reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witam z kawką.
U nas w końcu tez wymarzona pogoda, a ja chora na maksa, dawno już nie byłam taka przeziębiona.
Nie piszę bo weny brak i chęci na wszystko też.
Miałam ostatnio chwile grozy, bo podejrzewali u męza wielkiego guza, a jak to lekarz powiedział kazdy guz to rak, sporo nocy nieprzespanych za nami, na szczęście po dokładnych badaniach okazało sie raczej niegroźne, jutro wizyta u lekarza i zobaczymy co dalej, operacja i tak nieunikniona.

Madzia za to ma problemy z prawym uchem, ma tylko 20 % słuchu, ciągle jezdzimy do laryngologa, czeka ją chyba wyciecie migdałka jak dobrze pójdzie, a jak się ta utrata nie cofnie, to jeszcze operacja na uszy.

Mi tez sie cos przyplątało, wypadła mi ostatnio spiralka po 2 latach noszenia, wkurzyłam sie na swojego gina, bo oczywiscie chętnie załozyłby nastepną odpłatanie oczywiscie, mimo ze tamta miała byc na 5 lat, umówiłam sie do innego lekarzam, stwierdziłam ze tamtemu dziadowi juz nie dam zarobic, no i chyba szczęscie w nieszczęściu, bo ten badał mnie dosc długo i wyszła mi jakaś zmiana czy guz, teraz czekam na wyniki cytologii, mimo ze u tamtego robiłam co pół roku (ostatnio w kwietniu), ale tamten zawsze na łapu capu, zobaczymy co teraz wyjdzie. w kazdym razie jestem zdołowana i zmęczona juz tym wszytskim, cały tamten tydzień, poza piątkiem tylko, to wizyty u lekarzy.

Zapominajko, ja mam dom z ogródkiem, tylko nie mam sie nim kiedy cieszyc:-(

Bliźniaki trzymam kciuki żeby te wszystkie choróbska Was opuściły.
Też czasem myśle o dzidziusiu ale ciągle znajdzie się coś co jeszcze musimy osiagnąć przed, a czas rzeczywiście leci i róźnica wiekowa robi się coraz to większa.
Miłego dnia bo pogoda dopisuje :)

Blizniaki dużo zdrowia dla was!!! Mam nadzieję, że wszystko się unormuje!!!

A taką spiralę można raz jeszcze założyć jak wypadła?

Tą która wypadła to nie, tylko nową. Ale skoro wypadła, to albo była źle załozona, albo źle dobrana, albo cos sie dzieje w organiźmie, wiec poiwnien szukac przyczyny, a nie za wyciagniecie skasowac 100 zł (nie wypadała do konca tylko sie wysuneła) i zaproponowal zeby za miesiac przyjsc załozyc nowa i znów 500 zł. zawiodłam sie strasznie na tym swoim lekarzu, chodziłam do niego przez 18 lat, ale zrobił sie tylko łasy na kasę i nic wiecej, wizyta 5 minut i 100 zł - 160 zależy czy z cytologią, jeszcze teraz się okaże ze ta cytologię co mi robił, to o kant d... rozbic, bo powinien pobierac specjalną szczoteczką, a pobierał patyczkiem. Poczytałam na forum onkoloicznym, ze często tak lekarze robią i cytologia wychodzi w normie, a potem nie wiadomo skad diagnoza rak.

Witam mamusienki :)

Bliźniaczku strasznie mi przykro z powodu tylu nieszczęść na raz w Waszej rodzince, trzymam kciuki, zeby wszystko sie wyjaśniło POZYTYWNIE:* duuuuuuzo zdrowka dla Was :*

Ojejku ja to ostatni raz u lekarza byłam.... Półtora roku temu... Z wielka chęcią poszlabym sobie do gonią na cytologie, ale tutaj to nawet prywanie nie można, a jak juz nawet bym sie wkrecila gdzie to 300$ nie moje...

Raz na jakiś czas idziemy tylko do tego naszego naturopaty i bioenergoterapeuty w jednym i jakos żyjemy:)

A poza tym kochane u nas po staremu.... Ciepelko wręcz duszko przydałaby sie jakas burza porządna, bo wilgotność dzisiaj to chyba z 80% idzie jajo znieść...
Mariczka kochana i taka rezolutna sie robi, ze aż patrzę z podziwem na to moje dziecie.... Tylko sciskac i dziękować za takiego szkraba:)

Miś ciagle pracuje i do tego na nocki... Strasznie to wszystko jakos znoszę, bo mało czasu spędzamy razem....
O w sobotę byliśmy z Henkiem, Mariczka i Kimi (wnuczka Henka) na farmie zbierać truskawki... Myślałam ze MAri nie wyjdzie z pomiędzy tych grzadek :)

Ok zmykam troszkę posprzątać i pewnie na fontanny pójdziemy:)
Buziole dla Was :*

Blizniaczku zdróweczka dla Was i wytrwałości w tych wszystkich problemach zdrowotnych...

Kanus silna babka jesteś....ja tez na tygodniu sama i jakoś daje rade, ale po Julci widać ze zaczyna to bardzo przezywać....że taty nie ma....ale takie zycie...

pozdrawiam Was kochane

reklama
Cześć dziewczyny:-)

My już po ślubie,jestesmy nad morzem i odpoczywamy.

Jak znajdę wolny czas to napiszę,na razie pora na spanie,bo dłuuuugi dzień za nami;-)

Buziaki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry