• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Arlenka zjada 120 lub czasem 140... to za duzo??

ja do tej pory raczej 90 dawałam, 120 sporadycznie, ale dziś po 90 był płacz, dorobiłam 30 i dopiero trochę lepiej:-) wiec pewnie już 120 będę dawać. Plus pierś (ale to bardziej do picia, bo tylko kilka łyków chyba pije, reszta to takie tylko ssanko i przytulenie) i herbatki - rumiankowa lub z kopru

reklama
aggie - ja daje smoczka, bo moja ma silny odruch ssania i w przeciwnym razie by caly czas na piersi wisiala

ja jestem w szoku, ze Alicja ma takie problemy z brzuszkiem. normalnie caly dzien steka :( u Ninki to byly klasyczne kolki od 6 tygodnia i tylko wieczorami. a ta mala caly czas sie meczy - nagle widac jak ja cos tam w brzuchu zaboli i wtedy ryk i wierzganie nogami. a potem sie uspokaja.

mam probe do chustowych mamus - podajcie linki, od kogo kupowalyscie na allegro chuste. ja mam chuste kolyskowa bebelulu, ale Alicja bardzo lubi pozycje na kangurka i przydalaby mi sie taka do wiazania. z gory dzieki!

Gabriella
1. Kupa praktycznie w każdej pieluszce. Przewiam przed karmieniem czyli co 3-4 godz, w nocy takze.
2. Kupa jak jajecznica + woda
3. Nocy nie przesypia. To sprawa indywidualna, starszy syn od urodzenia nie budził sie w nocy na karmienie, za kazdym razem musiałam go wybudzac. Jak juz ładnie przybierał na wadze lekarz powiedział ze nie trzeba wybudzac w nocy i gdzieś od 2-3 miesiaca zycia przesypiał całe noce.

Dzis zaniepokoiła mnie jedna kupka, pojawił sie w kupce śluz podbarwiony na różowo. Czy u któregos maleństwa tez zauwazyłyscie cos takiego?

cześć Mamuśki:-)

z tego co wiem to z robieniem kup nie ma reguły ile tych kup powinno być i jak często, martwić się należy i lecieć do lekarza jeśli przez 3 doby nie było kupy, ale prawidłowo jest gdy ta kupa jest raz na dobę czy po każdym jedzeniu, o ile konsystencje i kolor ma dobry, z tego co wiem to zielona kupa powinna martwić, a żółta czy brązowo-żólta z grudkami to nie,

mam nadzieję, że się nie mylę...

a nasza Zuzia od wczoraj jakiś śpioch, dość dużo śpi, może nadrabia pierwsze 2 tyg jak za bardzo spać nie chciała, tylko, że jej pora zasypiania wieczorem to ok 23, a potem pobudka na jedzonko między 1 a 2 i potem po 5 rano, ale w dzień śpi tak łącznie z 5 h z przerwami

z tego co wiem to z robieniem kup nie ma reguły ile tych kup powinno być i jak często, martwić się należy i lecieć do lekarza jeśli przez 3 doby nie było kupy, ale prawidłowo jest gdy ta kupa jest raz na dobę czy po każdym jedzeniu, o ile konsystencje i kolor ma dobry, z tego co wiem to zielona kupa powinna martwić, a żółta czy brązowo-żólta z grudkami to nie,

Zielona przy karmieniu piersią też jest ok. Według mojej książki ;) Franek miał taką ze dwa razy.

Pierwszy raz dziś sama wykąpałam Franka! Mąż jeszcze w pracy, a młody już marudził, że głodny - przy kolejnym karmieniu byłoby za późno. Jestem z siebie dumna!:)

Sarka
odkladaj odkladaj, nie ma co ryzykowac, tu trabia ze dziecko moze spac z rodzicami ale musi miec swoja kolderke, by bron Boze nie nakrywac wlasna kordla no i pewien dystans powinien byc, lepiej poprzytulac sie kiedy nie spisz a na spioszka raczej w pewnej odleglosci by nic sie nie stalo. Ja raz kimnelam sobie mocno i przez sen polozylam reke na Arlenke :/ nic sie nie stalo i ona nie zauwazyla ale mnie przestraszylo ze bylam tak zaspana ze nie skontrolowalam mojego zachowania.

to zalezy jak kto spi, ja spie bardzo plytko, bardzo czesto z małym ale wtedy nakrywam sie cienkim, malym kocem jak dla niego, a do pasa koldra, zeby go nie nakryc, on ma swoj kocyk.

mam probe do chustowych mamus - podajcie linki, od kogo kupowalyscie na allegro chuste. ja mam chuste kolyskowa bebelulu, ale Alicja bardzo lubi pozycje na kangurka i przydalaby mi sie taka do wiazania. z gory dzieki!

Pentelka Chusta elastyczna WIOSNA 54cm TANIO !!! (1394618872) - Aukcje internetowe Allegro ja wlasnie kupilam te, szkoda mi kaski na cos innego gdyz sama mam kolkowa ale maly jej nie cierpi a od 6 miesiaca to juz mozna na biodrze nosic i wtedy kolkowa lepiej sie sprawdzi, wiec potrzebuje tylko na te 4 miesiace.

Mój syn właśnie ogląda bilard z dziadkiem. Tzn. dziadek ogląda, a on spi na dziadku;-) Wyczyściłam dziś matę. Maluch polezy na niej z 10 minut spokojnie, a potem jest krzyk. Domaga się towarzystwa. Chyba kupię jakąś książkę z wierszykami. Krzyś uspokaja się jak się do niego mówi, no a ile mozna gadać dla samego gadania? Poczytam mu rytmiczne wierszyki, to przy okazji kształcić się będzie;-)

moja ma dzis dzien spiocha, budzilam po prawie 5 godz. przerwy na jedzenie, zjadla i spala dalej, wiec wzielam sie za prasowanie wtedy sie obudzila, zjadla i teraz spi znow na mnie, zaraz kapiel i strach pomyslec co bedzie w nocy...a suma sumarum malutko dzis przez to karmien mielismy bo raptem 5 od rana wiec boje sie o laktacje, ze jutro jak wlonczy gloda to bedzie papu brakowac:/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry