reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej mamuski !!
Moja nocka tez dzisiaj ok, maly przespal jedno karmienie, tez sie zastanawialam czy go wybudzac, ale taki z niego grubasek, ze nic mu nie bedzie jak raz nie zje ;pp
Mam pytanie, czy ktoras z was slyszala o tym, zeby zginac nozki tak do glowy jak dziecko nie moze zrobic kupki>?? Bo moj maz tak robi za kazdym razem jak maly sie prezy i placze i to pomaga, pruka albo robi kupke, tylko, ze ja nie jestem pewna czy to bezpieczne, ciagle sie z nim o to kluce, a moze on ma racje? :confused:
A czy ktorejs dzidzius przkreca sie juz z brzuszka na plecki, bo ja mojego zawsze okladam tysiacem poduszek jak lezy na luzku a ja ide nawet do ubikacji, bo boje siezeby nie spadl, maz sie ze mnie smieje, ze to jeszcze dlugo, ale ja wole dmuchac na zimnie, nigdy nic nie wiadomo nie? :-):-)

reklama
Hej mamuski !!
Moja nocka tez dzisiaj ok, maly przespal jedno karmienie, tez sie zastanawialam czy go wybudzac, ale taki z niego grubasek, ze nic mu nie bedzie jak raz nie zje ;pp
Mam pytanie, czy ktoras z was slyszala o tym, zeby zginac nozki tak do glowy jak dziecko nie moze zrobic kupki>?? Bo moj maz tak robi za kazdym razem jak maly sie prezy i placze i to pomaga, pruka albo robi kupke, tylko, ze ja nie jestem pewna czy to bezpieczne, ciagle sie z nim o to kluce, a moze on ma racje? :confused:
A czy ktorejs dzidzius przkreca sie juz z brzuszka na plecki, bo ja mojego zawsze okladam tysiacem poduszek jak lezy na luzku a ja ide nawet do ubikacji, bo boje siezeby nie spadl, maz sie ze mnie smieje, ze to jeszcze dlugo, ale ja wole dmuchac na zimnie, nigdy nic nie wiadomo nie? :-):-)

Natalka co Twoj mąż robi z tymi nóżkami:sorry: jak??moze ja sprobuje i mala zrobi kupke??:eek:

Nasza sama nie przekręca się, ale polozona na brzuchu sama podnosi glowe:confused:

Witam!
Widzę,że co niektóre mają za sobą przespane noce,ciekawe kiedy my prześpimy noc i się wyśpimy,no ale muszą być jakieś uroki macieżyństwa:tak:
Wczoraj byłysmy na pierwszej wizycie u pediatry i jestem już trochę spokojniejsza.
Emilka w ciągu trzech tygodni przybrała 900g:szok:waży teraz 4kg a jak wychodziłyśmy ze szpitala to ważyła 3100g.Żarłoczek mój kochany;-)lekarka nam powiedziała że mała przybrała na wadze już za następny miesiąc. Poza tym Emilka jest zdrowa tylko na pleckach pojawiły się jej takie nie ciekawe plamki i ju,ż nie schodzą od dwóch tygodni. Lekarka dała nam na te plamki maść Elocom i jeżeli w czwartek dalej będą te plamki to musimy jechać jeszcze raz do pediatry:-(wczoraj wieczorkiem po kąpieli posmarowałam jej te plecka ale dzisiaj widzę że nie ma żadnych zmian:-(jeszcze dzisiaj ją posmaruje wieczorkiem i się okaże jutro co i jak.

Witajcie Mamusie:)
Ostatnio rzadko tu zaglądam, bo po prostu nie wyrabiam z czasem:dry: Co prawda mały nie jest jakoś wyjątkowo absorbujący, ale zdecydowałam się jednak nie brać dziekanki i skończyć studia i w sumie ciezko mi sie z tym wszystkim zorganizowac:eek: Widze, ze chyba wszystkie grudniowe dzieciaczki sa juz na swiecie, sliczne i zdrowiutkie, wiec tak naprawde nic wiecej do szczescia nie jest nam potrzebne:tak:Niestety nie nadrobie zaleglosci, ale postaram sie do Was czesciej zagladac;-)

Natalka co Twoj mąż robi z tymi nóżkami:sorry: jak??moze ja sprobuje i mala zrobi kupke??:eek:

No tak przyciaga mu nozki do glowy, sklada go w pol do prawie takiej pozycji jak byl w brzuchu i tak trzyma kilka sekund i maly wali kupe, ze az ma konce wlosow ukupane :-D:-D Tylko ja sie boje, zet o moze niebezpieczne bo to go ugniata tak w brzuszek :confused:

Tygrysku
Wszystkiego naj naj dla Filipka !!!!

Witajcie mamunie:-)
A My dzisiaj mamy wazny dzien:-D:-D:-D Filipek dzis skonczyl pierwszy miesiac zycia:-D:-D:-D ale on juz stary:cool2::cool2::cool2::sorry::sorry::sorry::eek:
wielkie gratulacje dla Fifiego i buziaczki od cioteczki:-D
Agga24 mam nadzieję,że te szybko pozbędziecie się tych nieszczęsnych plamek
Natalkaa podziwiam Twojego męża za odwagę ja chyba bałabym się tak zgiąc w pół moją córcie nawet jeśli miałoby jej pomóc:baffled::baffled:ale sposób jak widac skuteczny;-)
Kaja moja Bianeczka tez się pręży i nie może wycisnąc kupki:sorry:a jak daje jej w tym czasie cyca,bo płacze to tak nerwowo ssie i kręci głowka,ze mi jej żal..:zawstydzona/y:
Blizniaki skoro wszystko ok z Malą to powinnaś się cieszyc,że tyle przespała:tak: też bym tak chciała
Ollcia moja Bianka tez sobie robi przerwy nocne w spaniu -oczy jak 5zł i rozgląda sie dookoła (o ile nie popłakuje 2godz z powodu brzunia) a jak zasnie póżniej to na troszkę dłużej;-)

A My dzisiaj mamy wazny dzien:-D:-D:-D Filipek dzis skonczyl pierwszy miesiac zycia:-D:-D:-D ale on juz stary:cool2::cool2::cool2::sorry::sorry::sorry::eek:
Wszystkiego naj, naj, naj dla Maluszka i Mamusi

No tak przyciaga mu nozki do glowy, sklada go w pol do prawie takiej pozycji jak byl w brzuchu i tak trzyma kilka sekund i maly wali kupe, ze az ma konce wlosow ukupane :-D:-D Tylko ja sie boje, zet o moze niebezpieczne bo to go ugniata tak w brzuszek :confused:
O tym to nie słyszałam, wiem, ze przygina sie nóżki do brzuszka i nimi masuje, ale może warto spróbować jeśli skuteczne.

Blizniaki skoro wszystko ok z Malą to powinnaś się cieszyc,że tyle przespała:tak: też bym tak chciała
Cieszę sie nawet bardzo, tylko zacżęłam sie obawiać czy to nie jakis efekt uboczny szcepionki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry