reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kanusia, a Ty babencjo;-):-Dznów mnie ubiegłaś, hihi,
a czy herbatke to można tak w nocy dawać?bo ja słyszałam, że sie nie powinno, bo to próchnicą grozi, może lepiej wodę przegotowaną?

reklama
witam kochane czwartkowo:-D
ja dziś już w miarę lepiej, tylko zeby życie nie było za łatwe, to dopadła mnie migrena z samego rana:wściekła/y:, a tak jak nie moge brac lekow bo karmie, wiec bede z nia walczyc caly dzien:wściekła/y:
kokusiu, powiem ci ze dla mojej ten danonek zdecydowanie byl za maly:tak:, ona jak zobaczyla ze koniec to zaczela grysc lyzke:szok:, opakowanie od danonka:szok:, moja reke:szok: , wiec nie wiem czy moge jej dawac takich 2 na raz:eek::eek::baffled::confused2:
tatus poszedl do pracy, mamusia popija kawusie z mleczusiem i pianka, a dzidzia zajada sie paluszkami i nozkami:-D:-D:-D

Witam i ja :)

Nio moja myszka mimo tego ,ze wczoraj poszła spać tak szybko to wstałka koncowo przed 7 :0 moje słoneczko dało mamusi pospac...jednak ostatnio standardowo budzi sie okolo 24 na herbatke....pociucia troszkę i spi dalej.....:eek: taki widzimis....

U nas pogoda piękna i oby taka została...słoneczko i bezchmurne niebo ;) pieknie;)

Leckam Was nadrobić :)

też muszę nadrobić, bo dawno mnie nie było na opiece i intymnym, no i foteczki nowe trzeba obejrzeć, bo te zjeszcze nie widziałam

Dzień dobry wszystkim,
no nie jest tak źle, trzecia jestem,
miałam jeszcze wczoraj wejść, ale komp miałam okupowany:wściekła/y:więc teraz nadrabiam zaległości

mnie też się podoba, juz to kiedys widziałam, puszczę dziś Wiktorkowi, zobaczymy jaka reakcja.
Jak tam zdrówko dziewczyny?mamusia, spróbowałaś Wica?Agacia, Tobie radzę to samo

A dla naszych dzisiejszych półroczniaczków, Filipka i Aniki zdróweczka, słonka i uśmiechu, i zabawek bez liku;-)sto lat maluszki!!!
i my życzymy dużo zdrówka i 100 latek

A dla naszych dzisiejszych półroczniaczków, Filipka i Aniki zdróweczka, słonka i uśmiechu, i zabawek bez liku;-)sto lat maluszki!!!

I ja też się podpisuję:tak::tak::tak:

a czy herbatke to można tak w nocy dawać?bo ja słyszałam, że sie nie powinno, bo to próchnicą grozi, może lepiej wodę przegotowaną?
Beciaczku jak się nie ma zębów to i o próchnicę ciężko;-):-)
A tak poważnie to dzieciaczki maja różne upodobania a niemowlakowi nie wytłumaczysz

witam kochane czwartkowo:-D
ja dziś już w miarę lepiej, tylko zeby życie nie było za łatwe, to dopadła mnie migrena z samego rana:wściekła/y:, a tak jak nie moge brac lekow bo karmie, wiec bede z nia walczyc caly dzien:wściekła/y:
kokusiu, powiem ci ze dla mojej ten danonek zdecydowanie byl za maly:tak:, ona jak zobaczyla ze koniec to zaczela grysc lyzke:szok:, opakowanie od danonka:szok:, moja reke:szok: , wiec nie wiem czy moge jej dawac takich 2 na raz:eek::eek::baffled::confused2:
tatus poszedl do pracy, mamusia popija kawusie z mleczusiem i pianka, a dzidzia zajada sie paluszkami i nozkami:-D:-D:-D

Mamusia paracetamol możesz małą dawkę, przecież dzieciaczkom na przeziębienie się daje, więc jest bezpieczny, ja pamiętam, że jak byłam po cesarce, i bolało to kazali paracetamol i ibuprofen brać na zmianę, a karmiłam wtedy, i że bezpieczny podobno, a teraz jak dzieciaczki starsze to myślę że ok

Mamusia paracetamol możesz małą dawkę, przecież dzieciaczkom na przeziębienie się daje, więc jest bezpieczny, ja pamiętam, że jak byłam po cesarce, i bolało to kazali paracetamol i ibuprofen brać na zmianę, a karmiłam wtedy, i że bezpieczny podobno, a teraz jak dzieciaczki starsze to myślę że ok
wiem ze mogę, nawet ostatnio wzięłam apap extra( z kofeina), bo już nie mogłam wytrzymać, tylko ze na moje migreny takie tabletki nie dzialaja, wiec musze walczyc sama z soba i z migrena

I ja też się podpisuję:tak::tak::tak:

Beciaczku jak się nie ma zębów to i o próchnicę ciężko;-):-)
A tak poważnie to dzieciaczki maja różne upodobania a niemowlakowi nie wytłumaczysz

A to też niewiadomo jaka prawda, każdy radzi inaczej, ja wiem od lekarza, że jak dzieciaczek jest na etapie przed ząbkami to i nawet o dziąsełka trzeba dbać, bo ich zaniedbanie tez ma wpływ na ząbki później, a ile w tym prawday?lekarzem nie jestem, ale w ramach profilaktyki przemywam małemu dziąsełka na noc wodą przegotowaną i watką, no i staramy się jak najrzadziej pić soczki czy herbatki z butelki, bo podobno odruch ssania też źle wpływa, tylko z tym to mały problem, bo Wiktor jakoś niebardzo za tym kubeczkiem jest, woli z buteleczki.
A w nocy nigdy go nie przyzwyczajałam do picia, więc śpi całą noc i się nie budzi dopiero 6rano na mleczko, no ale wiadomo każdy maluszek inny;-)

reklama
wiem ze mogę, nawet ostatnio wzięłam apap extra( z kofeina), bo już nie mogłam wytrzymać, tylko ze na moje migreny takie tabletki nie dzialaja, wiec musze walczyc sama z soba i z migrena

kiepawo, to pozostaje się zrelaksować i pomasować troszkę łepek;-):-):tak:
zresztą co ja gadam, przeciez Ty i tak się tu znami relaksujesz:-Dhmmm, tylko kurka coś ci to nie pomaga?dziewczyny może jakąś terapię szokową dla mamusi zastosujemy, to pomoże, hihi:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry