reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dzień dobry Dziewczynki:-)
Nie zaglądałam do Was od paru dni, ale jakoś tak weekend szybko zleciał i kurcze nawet nie miałam czasu przed kompem siedzieć. W sobotę byliśmy na zakupach jesiennych dla Filipka. Musieliśmy mu kupić parę rzeczy na jesien, bo z wszystkich cieplejszych już powyrastał no i buciki obowiązkowo:tak: Pół dnia nam zeszło, a wieczorem byli u nas znajomi. A w niedzielę pojechaliśmy do moich rodziców na obiad i zostaliśmy do wieczora, żeby razem meczyk pooglądać. Wczoraj mężulek mój miał wolne i musieliśmy parę rzeczy pozałatwiać w związku z budową naszego domku i małemu zrobiliśmy zdjęcie do paszportu. I tak zleciały 3 dni nawet nie wiem kiedy;-) Teraz zabeiram się za poczytanie Was, chyba że Filip mi się obudzi. Mam nadzieję, że da mamusi chwilkę dla siebie:tak:

reklama
Nie zaglądałam do Was od paru dni, ale jakoś tak weekend szybko zleciał i kurcze nawet nie miałam czasu przed kompem siedzieć. W sobotę byliśmy na zakupach jesiennych dla Filipka. Musieliśmy mu kupić parę rzeczy na jesien, bo z wszystkich cieplejszych już powyrastał no i buciki obowiązkowo:tak: Pół dnia nam zeszło, a wieczorem byli u nas znajomi. A w niedzielę pojechaliśmy do moich rodziców na obiad i zostaliśmy do wieczora, żeby razem meczyk pooglądać. Wczoraj mężulek mój miał wolne i musieliśmy parę rzeczy pozałatwiać w związku z budową naszego domku i małemu zrobiliśmy zdjęcie do paszportu. I tak zleciały 3 dni nawet nie wiem kiedy;-) Teraz zabeiram się za poczytanie Was, chyba że Filip mi się obudzi. Mam nadzieję, że da mamusi chwilkę dla siebie:tak:

jakie buciki kupiliście? takie już do chodzenia?

dzień dobry kochane:-)

przesyłamy z Alexiorkiem przesłdkie buziaki dla naszej kochanej solenizantki:-):-):-) wspaniałego dzieciństwa kochana:*****

Witajcie
landryneczko myślę że spanie na brzusiu to zupełnie normalne,mój Maks uwielbia spać na brzuszku z resztą jak i jego kolega Igor,więc chyba nie masz co sie martwić,ja tez młodego na poczatku przekręcałam i sie wybudzał wic odpusciłam,skoro tak lubi i tak mu wygodnie to czemu nie :-)

a wracajac do metody 1,3,5....przeżyliśmy noc!
jak zasnał to tak jak w książce pisali takie dzieci śpia góra ok 3 godz..i faktycznie obudził się o 23 24.....minuta,trzy,piec....pieć...pieć....pieć...pieć....pieć....pieć....pieć....pieć

w końcu mówie chyba nie dam rady D też że chce go juz przytulić i tak rozmawiamy dumamy a może glodny bo ja sie tak często budził to nie miał nawyku żeby dobrze zjeść na noc..więc po cięzkich bólach zrezygnowana ide...mówię dam mu cyca i ze świadomościa ze dałam ciała poszłam dac mu cyca...aleeee aktywnie ssał,ja mu powiedziałam że zaraz wracamy do łóżeczka spac tylko niech doje.jak puścił(nie spał oczka lekko uchylone) to go odłożyłam do łżeczka standardowo serenaaaada,ale trudno minuta,trzy,pięc ...śpi :-D:-D:-D:-Dpodsumowiujac wstał 1 raz o 23 24 zasnął przed ok 23 30 i spał do 6 :-) ale oczka juz trze i serenady daje sie nie wyspał wiec zaraz znowu będzie fight :-p ale trudno jak już zaczęłam to trzeba byc konsekwentnym,jedyne czego żałuje to ze tak późno zaczęłam,bo nie chciałam mu tego odbierać a tak naprawde go krzywdziłam takim nawykiem :zawstydzona/y:

dziciaczki kochane,drodzy solenizanci,solenizantki sto lat mocnych zdrowych ząbków i przespanych nocy :-D

wpadlam sie pochwalić...jak wstał o 6 o 9 zaczęłam usypiąc...minuta,trzy...5nie była potrzebna jak zajrzałam juz spał :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
brawo dla maluszka...teraz bedzie juz tylkooooo lepiej:tak:

to tak jaki u mnie...jak mezowy w domku tak koniec z bb:-D:-D

Karolinko sto latek!!!!!!!!!!!!!!!!!! i rozrabiaj ile wlezie hihihihihi:-D:-D:-D

Kanus czekamy na zdjątko obraczek hihhi:tak::tak:
Duniu Filipek uwielbia patrzec jak odkurzam czy zmywam podłogi mapem:tak::tak::tak: wsadzam go w wozek i razem odkurzamy on oczy jak 5 zl i podziwia jak mama sprzata albo klade go na podlodze i razem odkurzamy on zawsze przy odkurzaczu :-D:-D:-D:-Da jak z tyłu odkurzacza zawiewa powietrze to podchodzi tam i sie smieje jak powietrze mu wlosy targa hehehe:-D:-D:-D:-D wiec ja sprzatam a on ma zabawe:baffled::baffled::-D:-D

dzień dobry kochane:-)

przesyłamy z Alexiorkiem przesłdkie buziaki dla naszej kochanej solenizantki:-):-):-) wspaniałego dzieciństwa kochana:*****

Karolinko kochana! W Dniu Twojego Święta wszystkiego najpiękniejszego, duuuzio zdróweczka, samych uśmiechów na Twojej słodkiej buziuni i tylko zabawy w krainie baśni !!! :-):tak::-)

Karolinko sto latek!!!!!!!!!!!!!!!!!! i rozrabiaj ile wlezie hihihihihi:-D:-D:-D
dziękujemy:tak::tak::tak::tak::tak:

hey

Moja odkurzacza się nie boi na szczęście.Tylko czasami jak go włanczam to tak dzwinie krzyczy "uhh"! :-D
A potem obserwje co robię.

Ale dzisiaj fajne Słoneczko. No no wrzesień mamy piękny.

Zmarł mój ukochany aktor Patrick Swazy:-(
[*]
[*]
Tyle facet walczył. Dobrze, że chociaż odszedł w otoczeniu rodziny.

Też bym tak chciała:-( Krystian boi się odkurzacza:szok: Jak włączam to płacz, no i muszę czekać aż S. przyjedzie z pracy, bierze go na spacer a wtedy na spokój dopiero mogę ogarnąć... Tak samo jak wsadzam go do wózka, to chwilę posiedzi, ale szybko się nudzi i zaczyna marudzić:zawstydzona/y: Teraz śpi, to po cichu robię takie małe porządki, typu wycieranie kurzu, układanie w jego kąciku... Nic innego nie mogę robić, bo zaraz się budzi. Po prostu takie uroki kawalerki:no: Super masz, że Filipek taki skłonny do porządków jak i jego mamusia;-):-)
duniu, u mnie w takich sprawach pomaga kojec, dla mnie to rewelacja, ja spratam, gotuje, amala siedzi i nawet od 3ch dni sama w nim usypia:szok:na poczatku nie chciala siedziec, plakala, ale przyzwyczaila sie
co do odkurzacza to moje tez zaczela sie bac, i wyobrazcie sobie boi sie reklamy ORANGE:szok::szok:

Witajcie....

Chyba Matiemu ząbek wychodzi, bo już widzę białą kropeczkę na dziąśle i w nocy przez sen popłakuje.

U nas podobnie:-:)-:)-(

My dzisiaj idziemy do naszej pediatry, ciekawe co powie na ten katarek i kaszel...mam nadzieje ze to na zabki a nie jakas infekcja:baffled::baffled::baffled::baffled:

Karolinko mega buziaczki dla Ciebie z okazji dzisiejszego święta!!!!!!

Witajcie....

U nas podobnie:-:)-:)-(

My dzisiaj idziemy do naszej pediatry, ciekawe co powie na ten katarek i kaszel...mam nadzieje ze to na zabki a nie jakas infekcja:baffled::baffled::baffled::baffled:

Karolinko mega buziaczki dla Ciebie z okazji dzisiejszego święta!!!!!!
dziekujemy

Karolinka tez dzisiaj ma mega katarek, kicha non stop, ale wypatrzylam drugiego zabka, wiec mam nadzieje ze to na zabek

reklama
dziekujemy

Karolinka tez dzisiaj ma mega katarek, kicha non stop, ale wypatrzylam drugiego zabka, wiec mam nadzieje ze to na zabek
u nas tak samo dzieczynki:tak:
Alex ma katarek i czasami pokasłuje,buziaka w ogóle nie chce otworzyc wiec spodziewamy sie 8 zębolka:tak:....i w ogóle nie chce jesc łyzeczką,tylko z butli:tak:-na zębola jak nic;-)

Do góry