowy, ja dodatkowo kupiłam altacet w żelu, bo stopy mam spuchnięte - a tą lewą stłuczoną podwójnie spuchniętą...
. Dodatkowo mam nosić rękę w temblaku... Nadal nie mogę nią ruszać - boli baaaardzo - nie da się opisać... Wczoraj wieczorem bardzo martwiłam się o moją malutką. Do tej pory była główką do dołu - ja sobie ubzdurałam że po upadku - mogła ponownie odwrócić się główką do góry... (gina mówiła że się zdarza to rzadko - ale w moim przypadku..... mogło się to zdarzyć- pomyślałam...) Nie mogłam spać - martwiłam się... no ale wypiłam szklanę wody - i mała dostała czkawkę - nie wiem- czy to po tej wodzie... W każdym razie - czkała tam nisko przy wzgórku łonowym i uspokoiłam się... że nadal jest główką do dołu... Ruchy dzidzi mam takie jak zawsze - więc myślę, że z nią ok. Wizytę mam za tydzień...Pozdrawiam, miłego dnia....
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
ewelw dobrze, że nie jesteś połamana. Odpoczywaj i uważaj na siebie.
dagulla dzięki za info. Ja też chyba będę musiała iść do okulisty...Lepiej, żeby sprawdził.
dagulla dzięki za info. Ja też chyba będę musiała iść do okulisty...Lepiej, żeby sprawdził.
renia200
mama Victorki :)
Witam dziewczynki u mnie z rana
Ewushka mnie najbardziej podoba się Maksiu:-)
Misiówka ja też tak mam i wydaje mi się że to jest tak jak napisała Agatkas
Ja dziesiaj też mam wizyte i też będą mi robić wymaz
;-).
Miłego dnia grudnioweczki.
Ewushka mnie najbardziej podoba się Maksiu:-)
Misiówka ja też tak mam i wydaje mi się że to jest tak jak napisała Agatkas

Ja dziesiaj też mam wizyte i też będą mi robić wymaz
;-). Miłego dnia grudnioweczki.
blizniaki2000 ja mam -1,5 i -2,5 okulistka sprawdzila czy sie wada nie pogorszyla potem wylaczyla swialo swiecila mi w oczy czyms i kazala patrzec prosto ,do gory ,na dol w boki i jeszcze na jakims sprzecie cos tam sprawdzala niewiem jak to nazwac bo sie na tym nieznam
w kazdym razie stwierdzila ze zadnych zmian w oku nie widzi i ze strony okulistycznej niewidzi przeciwskazan do porodu naturalnego;-)
ja tez wlasnie czytalam w internecie ze z moja wada wzroku niema przeciwskazan do naturalnego ale puzniej znalazlam jeszcze ze to tez zalezy od siatkowek czy cos takiego dlatego postanowilam jeszcze sie upewnic bo niema co ryzykowac a to nic nieboli;-)
w kazdym razie stwierdzila ze zadnych zmian w oku nie widzi i ze strony okulistycznej niewidzi przeciwskazan do porodu naturalnego;-)ja tez wlasnie czytalam w internecie ze z moja wada wzroku niema przeciwskazan do naturalnego ale puzniej znalazlam jeszcze ze to tez zalezy od siatkowek czy cos takiego dlatego postanowilam jeszcze sie upewnic bo niema co ryzykowac a to nic nieboli;-)
blizniaki2000
Dagulla, dzięki za odpowiedź
reklama
Agga24
Witam wszystkich!
Dzisiaj miałam okropną noc wogóle nic nie spałam miałam strasznie bolesne skurcze i nawet nospa mi nie pomagała dopiero ok 3 w nocy zrobiłam sobie ciepłą kąpiel no i trochę mi ulżyło ale zasnęłam dopiero po 8 i spałam do 12:00:-(
Na szczęście jutro jadę do gina mam nadzieję,że wszystko jest w porządku...
Ewushka mi najbardziej podoba się Maks ,ale najważniejsze żeby wam się podobało
ewelw Dobrze że byliście u lekarza i że wszystko w porządku,teraz jeszcze bardziej uważaj na siebie i dużo odpoczywaj
Cyprysiowa mam nadzieję że z Twoim tatusiem teraz będzie już tylko lepiej
dobrze że jest pod dobrą opieką!
Misiówka ja też mam takie przeźroczyste upławy ale lekarz powiedział że to normalne
Dzisiaj miałam okropną noc wogóle nic nie spałam miałam strasznie bolesne skurcze i nawet nospa mi nie pomagała dopiero ok 3 w nocy zrobiłam sobie ciepłą kąpiel no i trochę mi ulżyło ale zasnęłam dopiero po 8 i spałam do 12:00:-(
Na szczęście jutro jadę do gina mam nadzieję,że wszystko jest w porządku...
Ewushka mi najbardziej podoba się Maks ,ale najważniejsze żeby wam się podobało

ewelw Dobrze że byliście u lekarza i że wszystko w porządku,teraz jeszcze bardziej uważaj na siebie i dużo odpoczywaj

Cyprysiowa mam nadzieję że z Twoim tatusiem teraz będzie już tylko lepiej
dobrze że jest pod dobrą opieką!Misiówka ja też mam takie przeźroczyste upławy ale lekarz powiedział że to normalne