reklama

Grudniowe mamusie 2008

czesc dziewczyny

Co do przewozenia dzieci ze szpitala to wiekszosc dzieci ktore znam w tym i cypi byli przewozeni w gondolce od wozka. w foteliku bym nie przewozila bo to jednak jest niewygodna pozycja dla takiego wiotkiego dzieciaczka a w gondoli cieplo, przytulnie, opatulone :tak:

reklama
Cześc Dziewczyny:-).
Odnośnie przewozenia dzieci samochodem-wiem,że foteliki sa absolutnie konieczne,ale czy na wyjście ze szpitala tez połozycie dzidzię w fotelik? Ja bym chyba jednak wolała takie wystraszone nowym światem maleństwo trzymac ten jeden raz na rękach-co myslicie o tym??

ja tez ten jeden raz zrobię wyjątek;-) chcę mieć Skarba blisko siebie a do szpitala nie mamy daleko, wiec to tylko chwilunia będzie:tak:

czesc dziewczyny

Co do przewozenia dzieci ze szpitala to wiekszosc dzieci ktore znam w tym i cypi byli przewozeni w gondolce od wozka. w foteliku bym nie przewozila bo to jednak jest niewygodna pozycja dla takiego wiotkiego dzieciaczka a w gondoli cieplo, przytulnie, opatulone :tak:

Dziewczyny te foteliki są dla maleństw skonstruowane tak aby nic im nie dolegało i przeszkadzało!
Niewygodnie to im będzie jak zdarzy się stłuczka z 50 km;h

Proszę to dla Was, mam nadzieję, że podziała Wam na wyobraźnie bo mnie przestraszyłyście tym podejściem do bezpieczeństwa dziecka:szok:

YouTube - Crash test:Child in mothers hands/Ребенок на руках у матери

Polecam przestudiowanie takich filmików.

zyrafka ja bym nie ryzykowała. Zawsze możesz usiąść z tyłu obok fotelika i mieć dzidzię na oku. Uspokoić głosem, czy dotykiem. Wypadki maja to do siebie, że nie można ich przewidzieć, ale można zrobić wiele, dla bezpieczeństwa.

Właśnie zauważyłam, że suwaczek mi się przemieścił:-D Fajna taka niespodzianka.

Hmm...no wiem,że lepiej dmuchac na zimne i przezorny zawsze ubezpieczony,ale jakos mi to nie pasuje,że takie "wiotkie ciałko"(jak któras z was napisała) ładowac do fotelika.Gondola,to moze bardziej...
A właśnie, ostatnio czytałam o tych nowych wózkach wielofunkcyjnych Chicco,że ich gondole mają jakis specjalny mocowania w samochodzie i mozna w nich przewozic dzieci.Tylko jak to sie ma do przepisów???Chyba nijak:confused:.

Witajcie Grudnióweczki
U nas dzisiaj od rana deszcz i ogólnie humorek też do niczego, chyba zaczynam łapac doła, prawie całą noc nie mogłam spac, cały czas jakieś głupie myśli, a jak juz przysnęłam to głupie sny.
Co do kąpieli, to kąpaliśmy codziennie i tak jest do tej pory. pamietam, że kiedyś teściowa sie z nas śmiała, bo wróciliśmy późno, chłopaki zasnęli w aucie, a my im pobudka i kąpiel i dopiero do spania, w sumie czasem mozna odpuścic, ale uważam, ze takie maluchy należy kąpac codziennie.

Ostatnia edycja:
Witam laseczki!!!
Ja też przeziębona wczoraj cały dzień leżałam i trochę mi przeszło mam nadzieję że teraz już tylko lepiej będzie.
Co do spania na plecach to ja teraz śpię tak bardzo wysoko że prawie na półsiedząco jest to bardzo wygodne przynajmniej w moim przypadku i nawet plecy mnie nie bolą warto sprubować przynajmniej te które lubią spać na plecach
co do kąpieli maluszków to ja też kąpie małego od początku i nawet nie macie pojęcia jak noworodki kąpią w szpitalu-nie w wanienkach tylko normalnie pod kranem myją - sama byłam świadkiem jak urodziłam darusia więc napewno można kąpać dzieciaczki zaraz po przyjściu a do pępuszka używałam fiolet na spirytusie ha ha dwa w jednym.

ach i jescze mialam napisac o kapieli. Cypi byl kapany w szpitalu normalnie codziennie... w domu tez go kapalismy normalnie w wanience, szcegolnie na kikut nie uwazalismy, zmoczyl sie czasem i wtedy trzeba dokladnie wysuszyć i potraktowac spirytusem

reklama
Witam mamuski z rana....u mnie juz troszkę lepsza pogoda..przynajmniej nie pada...mała tak mnie kopie od rana,ze spac nie mogłam...wypiłam meliske,moze sie troszkę uspokoi...A tak poza tym to czekam na paczke od mamusi mojej z prezentami dla Mariki...ma podobno tyle ciuszków i innnych rzeczy nakupowanych,ze hoho...juz nie moge się doczekac....Co do powrotu z Malutka do odmku to lwasnie ja tez sie zastanawialam,bo my nie mamy auta, wiec fotelika równeiz nie...i zastanawialam sie jak mała przewisc do odmku...szczerze o gondoli nie pomyslałam....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry