• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
hej

oliwka sobie kimnęła, więc mam chwilkę...
co do ewwe to zapowiedziała się na weekend bo jeszcze nie wróciła od rodziców. Co do bodzinki to nie mam pojęcia...

właśnie wszamałam śniadanko i zaraz jakieś sprzątanie ehhh i obiadek...
gabriellao u nas tak jak u antylopki ... kupy w nocy czasem się zdarzą,co do przewijania to przewijam w nocy przynajmniej raz, kupki nadal wodniste, choć ostatnia była troszkę gęstsza..., przespana noc...a co to takiego?

dziewczyny, a skąd Wy wiecie, że dziecko się nie najada? Tak się zastanawiam, bo ja za chiny nie wiem ile zjada... jak odciagam pokarm to też szału nie ma z ilością ml, a Oliwka pięknie przybiera. W nocy przystawiam ją koło 24, 3 i 6, ale czasem zaśnie o 24, a obudzi się o 5 i wtedy dopiero je i zaznaczam, że nie wisi już długo przy cycku. Max 15/20 min, a przeważnie koło 10. Przybrała przez ostatnie 3 tyg 750 g, a od urodzenia 1750 g! zaznaczam, że jest dość krótka bo mierzy około 56 cm (ten rozmiar jest jej idealny), więc niezła z niej kluseczka:)

Wiolcia ty nie mysl o najgorszym.Ja niby bylam bezplodna a mam dwojke dzieci;-)
Yvona probuj oliwka plus szczotkowanie glowki:tak:
Ewa ty za duzo nie czytaj;-)Nie potrzebnie sie stresujesz.Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze.Trzymam kciuki;-)Wspolczuje z powodu taty.Sciskam cie mocno.
Gabriela moj synus sadzi w pieluchy i w dzien i w nocy:-) a kupki sa zolciutkie i papkowate ale nie do konca wodniste.
Olcia ja wiem ze sie najada bo ladnie przybiera a odciagaczem nigdy nie sprawdzisz;-)

Hurraaa Jasko w koncu usnal i moge cos zrobic.ale powiem wam ze padam pomalu:sorry2:

Olcia - dla mnie wyznacznikiem tego, że Idylla się najada jest to, że sama kończy jedzienie - albo zasypia, albo wypuszcza sutka z buzi i tylko go sobie liże. Gdyby było jej mało mleka, to z pewnością by płakała. A drugim kryterium jest przybieranie dziecka - Twoja Oliwka ładnie rośnie, więc na pewno jest najedzona :-)

Olcia - dla mnie wyznacznikiem tego, że Idylla się najada jest to, że sama kończy jedzienie - albo zasypia, albo wypuszcza sutka z buzi i tylko go sobie liże. Gdyby było jej mało mleka, to z pewnością by płakała. A drugim kryterium jest przybieranie dziecka - Twoja Oliwka ładnie rośnie, więc na pewno jest najedzona :-)
dokładnie!!

dziewczyny - ilosc sie nie liczy, tylko jakosc pokarmu!

1. kiedy Wasze maluchy przestały robić kupy w nocy???
bo czytałam że niektóre z Was już wcale nie przewijają w nocy

2.czy robią jeszcze kupy "wody" czy już takie bardziej normalne kupki?

3. czy w ogóle któreś dziecko przesypia już noc?

Franek budzi się w nocy raz, między 1 a 2. Zasypia przed 21 i z tą przerwą śpi do 6. Tak od jakichś 2 tygodni. Więc w nocy przebieramy raz, potem rano. Od jakiegoś czasu w nocy jest tylko siku :)

Dziś mi się rozregulował i tak jak zawsze kolo południa spał, tak teraz szaleje. I kiedy ja się zdrzemnę? Ech...

ehhhhhhhhhhhhhhh
poza tym jest pępek w dłoni jest impreza :)
odpadł w nocy
1. kiedy Wasze maluchy przestały robić kupy w nocy???
bo czytałam że niektóre z Was już wcale nie przewijają w nocy

2.czy robią jeszcze kupy "wody" czy już takie bardziej normalne kupki?

3. czy w ogóle któreś dziecko przesypia już noc?
Co wy z tym pępkiem macie?? U nas jest impreza w dzień narodzin dziecka :) Krzyś urodził się o 19.40 a po 20 w domu już impreza na całego była :))
1. kup może nie robi w nocy ale przebieram go ok 2-3 razy bo sika sporo.
2. Kupy wodniste chociaż ostatnio maja postać kisielu ale to przez zagęszczacz do pokarmu.
3. zaczną przesypiać chyba dopiero wtedy kiedy do diety wprowadzi się jedzonko lub będzie się zagęszczać mleko. Ja wstaję w nocy dwa razy chyba że mały szaleje przez kolkę.

Witam mamuski:-)

Dzisiejsza noc znowu dość dobra, ale pewnie lepszej nie będzie jeszcze przez jakiś czas;-) W nocy dałam butelkę, bo po karmieniu z obu piersi najpierw zasnął, żeby obudzić się po 5 minutach. Miał oczy jak 5 zł i nie miał zamiaru spać. Z butli wypił 50 ml i od razu zasnął na 3 godziny.

1. Podobnie jak Wiolcia, przebieram w trakcie każdego karmienia, bo pieluchy ciężkie od moczu.
2. Kupki wodniste, chociaż od tygodnia opróżnia się tylko raz dziennie.
3. Przespana noc? Mój siostrzeniec ma 8, prawie 9 miesięcy, a do tej pory budzi się raz w nocy na karmienie

reklama
Rany, zmęczyć tego mojego pucka to jest sport ekstremalny. O 8.30 jadł drugie śniadanie (pierwsze o 7) i od tej pory nie spał. Było wierzganie, grzechotanie, śmiał się nie wiem z czego. O 10 znowu głodny... Potem rzuciłam go na matę i jego ulubiona krówka wreszcie go wymęczyła. Zaczął marudzić, więc wzięłam go na ręce i głowa opadła w 5 sekund. Nawet nie zauważył przeniesienia do łóżeczka...

W zasadzie powinniśmy wyjść na spacer, bo słonko wyszło, ale wiatr jest okropny, więc chyba odpuszczę. Muszę się zdrzemnąć... Jutro jedziemy na usg główki, a potem w planie mamy zakupy, więc młody trochę pobędzie na polu. Jeden dzień lenistwa mamie też się należy ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry