reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

YOKA witaj z powrotem :-)

Pytia nie załamuj :szok: W razie czego pozostanie mi posprzedawać te słodkie różowe ciuszki, no ale najważniejsze, żeby maluch był zdrowy...

Megamasz, dziecko będzie miało Twoje nazwisko. Co do pozwu nie pomogę... Przy opiece społecznej są często prawnicy, którzy pomagają w pisaniu takich pism...

Agacia82, oszczędzaj się... Ja z takim rozwarciem ze starszą córką chodziłam 2,5 miesiąca, więc będzie dobrze tylko faktycznie więcej leż i wypoczywaj...

Blizniaki wszystkiego najlepszego :-)

No a wszystkim dobrej nocki i miłej niedzieli :-)

reklama
Okruszek - cieszę się, że już pogodziliście się z mężem, ja dziś też z moim drę koty, nie pierwszy i nie oststni raz zapewne, ale już mnie to męczy i ogłosiłam strajk, mam dosyć usługiwania mu, mam prawo tez odpocząć i oczekiwać usługiwania, zwłaszcza teraz... ehhh

Yoka - super, że już jesteś, no i musisz faktycznie zwolnić, Oliwka najważniejsza, super, że tak ładnie rośnie i wszystkie pomiary są dobre - gratuluję!!

Agacia - straszne, koniecznie zadbaj o siebie i maleństwo, a napewno wszystko będzie dobrze... Ja też bym relanium nie brała, ale polecam meliskę zamiast herbatki w zastępstwie, no i cieszę się, że skurcze ustały, ale ty się oszczędzaj rybko nadal!!

Bliźniaki - 100 lat!! 100 lat!! i tak 30 razy!

anoli - fajnie, że już wszystko gotowe na wyjazd, oby szybko do ciebie wrócił z mnóstwem fajnych rzeczy dla dzidzi, hehehe. a ja dziś kopytka robiłam, obrzarłam się jak bąk...

Megamasz1988 - niestety nie wiem jak ci pomóc, nie mam żadnego doświadczenia z alimentami, bardzo współczuję ci sytuacji w jakiej się znalazłaś, mam nadzieję, że któraś z dziewczyn bardziej ci pomoże...

Renia - niezłą klusię sobie nosisz, hehehe, super!!

Czesc laseczki ;-)

Dzis nie mialam czasu nawet tu zajrzec, od rana robilam porzadki i siedzialam w kuchni robiac jakies zapiekanki i salatki bo mielismy dzis gosci w postaci adriana brata, bratowej i ich corki. W sumie to jeszcze mamy tych gosci bo zostali na noc :tak:Teraz juz wszyscy spia, oni w jednym pokoju, Adrian z malym w drugim a ja sobie siedze i popijam herbatke :tak:

Agacia biedactwo, odpoczywaj i jedz wszystkie zalecane ci lekarstwa. Nie zamartwiaj sie, mi szyjka zaczela sie skracac i otwqierac w 25 tyg, bralam leki i mialam krazek zalozony i dotrwalam do terminu.a jak mi zdjeli krazek to mialam juz szyjke zgladzona i rozwarcie na 2,5 a jescze prawie miesiac chodzilam choc mialam powiedziane ze zdaze dojechac do domu i wroce w ten sam dzien:tak:

Blizniaki
Wszystkiego naj naj z okazji urodzinek

YOKA witaj nam i opowiadaj jak w nowym miejscu :tak:

Dzien doberek.

Jak tam u Was niedzielny poranek? U mnie zapowiada sie ladny dzien, pozniej pojdziemy na spacerk. Ja nie spie od 6 choc wczoraj tez pozno szlam spac, goscie juz pojechali, siedze sobie i jem sniadanko :tak:
Milego dnia.

Witam... Pisze na tym forum jedynie dlatego, że nie wiem co robić... Bedę samotną matką i chcę wystąpić o alimenty ale czy dziecko może mieć moje nazwisko... czy mósi być ojca... aczkolwiek boję się też tego że nie otrzymam wcale alimentów bądź będą one bardzo niskie... ojciec dziecka zarabia 2,5 tysiąca ale co z tego jak nie ma umowy... pracuje na czarno... a ja natomiast nie pracuje i nie mam prawa do zasiłku... ewentualnie mogę się starać o zasiłek okresowy który bym otrzymała maks 240 zł... to przecież za mało żeby utrzymać dzidziusia... fakt faktem mam pomoc od rodziców mieszkam z nimi ale co z tego rodzice nie żyją wiecznie i nie będą mi przez całe życie pomagać... prosze was o rade... co ja mam robić jak napisać ten pozew...

Witamy na forum. Nie znam się niestety na przepisach, ale są na tym forum specjalne wątki dla samotnych mam - warto tam zajrzeć, bo na pewno są świetnie zorientowane, co i jak. W rodzinie miała też przypadek, że facet nie pracował (legalnie) i nie chciał płacić alimentów, więc matka dziecka podała do sądu jego rodziców i to oni musieli płacić za niego. Ale nie wiem dokładnie, na jakiej zasadzie.
Zaglądaj do nas, jak masz okazję, będzie Ci raźniej :tak:

bliźniaki - chodziła do lekarki prywatnie, nie mam pojęcia, skąd taka pomyłka, ale wszyscy są w szoku. Moja ginka twierdzi, że jeszcze się nie pomyliła co do płci, ale ja jej zawsze odpowiadam "zawsze może być ten pierwszy raz":cool2: Dlatego mimo że bardzo chciałabym do parki przepowiadaną córcię, to zostawiam sobie w głowie miejsce na ewentualność, że to może być jednak Franuś a nie Hania :-)

okruszek - cieszę się bardzo, bardzo, że pogadaliście z mężusiem i wiele spraw się wyjaśniło. Tak mi się wydawało, że nie może być tak źle. Grunt to dobra komunikacja. Brawo dla Was!

A niedzielka u nas się zapowiada fajnie. Jedziemy na rodzinną imprezkę, więc nie muszę gotować :-D No i wreszcie trochę się rozerwę, bo od tego siedzenia w domu już świruję.

Pytia, nie załamuj mnie. Mam nadzieję, ze chodziła do jakiegos konowała i ze u mnie taka pomyłka się nie zdarzy, prasowałam dzisiaj ubranka i wychodzi na to, ze większość jest różowych, a wydawało mi się że kupuję bardziej unisex, ale wyszło na to, ze różowe górą.

Dokładnie blizniaki - ja tez mam nadzieję, że to był konował:)

A w ogóle to wszystkiego najlepszego z okazji okrąglutkich urodzin!!!

Cześć laseczki:-)

A my już wstaliśmy i teraz idę zrobić śniadanko a M z psami na spacerek.
Potem muszę do szkoły jechać po wpisy i przedłużenie terminu oddania indeksu i jak na to się nie zgodzi dziekanat to będzie bardzo krucho...:baffled:
Kurczę muszę ten pierwszy rok zaliczyć żeby chociaż móc dziekankę wziąć. Mam do zaliczenia tylko jeden przedmiot a tego gościa nie ma ( magistra pie...go).
Oby mi się udało.....

Potem skoczymy na Pola Mokotowskie to psiury się wybiegają;-)

bliźniaki 100 lat 100 lat niech żyje ,żyje Nam:-)

Witam Was dziewczyny niedzielnie:-)

Mam dzis kiepski humorek, za oknem typowa angielska pogoda czyli leje i leje do znudzenia. Maz w pracy do 20 a jutro z samego rana leci do polski chyba sie zaplacze:-(

Tak jak sobie obiecalam po wczorajszym pracowitym dniu dzis nie robie nic tylko sie relaksuje.

Czy ktoras z was ma jeszcze mdlosci? bo mi sie zdarzaja, szczegolnie przy sniadaniu np. dzis jedzac sniadanie czulam jak mala boksuje mi zoladek az mi sie wszystko podnosilo, taka niegrzeczna od rana ach...;-)

Milego dnia wam zycze:-)

reklama
Witajcie

Bardzo wam dziekuje z a otuchę, nawet nie wiecie jak mi pomogłyscie, czuje się o wiele lepiej, jak poczytałam wasze wypowiedzi.

Jeszcze na dodatek malarz mi na odpieprz wyszpachlował (mój wuja) wszystko odpada :crazy:. Wiecie co jestem załamana, jest mi strasznie przykro, nie dość ze wziął duzo pieniedzy za to, to zrobił byle jak. Teraz musi to był pozdrapywane gdzie odpada i poszpachlowane od nowa:eek:. Tatus powiedział ze mi to zrobi, ale jeden dzien w plecy :-(.

Dziaj mój m powiedział ze mnie zabierze gdzies na obiadek, żebym już się tym wszystkim nie przejmowała. Ciesze się, ale wciąż o tym mysle.

Do góry