reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witajcie Mamusie:)
Ostatnio rzadko tu zaglądam, bo po prostu nie wyrabiam z czasem:dry: Co prawda mały nie jest jakoś wyjątkowo absorbujący, ale zdecydowałam się jednak nie brać dziekanki i skończyć studia i w sumie ciezko mi sie z tym wszystkim zorganizowac:eek: Widze, ze chyba wszystkie grudniowe dzieciaczki sa juz na swiecie, sliczne i zdrowiutkie, wiec tak naprawde nic wiecej do szczescia nie jest nam potrzebne:tak:Niestety nie nadrobie zaleglosci, ale postaram sie do Was czesciej zagladac;-)

Ambitny plan. Powodzenia!!!

A My dzisiaj mamy wazny dzien:-D:-D:-D Filipek dzis skonczyl pierwszy miesiac zycia:-D:-D:-D ale on juz stary:cool2::cool2::cool2::sorry::sorry::sorry::eek:

Wszystkiego Naj:-D.
Rosną nam te bobasy strasznie szybko.

Dziewczyny co można zrobić, żeby zwiększyć produkcję mleczka?
I jeszcze ile karmiące mamy pijecie płynów?
Ja bym strasznie chciała z butli zrezygnować...

Ja dziś poszłam do fryzjera i humorek mi się od razu polepszył:-D. Mogłabym tak codziennie:tak:

JUeny dziewczyny zazdroszcze Wam jak mozecie sobie pospac chocby 3 godz. bez przerwy. Ja juz mam pomalu dosyc, maly je i spi tylko u mnie na rekach lub wtulony we mnie (ewentualnie po malym niezadowoleniu Adrian moze byc) jestem juz wrakiem normalnie. Jeszcze ostatnio miedzy 4 - 6 rano mamy przerwe w snie. :zawstydzona/y:

Co do chrzcin to my na szczescie mamy to juz za soba :tak:

Musze umowic sie do gina, w koncu przestalam plamic. Nie mam pojecia jak bede sie teraz zabezpieczac :zawstydzona/y: hormony nie, spirala-nie... to co :confused:

Cyprysiowa mam nadzieę, że dostałaś moją wiadomość na priva;-)

Myszqo gdzie zamawiałaś te kropelki Sab Simlex czy coś takiego-bo też bym chciała zamówić,pomimo, że jak narazie nie mamy problemu z kolką:happy2:

Dziewczyny czy mam powody do obaw-Mała dzisiaj kończy 22 dni i jeszcze nie odpadł jej kikut:shocked2:nie śmierdzi i nic się z niego nie sączy, ale i tak się martwie-czy wasze dzieciaczki też tak długo miały ten kikut?

co do swietowania to Alessandro dzis konczy 2 tygodnie:-):-) nawet nie wiem kiedy to zlecialo :tak::tak:
dziewczyny mam pytanie co do karmienia butla i piersia czy przepijacie swoje malenstwa jeszcze czyms?? np koperkiem albo rumiankiem???

PAOLA moj Alessandro ma 2 tygodnie i tez mu kikut od pepowiny nie odpadl jeszcze tylko taki czarny sie zrobil i tez sie nic z niego nie saczy... nie wiem czy to normalne tyle czasu to moze trwac...:confused:
Tygrysku gratuluje 1 miesiaca Filipkowi

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie mamuski :tak:

Ja się chyba zdecyduję na spiralę

Dzisiaj właśnie dyskutowałam z ginką o tym i zdecyduję się raczej na wkładkę hormonalną, można ją założyć w trakcie karmienia piersią i nie ma wpływu na karmienie. Muszę tylko odczekać jeszcze parę tygodni, żeby zrobić miarodajną cytologię i jak wyniki będą dobre to dam sobie założyć tę wkładkę i na 5 lat spokój :tak:
ja tez zdecyduje się na wkładkę hormonalna, tylko troszkę dużo ona kosztuję bo 1200 zł z założeniem

dziewczyny mam pytanie co do karmienia butla i piersia czy przepijacie swoje malenstwa jeszcze czyms?? np koperkiem albo rumiankiem???
ja czasami jak Lenka ma czkawkę to daje jej herbatkę rumiankową tą z Hippa, ogólnie nie dopajam Mała jest na cycku i to jej starcza

a mojej Lence coś się ostatnio przekręciło, od trzech tygodni tak fajnie spała w nocy, budziła się 2 lub 3 razy na karmienia i spałą dalej a od paru dni po prostu koszmar, albo nie śpi całą noc, albo budzi się co godzinę lub pół na jedzenie... mam nadzieje że jej tak nie zostanie i że znowu wróci do dawnych nawyków...

reklama
Hej dziewczynki

Czytalam i czytalam...i z czytania juz nie wiem co mam napisac. U nas anginy czesc dalsza, Madzienka ciesze sie ze lekarz znajomy a moze nie robi juz wizyt domowych, bo ma za duzo pacjentow - taki jst popularny:))))

Agga, Marzycielka zdaje sie Ci pomogla.

A co do NK to Ewa Kowalczyk miasto Reading, bo Kowalczykow jak mrowkow:))) Troche Was dodalam, jesli kogos przegapilam to przepraszam. Landryneczka - nie moge Cie znalezc...jests pewna ze tak sie nazywasz?:-p

Pozdrawiam Was serdecznie!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry