reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie grubaski kochane w piękny pochmurny i mglisty poranek:-D. My z Tusia właśnie wstałysmy i teraz mała ogląda "Budzika":-)
Marzycielko a spóbuj przed snem posmarowac sobie nogę "DIP RILIF żel" ta super maśc działa cuda i mimo że ma ibuprofen to można ja stosowac w drugim i trzecim trymestrze-mi w poprzedniej ciąży poleciła gina i jak juz nic mi nie pomaga na różne bóle to się posiłkuję nią.

Ja też nie wyobrażam sobie dnia bez kompieli małej. Ostatnio wyczytałam że nawet ospa wietrzna nie jest przeciwskazaniem tylko trzeba uważac żeby nie pocierac. A na to żeby nie zamoczyc kikuta jest prosty sposób. Należy do wanienki nalac mało wody tak żeby nie sięgała do pępka dziecka.
No i te gaziki Leko są nieocenione.

Anka ja też mam duży biust i dobrze wiem o czym mówisz. Ale jak narazie śmigam w sportowych stanikach(zreszta zakupionych u naszej forumowej koleżanki) i jest super.
No i współczuję Ci tych oczu dookoła głowy. Uff ja dobrze że już mam to za sobą:-D. Ale jak mała zaczęła mi chodzic to musiałam wyrzucic wszystkie kwiatki z domu do zawsze znalazła sposób żeby do nich dotrzec;-)a szafki w kuchni miałam powiązane na sznurówki. Całe szczęście trochę jej przeszły te głupie pomysły i teraz jest trochę więcej spokoju. No chyba że jest taka pogoda jak wczoraj i leje ciurkiem z nieba żę nie można wyjśc nawet na chwilę na dwór bo więcej tego ubierania niż spaceru bo od furtki trzeba się wracac.

Współczuję wszystkim zaziembionym dziewczynom. Kurujcie się kochane. Mój mąż już dwa razy tej jesieni zachorował ale dzięki bogu nie udało mu się nas zarazic i narazie dzielnie się trzymamy z Tusią. I oby jak najdłużej bo nie nawidzę chorowac jak prawie niczym nie można się leczyc.

reklama
Ja na początku prałam w Loveli a jak mała skończyła pół roku to przerzuciłam się na zwykły dorosły proszek bo mała nie miała na nic uczylenia.

Wiecie co? oglądałam wczoraj "Super nianię" i myślałam że rozszarpię tych rodziców. Jak można prawie pięciolatków wozic w samochodzie bez fotelików? A oni wytłumaczyli to tak że dwa foteliki naraz-bo to były blizniaki- to strasznie drogi zakup:wściekła/y:. Zresztą to do tej matki trzeba było specjalisty a nie do tych dzieci bo jej się chyba cały czas wydawało że choduje w domu niemowlaki.

witajcie mamuśki:-)
nie miałam dostępu do internetu przez cały weekend a wy tyle naskrobałyście:szok: :-):-D:tak:;-)
będę czytać i nadrabiać cały dzień ;-)

z moim M już wszystko ok... ładnie przeprosił...
...i wyjechał dziś do Dani do pracy :-(, będzie dopiero za miesiąc :-(:-(:-(

Witajcie grubaski kochane w piękny pochmurny i mglisty poranek:-D. My z Tusia właśnie wstałysmy i teraz mała ogląda "Budzika":-)
Marzycielko a spóbuj przed snem posmarowac sobie nogę "DIP RILIF żel" ta super maśc działa cuda i mimo że ma ibuprofen to można ja stosowac w drugim i trzecim trymestrze-mi w poprzedniej ciąży poleciła gina i jak juz nic mi nie pomaga na różne bóle to się posiłkuję nią.

Dziekuję serdecznie za rade może to coś pomoże ;-)

Wiecie co? oglądałam wczoraj "Super nianię" i myślałam że rozszarpię tych rodziców. Jak można prawie pięciolatków wozic w samochodzie bez fotelików? A oni wytłumaczyli to tak że dwa foteliki naraz-bo to były blizniaki- to strasznie drogi zakup:wściekła/y:. Zresztą to do tej matki trzeba było specjalisty a nie do tych dzieci bo jej się chyba cały czas wydawało że choduje w domu niemowlaki.

Ja też to oglądałam z mężem i obydwoje byliśmy w szoku:szok:
Brak fotelików i tutaj dobrze powiedziała Niania " lepiej później trumny kupić??"
Karmienie butelką i kąpanie w wanience, ubieranie ....szooook:szok:

My już jesteśmy po śniadanku i spacerku z psami.
Teraz poczytujemy fora i pocztę.

W ciąży bardzo poluzowały mi się stawy przez hormony i np. paluszek , na którym się nosi obrączkę przy składaniu przeskakuje kością:szok:
Masakra!!
Nasza fizjoterapeautka ze Szkoły powiedziała , ze tak może być i trzeba uważać na spojenie łonowe...

Witajcie dziewczyny:-);

Marzycielko nie daj się i wytrzymaj jeszcze trochę. Nie wiem, czy Cie to pocieszy, ale ja mam ostatnie 2 nocki zarwane. Synek będzie chyba nocnym markiem:baffled:, bo imprezuje w brzuchu na całego.

Sawka trzymaj się dzielnie, ja bym chyba nie wytrzymała miesiąca bez mojego chopa. A do tego z natury jestem zazdrosna i niecierpliwa...

Mam dziś wizytę u gina i nie mogę się już doczekać. mam cicha nadzieje, że szyjka mi się bardziej nie skróciła. No i może zobaczę swoje słoneczko:-D

Cześc Dziewczyny:-).
Odnośnie przewozenia dzieci samochodem-wiem,że foteliki sa absolutnie konieczne,ale czy na wyjście ze szpitala tez połozycie dzidzię w fotelik? Ja bym chyba jednak wolała takie wystraszone nowym światem maleństwo trzymac ten jeden raz na rękach-co myslicie o tym??

Witajcie mamuśki

z moim M już wszystko ok... ładnie przeprosił...
...i wyjechał dziś do Dani do pracy :-(, będzie dopiero za miesiąc :-(:-(:-(
Super, że pogodziliscie się przed wyjazdem, byłoby przykro boczyć się na odległość;-) a tak po zatym to współczuje tak długiej rozłąki i życzę Ci , aby ten miesiąc wyjątkowo szybko zleciał:tak:

Marzycielko nie poddawaj się jeszcze troszkę i zapomnisz o wszystkich ciążowych dolegliwościach - póki co spróbuj tej maści o której pisze kokusia;-)zycze szybkich efektów

Zapominajko daj koniecznie znaćjaki jest stan Twojej szyjki po wizyciei jak sie ma Igorek:tak:

Z tym myciem niemowlaków wyczytałam, ze przez 3 dni tylko nie myć - jeśli juz, ale nie 2 tygodnie:szok:

Odnośnie przewozenia dzieci samochodem-wiem,że foteliki sa absolutnie konieczne,ale czy na wyjście ze szpitala tez połozycie dzidzię w fotelik? Ja bym chyba jednak wolała takie wystraszone nowym światem maleństwo trzymac ten jeden raz na rękach-co myslicie o tym??

ja tez ten jeden raz zrobię wyjątek;-) chcę mieć Skarba blisko siebie a do szpitala nie mamy daleko, wiec to tylko chwilunia będzie:tak:

reklama

Pmyśl o tym , że to może byc twój pierwszy i ostatni raz kiedy będziesz maleństwo trzymać na rękach jeśli zdarzy się wypadek to dziecko waży ok 60 kg nie utrzymasz i z taką siłą leci przez szybę.
Czemu tak chcesz ryzykowac swoim Okruszkiem???!!:szok:

Ja nigdy nie zaryzykuję dzieckiem!

Spróbuję jeszcze z tą maścią ale ta noga to MASAKRA jest:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry