reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

ja jutro zabieram się za pichcenie, aczkolwiek duzo tego nie będzie, tak naprawdę 25 po odwiedzinach u tesciowki będę szykować sałatki, torta i dania na cieplo na urodziny Bianci,ay wszystko bylo swieże

Edytko a jak Wy się macie? zwalczyliście gorączkę?
Vive a Wy jak tam? poprawilo się?
a gdzie reszta, pewnie wszystkie w kuchni siedzą;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja jutro zabieram się za pichcenie, aczkolwiek duzo tego nie będzie, tak naprawdę 25 po odwiedzinach u tesciowki będę szykować sałatki, torta i dania na cieplo na urodziny Bianci,ay wszystko bylo swieże

U mnie i u g. temp. trzyma w okolicy 38.5, za to Alanek o 14 miał 39.4, już robi się znów ciepły, więc teraz muszę mu podać paracetamol w syropku.

A jak Bianka się czuje ?

Ja daję jedno i drugie. To znaczy częściej Nurofen, bo ma też działanie przeciwzapalne. Ale jeśli nie daje rady to na zmianę z czopkami.
Są też w aptece takie plastry chłodzące na czoło. I pewnie przy okazji kupię.

Zdrówka dziewczyny!!!

biedny Alanek:zawstydzona/y:
nie ma gorączki na szczęście, leży od dwóch godz pod kocykiem i mówi, że ją głowa boli myślę,że będzie ok;-) w razie ;-)czego zaopatrzyłam się w leki;-)

hej
U nas to samo. Hania narzekała na ból głowy a potem 38 temp.:crazy:, ale mam nadzieje ze sie nie rozłoży:tak:juz kilka razy sie wywinęła:-p.

U nas przygotowania na lajcie:-p, szykujemy na pół z mamą i siostrą, bo u nich będziemy w wigilie. Pierwszy dzień swiąt spędzamy na 50-tce u wujka, a w drugi wyprawiamy urodziny Hani:tak:.

Zrobiłam własnie sernik wiedenski i cos mi popękał:cool:a miałam przeczucie zeby nie piec z przepisu tesciowej:-D.

Vive a ma jeszcze jakieś objawy? Ból brzuszka, ból gardła?

Chyba boli go gardło, a na brzuszek nie narzeka.

WITAM I JA;-)
bylam dzisiaj u lekarki po leki na owsiki a ona do mnie, ze wszyscy dzisiaj postanowili przyjsc do lekarza dając do zrozumienia,że z pierdołami:no::angry: dala mi dawkę dla Bianci a dla reszty domownikow nie, bo mowi ,że nie moze -jakiś zart normalnie:crazy: będę musiała iśc do internisty po receptę dla nas,aby leczenie dziecka mialo sens- no szlag by to trafil...

Vive zdrówka dla Maksia i reszty choprowitków:zawstydzona/y:

Kankiya-mój Maks miał owsiki, które złapał prawdopodobnie w piaskownicy. Na szczęście resztę domowników to ominęło, a leki brał tylko on i Olek profilaktycznie. My z G już nie braliśmy.

Hej;

Jajku Kana ja myślałam, że coś się stało, w ogóle nie skojarzyłam z czynszem.

Vive ja bym poszła raz jeszcze do lekarza, bo z taką gorączką w same święta...
No i gratuluję kierowco :tak:

Kankiya jak nie może dać większej dawki leku? No co za głupia baba!
Poczytaj w necie może jakieś domowe sposoby są.

Zapominajko-pójdę jutro dopediatry. Zwłaszcza, że Olek dostał wczoraj wysokiej gorączki.

Dziwczyny-mam wrażenie, że wszystkie dzieci grudniowe zaatakował jakiś okropny wirus. Czy można zarażać się przez monitor :szok::-D:-D

dziewczyny dajecie dalej czopki dzieciom na gorączkę? Bianka dawno nie miala i dziś spojrzalam,że czopki, które byly w lodowce przeterminowaly się i nie wiem czy kupic drugie czy coś w zawiesinie? co dajecie teraz dzieciaczkom na gorączkę/
wczoraj jak bylysmy u lekarki, bylo mnostwo chorych dzieci i jeden chlopczyk, ktorego karetka zabrala byl w tak strasznym stanie a teraz się boję bo Bianka od rana ma taki mokry oskrzelowy kaszel jak nigdy, zawsze zaczyna sie od suchego i musze cos kupic w razie czego na goraczke:zawstydzona/y:

Ja też daje w zawiesinach. Czopki są lepsze, jak dziecko boli brzuszek, ale mogą spowodować rozwolnienie.

Vive a Wy jak tam? poprawilo się?
a gdzie reszta, pewnie wszystkie w kuchni siedzą;-)

Moi chłopcy nadal gorączkują, a że dzisiaj nocowali u teściowej, to nie wiem, czy Maks ma wysypkę-zapomniałam się spytać. U nas wczoraj była mała imprezka dla znajomych, więc wysłałam dzieciaki do babci :-D i pierwszy raz od czterech lat spałam do 11 :szok::szok::szok:

reklama
Do góry