reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Villemo nie wiem czy to przez wczorajsze posty, ale nasnilo mi sie w nocy ze mi zeby powypadaly, a to wrózy smierc w rodzinie i tak sie teraz martwie:-:)-:)-(

Okruszek daj znac co ci ginka powie:tak:

agawar moze sprobuj jakis oklad na ta noge, a bole krzyzowe to chyba standart przy porodzie:baffled::-)

renia super ze nie masz tego paskuda, wrzeraj teraz same zdrowe rzeczy i bedzie po anemi

Ale jestem niekulturalna nawet sie nie przywitalam

Dzien dobry mamuski:-)

reklama
Mi też rośnie ząbek mądrości. Też sobie wymyślił porę :-D Ale może dzięki temu będę mądrzejszą mamusią :rofl2:

Dziś kolejna noc przewalania się w łóżku do 2. Jak wstałam bolał mnie kręgosłup, byłam niewyspana, noga mnie bolała jakbym miała zakwasy i wogóle ogólna masakra.
I tak mi się przypomniało, że jak moja siostra była w ciąży właśnie tak na końcówce jak ja teraz to była taka zmarnowana. I ja sobie myślałam, że jak to tak??? Że ona się nie cieszy, nie promienieje radością, że taka zmęczona. TERAZ JUŻ WIEM :-D A należy zauwazyć, że siostra leżała ostatnie dwa miesiące w szpitalu, miała problemy z nerkami, wsadzony cewnik i do tego jest chora na serce. A ja w pełni sił, zdrowa jak kobyła i dzień w dzień narzekam, że mnie wszystko boli. :-D
I od razu sama sobie kopa dałam, że mam się uśmiechać i cierpliwie czekać aż moje dzieciątko zechce wyjść na świat :happy:

A teraz idę coś zjeść :-D

Witajcie kochane:-)
villemo ja bym poszła do dentysty, nie ma się co oglądać, a na pewno ci pomoże.

okruszek koniecznie zrób sobie badania, chociażby dla św. spokoju.

Ja się o dziwo dzisiaj wyspałam i nawet za często nie wstawałam:tak: aż mi się wierzyć nie chce...
Za to od rana byłam zrobić sobie badania i trafiłam na pigułę rzeźnika. Drugi raz!!!
I teraz wyglądam jakbym miała stygmaty :angry:, albo była zawziętą narkomanką:no:.

Zozakoza a skąd Ty jesteś ??
Ja z moim narzeczonym też byłam kilka m-cy temu pospacerować w Pszczynie:tak: i też byliśmy w parku z żubrami, więc jest chyba spora szansa, że po naszych porodach wybierzemy się z resztą dziewczyn ze śląska na miły spacerek np. po tym parku ;-):tak: (park zrobili fajny, no nie ?;-):-D:-D:-D)

NO poark jest fajny młody do wieczora przeżywał jakie te żubry są wielkie, Ja jestem z Lędzin i do Pszczyny mam jakieś 40 km ale to nie jest przecież tak daleko. bardzo mi się podobało.

Właśnie się namęczyłam,mósiałam sobie butle gazową wymienić w piecu bo bym obiadu nie ugotowała, ale to jeszcze nic, najpierw mósiałam ją z piwnicy przynieść na górę,teraz mnie boli pipunia.

Witam dziewczynki :-)

okruszku ja miałam takie swędzenia.....przez ponad dwa miesiące....robiłam badania wątrobowe ale wyszły ok i po jakimś czasie wszyscy rozłożyli ręce bo nie wiedzieli co mi jest a ja strasznie cierpiałam...nie spałam po nocach....i wtedy mój gin uznał że najprawdopodobniej mam uczulenie na jakąś bądź jakieś witaminy(brałam Feminatal DHA) i kazał mi je odstawić i broń Boże smarować ciało czymkolwiek czyli odstawić wszystkie balsamy włącznie z kremem na rozstepy....i przeszło jak ręką odjął....

A co do dentysty to ja chodze regularnie od połowy ciąży...to Xpatysiax ma rację w ciąży nie mozna brać znieczulenia z adrenaliną...tylko że zazdroszczę tej która uświadczy takiego znieczulenia bez adrenaliny w gabinecie NFZ:confused:...więc leczę zęby kanałowo bez znieczulenia i nikt mi nie powie że to bezbolesne:confused:...
Jutro mam kolejną wizytę i mam nadzieję,że zrobi mi dwa na raz....:-)

hej !!!

ja w pracy bo jutro na wizyte i nie wiem co mi znów za rewelacje zapoda to musze tu porobić zeby w razie czego było zrobione bo potem nerwy ....

Czy was tez boli kość ogonowa, jak siedze to mnie strasznie boli, mam wrażenie ze córcia napiera a jak chodze to boli kość łonowa i okolice???? jak leże w bezruchu to jest super nic nie boli ale przewracanie sie na 2 bok to koszmar

oj boli boli !!!! jak siedze przed kompem to juz w ogóle masakra !!!!

Ja dzisiaj miałam wizyte, wszystkie badania dobre.... najważniejsze nie mam paciorkowca:-):-):-):-), tylko lekka anemia mi wyszła - norma jest 12 a ja mam 11,2 - lekarka zaleciła jeść więcej mięsa:tak:, stwierdziła też że malutka jest duża i dała mi skierowanie na USG szczegółowe... na jej USG wyszło że jestem w 38t4dc a u mnie dopiero w 37t1dc - różnica spora:baffled:.
Pozdrawiam

a mi dwóch lekarzy powiedziało ze ten tydzień czy nawet dwa róznicy to moze być błąd usg i jak pójde na inne np czy inny lekarz bedzie robił to juz sie moze coś róznic !!! ale fajnie ze pójdziesz na takie szczegółowe ! i pewnie niezły klopsik siedzi Ci w brzuszku ! z Liwią tez tak miałam i taka klusia sie urodziła !! :-)

Agacia bierzesz jeszcze Fenoterol??? Ja do końca tygodnia mam jeszcze brac, a potem to czekamy na malucha:-) bo ponoc jest tak, ze odstawienie leku przyśpiesza akcję porodową.

ja jeszcze biore ale do jutra i to dlatego ze mała głową do góry i kazał brać zeby miała szanse sie jeszcze obrócić ! a tak to miałam na początku 36tc odstawić bo powiedział ze to potem tak jest ze nie chcą sie juz potem rodzić tak szybko p otym fenoterolu :-)
z dziewczyny na oddziale co brały tez potem po terminie przychodziły bo nic nie chciało ruszyć !!

...więc leczę zęby kanałowo bez znieczulenia i nikt mi nie powie że to bezbolesne:confused:...
:szok: szacunek :-D
mój męzowy to tak sie boi kłucia ze kanałowo tez leczy bez znieczulenia :baffled:

a mi odpukac zęby sie trzymają i jakos nie podupadły w tej ciązy a znajomej to strasznie sie popsuły !!!

To ja tez sie pisze na spacer w Pszczynie !!! jak mnie weźmiecie :sorry2:

Villemo nie wiem czy to przez wczorajsze posty, ale nasnilo mi sie w nocy ze mi zeby powypadaly, a to wrózy smierc w rodzinie i tak sie teraz martwie:-:)-:)-(

E tam nie przejmuj się to tylko głupi sen był...:tak:

Mi też rośnie ząbek mądrości. Też sobie wymyślił porę :-D Ale może dzięki temu będę mądrzejszą mamusią :rofl2:

Dziś kolejna noc przewalania się w łóżku do 2. Jak wstałam bolał mnie kręgosłup, byłam niewyspana, noga mnie bolała jakbym miała zakwasy i wogóle ogólna masakra.
I tak mi się przypomniało, że jak moja siostra była w ciąży właśnie tak na końcówce jak ja teraz to była taka zmarnowana. I ja sobie myślałam, że jak to tak??? Że ona się nie cieszy, nie promienieje radością, że taka zmęczona. TERAZ JUŻ WIEM :-D A należy zauwazyć, że siostra leżała ostatnie dwa miesiące w szpitalu, miała problemy z nerkami, wsadzony cewnik i do tego jest chora na serce. A ja w pełni sił, zdrowa jak kobyła i dzień w dzień narzekam, że mnie wszystko boli. :-D
I od razu sama sobie kopa dałam, że mam się uśmiechać i cierpliwie czekać aż moje dzieciątko zechce wyjść na świat :happy:

A teraz idę coś zjeść :-D

Ja nie mogę wymusić uśmiechu i zadowolenia bo ledwie biodrami ruszam haha:-D:-D:-D

A u Nas po staremu czyli ciągłe , okropne i długie czekanie....:baffled:

Dzień dobry dziewczynki!

Villemo - ja bym nie poszła z tej prostej przyczyny że ja przed wizytą u dentysty to dwa dni płaczę, a jak już tam jestem to mam stan przedzawałowy. Też mi się coś z ząbkiem dzieje ale stwierdziłam że jeszcze przetrzymam:)
Natomiast zdrowy rozsądek nakazywałby iść do dentysty!:)

Agatkas to tak jak ja :tak:, a mam do wyleczenia dwa zeby :-:)-:)-(

Heyka!

Dziś rano jak wstałam to zauwazyłam, ze prawą stopę mam jak banię. Do tego zaczynają mnie boleć krzyże i jesli okaze się, ze podczas porodu będę miała bóle krzyżowe to masakra!!!! :-(

Agacia bierzesz jeszcze Fenoterol??? Ja do końca tygodnia mam jeszcze brac, a potem to czekamy na malucha:-) bo ponoc jest tak, ze odstawienie leku przyśpiesza akcję porodową.
Tak biore, moja ginka powiedziała ze bede brała do 37 tyg, ale mi to nie przeszkadza,:-p a nawet odwrotnie bo mam schize ze jak odstawie to zaraz cos sie zacznie a ja jeszcze nie jestem przygotowana :-(na poród.

Witajcie kochane :tak:

Ja dzisiaj co chwile sie budziłam, juz nie moge stac na zadnym boku. Cierpną mi nogi w udach :baffled:. Najlepiej jest mi na plecach, ale znowu nie mozna spac na plecach :baffled: achhh.

reklama
Anoli a ja słyszałam ze jak sie snia kwiaty to na smierc.
Nie przejmuj sie, sama widzisz ze kazdy ma inne teorie na temat snów :tak:

Do góry