reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Zapominajka to nic powaznego, taka uroda macicy ale ze w szpitalu mialam bóle przy okazji plamienia to lekarz mowil ze przez to ze macica sie prostuje (w ciazy staje sie coraz prostrza i robi sie normalna zeby dziecko mialo miejsce a pozniej po porodzie znowu wraca do swojej postaci) i kazal lezec n brzuchu zeby szybciej sie wyprostowala, jak bylam na ostatniej wizycie u lekarza w 16 tygodniu to pytalam jak tam wyglada to mowil ze juz sie wyprostowala

Witam dziewuszki:-)

Ja jem często ale mało....samo mi się tak jakoś uregulowało...jem dużo owoców i warzyw...na wieczór koniecznie wypijam 1,5L dzbanek herbaty....potem w nocy wstaję kilka razy...Ja staję się głodna ok 4-5 rano....i wstaję i wcinam jakiś jogurcik albo galaretkę....a ze spaniem nie mam specjalnie problemów bo zawsze zasypiałam na boczku...teraz między nogi wkładam sobie kołdrę i jest ok...:-)

Ale naskrobałyście :cool2:
Cyprysiowa - nie mamy jeszcze imienia. Na razie nie dyskutujemy o tym za bardzo, bo nie jesteśmy pewni jeszcze, czy to faktycznie dziewczynka. Jeśli się potwierdzi na następnym usg 24 lipca to zaczniemy myśleć. Prawdopodobna Hania, ale jeszcze zobaczymy.

aniamanu - gratuluję córki, a tobie dagulla synka. No proszę, wedle życzeń :-)

Ja się już przyzwyczaiłam do spania na boku, choć normalnie tez sypiam na brzuchu, ale teraz już nie mogę w ogóle się tak położyć, bo mnie boli zaraz.
Co do smaków, jem ostatnio normalnie, ale jedno muszę mieć zapewnione: dzień bez lodów to dzien stracony :-D

Witam Wszystkie Mamy Grudniowe i Tate :-)

Mam na imię Marta jestem z Gdyni Mam 23 lata termin porodu wg OM mam na 23 grudnia 2008,a wg USG na 27.12.2008 :) Ciekawe jakie będę mieć święta
Nasze Maleństwo ma się dobrze

Dzisiaj po raz pierwszy poczułam jak kopnęło...Fajne uczucie szkoda tylko,że na razie tylko jeden kopniaczek :-)
Płci dziecka jeszcze nie znamy,ale może pod koniec lipca uda się czegoś dowiedzieć i wybierzemy imię dla dziecka...

Odnośnie imion kiedyś spotkałam chłopaka,który na moje pytanie jak ma na imię wstydził się odpowiedzieć,bo rodzice nazwali go Armando to efekt oglądania przez matkę jakiejś telenoweli gdzie głównym bohaterem był właśnie Armando...Mówił,że nic mu do tego imienia nie pasuje ani nazwisko ani wygląd ani osobowość...a te imię stosuje tylko w dokumentach :)...

Pozdrawiam

Witajcie wszytskie grudniowe Mamy, ja ma termin na 1 grudnia już od dówch tygodni czuje Mojego Maluszka...jetsem tu Nowa...mam juz 7 -mio letnia Córke, pozdrawiam wszystkie Mamy...

Witam bardzo serdecznie nowe mamusie:-)

Jessssssssssssu:szok:
Ale się dziś rozpisałyście hahaha
Dopiero wlazłam do domu,ale jestem szczęśliwa!!!!!:-):-)
Moja kruszynka ma się dobrze,rośnie zdrowo....ma ponad 15 cm i waży 310g...Mój gin chyba z 15 min kombinował żeby jej portrecik zrobić a się mała zasłaniała jak tylko mogła...w końcu jakoś się udało...ale zanim to nastąpiło to lekarz trochę ją szturchał tą głowicą od usg i małej tak się spodobało że zaczęła szaleć jak nigdy...aż gin ze śmiechu nie mógł...haha....potem wypięła pupę i lekarz potwierdził że to pipka będzie(choć nadal jeszcze nie na 100%)
A co do kopniaków to mam się nie przejmować...pomimo że to już 20 tc to mam jeszcze czas....ponoć pierwsze ruchy czasami czuje się dopiero w 22 tc...więc mam się nie stresować...bo będę jeszcze miała dość:-)
Zapominajka zazdroszczę dyskoteki :-):-)
dagulla86 gratulaski synusia:-):-)
No i oczywiście witam nowe mamuśki:-)
Potem wstawię fotki z usg
Buziaki

Yoka Tobie również Gratuluję dziewczynki;-)

witajcie
mama na imię Sylwia, mama 25 lat. Termin porodu mama na 7 grudnia.
Płci dzidziusia jeszcze nie znam, ale 22 lipca idę na usg więc może już niedługo...:-)

Co do imion to dla chłopczyka bardzo podoba mi się imię Mateusz i Filip
a dla dziewczynki Dominika

Gorąco pozdrawiam

Witam serdecznie.

Ja z imionami nie miałam problemu dziewczynka Nikola a synek Maxymilian:-)
Jeżeli chodzi o zachcianki to mam tylko takie na coś słodkiego:sorry2:
Spałam zawsze na boku ale teraz jeszcze wkładam poduszkę między nogi ale i tak czasami nie mogę spać no i na siku dwa razy wstaję.

A ja jestem w samym środku remontu bo teraz teściowie przyjechali malować więc ja z moimi psami przeniosłam się do koleżanki z 3 piętra , która pojechała na działkę na weekend a mi dała klucze od swojej chaty.
Agata to naprawdę bardzo fajna babka.;-)

Ja wczoraj pokłóciłam się z facetem na ulicy tak bardzo , że prawie go uderzyłam:-D Ale należało się skubańcowi ;
Szłam z mężem i dwoma psami na wieczorny spacer. Weszłam na ścieżkę rowerową bo nikt nie jechał i czekałam , aż Xenia zrobi na TRAWNIKU kupkę żeby później po niej sprzątnąć.
I nagle jakiś Strażnik na rowerku zaraz za moimi plecami taką syreną na NAS zaczął trąbić!!! Moja Xenia to pies z adopcji była bita i źle traktowana i tak się wystraszyła tego dźwięku , że prawie ze mną i smyczą na ulice wybiegła ( suka waży 60 kg). Ja zeszłam na trawnik aby gościowi miejsce ustąpić a on do mnie " Czy chce mi Pani koła z psiego gówna myć???" Jak ja się wtedy w....łam:wściekła/y: Co ma gó....o do ścieżki rowerowej ???? Ja do niego " A czy Pan chce mi płacić za leczenia psa jak wpadnie przez tą syrenę pod samochód????"
Zaczęliśmy się kłócić. Gość pojechał dalej i zatrzymał się bo coś na tej ścieżce rysował.
Nagle zawraca no to ja przyklejam się z psem do trawnika żeby mu miejsce zrobić a ten s.....wiel jedzie wprost na mnie swoim rowerem na ciężarną kobietę!!!! Nagle zatrzymał się kilka centymetrów kierownicą od mojego brzucha!! Jak to zobaczył mój mąż jaka zrobiła się jatka!!!!!!!:wściekła/y: No czy to jest do pomyślenia?? Czy nie mógł wcześniej powiedzieć "Proszę zejść ze ściezki bo inaczej zapłaci Pani mandat" i tyle a nie gadać o kołach , gównach i na mnie umyślnie wjeżdzać!!!
Ja się tego gościa pytam a jakbym przechodziła po ulicy nie po pasach to radiowóz policyjny wjechał by na mnie , żeby mnie nauczyć , że mam po pasach chodzić???!!!
Ten debil był nie wiele ode mnie starszy i tak mu wygarnęłam i wydarłam się , że szok:wściekła/y:

Co o takim zajściu myślicie??

P.S
Wieczorem taka byłam przez to zła, że jeszcze barzo pokłóciłam sie z mężem ale już się pogodziliśmy bo to co sobie powiedziliśmy było w nerwach.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
marzycielka od razu wywnioskować można że to cham i prostak!!:wściekła/y: Dobrze mu powiedziałaś!!:wściekła/y: jak jednego razu dostanie od kogoś w papę to może się nauczy palant!!!:wściekła/y:

reklama
hej hej !!!

agawar ja też jeszcze nie znam płci i chyba najpózniej ze wszystkich się dowiem bo dopiero 4go albo 6go sierpnia(na połówkowym) bo teraz moja gina się opala;-)
u nas jest odwrotnie mąż chciałby druga córcię a ja coś po cichu czuje że będzie chłopak:-)pożyjemy zobaczymy

ja ide 8-go sierpnia wiec tez jestem na szarym końcu z usg :-D ale sama nie wiem czy chce wiedzieć czy nie :sorry: pierwszy raz chciałam wiedzieć a teraz jakoś nie myśle o tym !! ale na usg pewnie ciekawość mnie zeżre :-D

DAGULLA gratuluję synka a aniamanu córeczki!!!!!!!!!!:-)

przyłaczam sie !! super !!!

Dziewczyny tak piszecie o tych śmiesznych i wstydliwych dla niektórych imionach, ze ja sie zaczelam powaznie zastanawiac czy imie jakie ja wybralam mojemu fazolkowi czyli ALAN, nie jest śmieszne, i czy mój szkrab nie bedzie sie go wstydzil w przyszlosci, napiszcie mi szczerze, plissss, bo jeszcze nie jest za pózno na zmiane:confused:

no coś Ty bardzo fajne imie a poza tym jak wam sie podoba to to najważniejsze !!
ja tez swego czasu miałąm to imię w faworytach !

witam z ranka!!! ja w pierwszej ciąży spałam z poduszką międzu nogami, tak było mi wygodnie, bo brzuszek ni miał obciążenia i plecy zresztą też, ale jest jeden problem z tą poduszką, bo jak trzeba się obrucić to trzeba ją trzytrzymać. ja narazie nie mam problemu z zasypianiem, albo już miałam na początku a teraz pije wieczorem słabą kawe i zasypiam bez problemu, dziwne co nie bo przecież kawa pobudza..mimo tego i tak nie śpie po nocach, ale z innego powodu, mieszka z nami jeszcze babcia mojego piotrka i niestety jest sparaliżowana a na dodatek zaczyna tracić pamięć i od jakiegoś czasu całą noc bardzo głośno gada albo krzyczy albo dla odmiany płacze. nie wiem co już mam robić a moja teściowa(córka tej babci) umywa od tego ręce bo też jest schorowana. mam nadzieję że do czasu rozwiązania się to jakoś ułoży. ale się wam wyżaliłam (sory) dzięki za wysłuchanie. pa.

trzymaj sie kochana !! szkoda ze nikt nie bierze pod uwage ze będzie za niedługo dzidzia mała i na pewno cięzko Ci bedzie !! Ale trzymaj sie jesteś dzielna kobieta !!

Zapominajka to nic powaznego, taka uroda macicy ale ze w szpitalu mialam bóle przy okazji plamienia to lekarz mowil ze przez to ze macica sie prostuje (w ciazy staje sie coraz prostrza i robi sie normalna zeby dziecko mialo miejsce a pozniej po porodzie znowu wraca do swojej postaci) i kazal lezec n brzuchu zeby szybciej sie wyprostowala, jak bylam na ostatniej wizycie u lekarza w 16 tygodniu to pytalam jak tam wyglada to mowil ze juz sie wyprostowala

heheh ja mam tą samą urodę :blink: i te same zalecenia dostałam !!

Co o takim zajściu myślicie??

.

wiesz co chamstwo czyste ! szkoda ze musiałaś tyle nerwów stracić ! dobrze że mu nagadaliście bo oni myślą sobie że są najważniejsi !

Witam nowe mamy !!!!!

Cyprysiowa dlatego ja dałam sobie spokój z nowa kanapą i fotelami i mamy takie czarne z wzorami :dry: ale póki dzeciaczki nie wyrosną to daruje sobie nowe ! Tym bardziej że moje dziecie doprowadziło do ruiny siedziska w kuchni !!

pogońcie mnie do pracy ........

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry