reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Zapominajka ale masz marzenie....ja nigdy nie lubilam spac na brzuchu a w tej ciazy na poczatku non stop spalam na brzuniu...

Kanus jeszcze przypomnialo mi sie...na przeziebienie super sprawdza sie nalewka bursztynowa...moze ja gdzies upolujesz....i wtedy nasmaruj klatke i stopki

Cześć kochane.

Przeczytałam Wasze wpisy i uzmysłowiłam sobie, że MAks ostatnio przechodził szkarlatynę. Nawet wspomniałam lekarce, że to może być to, ale mnie zbyła. Byłam z nim na dyżurze wieczornym w przychodni i przyjmowała tylko internistka i chyba świeżo po studiach, bo nie wiedziała, jak wypisać receptę na zyrtec.

Muszę się pochwalić, że mój Maksio umie już mówić wierszyki z pamięci: "W pokoiku na stoliku", "Poszła Ola do przedszkola", o kocicy, co paliła papierosa, "Wpadła gruszka do fartuszka" i kilka innych. Normalnie pękam z dumy :-D

I wczoraj powiedzieli mi w pracy, że mi przedłużają umowę od lutego i dostaję podwyżkę :szok::-D Powiem Wam, że chyba trafiłam na moją wymarzoną pracę :-)

Kochane dziekuje za sposoby....

Wymoczylam nozki w musztardzie....a nawet samej gorczycy....
wysalam smalec z miodem i nawet przezylam....
podgrzalam sobie zatoki sola prazona na patelni i wrzocona do bawelnianej skarpety....

Katar jakby minimalnie slabzy,ale juz mi krewka leci z jednej dziurki i ciagle zatyka mi uszko....
Ale na bol glowy nie pomoglo nic i w kocnu zapodalam sobie apap extra... nie jestem z tego faktu zadowolona ,ale teraz przynajmniej moge spojrzec na siatlo i wstac..... wczesniej bylo ciezko....:(((((

Kochane juz dawno sie tak nie wymeczylam....oby bol glowy juz nie wrocil...reszte jakos przezyje....
tak mi szkoda tego mojego bejbika w brzuszku.....to nawet nie polowa ,a juz dwa razy bylam niezle przeziebiona....

Vive
kochana tak sie ciesze Twoim szczesciem:)))) super ,ze to ta praca, brawo zdolniacho:****** no i gratulacje dla malego poety:)))) super:)

Cześć :-D

Patrząc u mnie za okno , mogłabym powiedzieć , że lato wróciło :szok:, słońce świeci, niebo błękitne :szok: szok

Zaraz lecimy do teściowej. W domu mam taki bałagan , że lepiej uciekać. A pranie mnie woła po imieniu.
Mati mi wyrósł ze wszystkich spodni, co zakładam to każde ma do kostek , wczoraj mu kupiłam jeansy, potem poszłam do Mayoral.m i okazało się ze wszystko mają za pół ceny, a ciuszki mają rewelacyjne, wzięłam dwie pary spodni i okazało się ze za krótkie, no masakra, ale z oddaniem nie ma problemu, bo o wymianie nie ma mowy, wszystkie rozmiary spodni poszły jak świeże bułeczki. Kupiłam tam jeszcze super polóweczkę , czapeczkę z szalikiem, sweterek, nie mogłam z tamtą wyjść, dobrze ze Mateusza rozmiar był prawie wyprzedany.

Kana bidulko, zdrowiej.

Vive gratulacje :-)

U mnie też pogoda śliczna. Co z tego, skoro Iggy ma gorączkę i jest strasznie biedny :-(

Vive gratuluję. Az zazdroszczę!
No i te wierszyki jeszcze. Ho ho ho.

Agacia miłej zabawy!

Kana zdrówka.

Hejka
ale nasze forum choróbska opanowały:szok::zawstydzona/y: Bianka brała dziś ostatnią dawkę antybiotyku i w pon do przedszkola. Powinnam podac jej dzisiaj drugą dawkę na owsiki, ale chyba dam jutro aby nie mieszać z antybiotykiem, pozatym po pierwszej dawce rozłozylo ją przeziębienie i boję się trochę co będzie po drugiej dawce

dziewczyny kolezanka powiedziala,ze na przeziębienie super działa podgrzany sok pomarańczowy (prawdziwy) z cytryną i miodem, ponoć mega wygrzewa -nie próbowałam, ale na pewno wypróbuję;-)

Vive gratulacje docenienia Twojej osóbki w pracy;-)

ja dzisiaj idę na piwko z koleżankami a tak mnie głowa boli od tyg,że nic mi się nie chce tylko spać:-(

reklama
Kanusia-strasznie mi przykro, że tak Cie męczy choróbsko. Ale nie martw się o dzidzię-ja w ciąży z Olkiem byłam chora 7 (!) razy-zaczęło się od 5 tygodnia -i podczas 10 miesięcy karmienia piersią chorowałam 8 razy. Na szczęście antybiotyk brałam tylko dwa albo trzy razy, ale i tak mnie wymęczyło nieźle. Dzidziusiowi nic się nie stało :-) Za to w ciąży z Maksem byłam przeziębiona lekko tylko dwa razy :-)

A ja dzisiaj wysłałam mamę z chłopakami do teściowej,mąż w pracy, a ja ogarniam mieszkanie, bo wczoraj przeraziłam się tym bałaganem :-D

Do góry