• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

kupa byla w nocy, teraz puszcza baki, to ulewanie mnie martwi, wiem,ze do lekarza trzeba jak ma konsystencje serka, ale na razie czegos takiego nie zauwazylam

najgorsze jest,ze nie wiem czy ja karmic czy nie jak mi tak ulewa a sie doprasza karmienia
moze sprobuj ją odbijać w czasie jedzenia o moze zje za łapczywie i potem zwraca-nie najada sie przez to i dalej chce jesc. Poczytaj na necie o tzw refluksie u dizeci bo moze to Zuzia ma.
a kolka to chyba nie zalezy czy sie karmi piersią czy butelką:)

reklama
odbijam ja w trakcie jedzenia przynajmniej dwa razy

yvona mozliwe,ze masz racje,poczytalam i ona dokladnie ma takie objawy jak przy refluksie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tunia, a może mała ma po prostu skok wzrostu i potrzebuje chwilowo więcej jedzenia. A jeśli chodzi o ulewanie to może Ci się tylko wydawać, że to dużo. Wylej sobie na blat w kuchni dwie łyżeczki wody - zobaczysz jaka wielka plama się pojawi. Jak zje 100 ml, a uleje dwie łyżeczki to nie jest źle.
Franek też dość często ulewa. Najczęściej tylko ciut po policzku mu się potoczy, ale serek też się zdarza... Ale on potem sobie doje ewentualnie na uspokojenie ciut. No i najczęściej serek idzie przy jakimś większym odbiciu - razem z powietrzem.

ewa tylko, że jest niespokojna, w nocy nie spałyśmy prawie, Zuzia teraz zasnęła, ja ledwo żyję, ale wolę patrzeć czy nie ulewa przez sen,
ja mam wrażenie, że ona jest ciągle głodna, a je na prawdę dużo jak na 3 tyg szkraba, bo potrafi 120 ml na jeden posiłek zjeść,

to ulewanie takie intensywne to od wczoraj jest, może minie, jak się będę niepokoić to do pediatry zadzwonię, ważne, że kupa i bąki idą,
ale jednak wygląda, że coś nie tak z brzuszkiem...
poza tym jak dorosły zwróci czy ma zgagę to jest to nieprzyjemne a co dopiero dla maleństwa...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ewa tylko, że jest niespokojna, w nocy nie spałyśmy prawie, Zuzia teraz zasnęła, ja ledwo żyję, ale wolę patrzeć czy nie ulewa przez sen,
ja mam wrażenie, że ona jest ciągle głodna, a je na prawdę dużo jak na 3 tyg szkraba, bo potrafi 120 ml na jeden posiłek zjeść,

Franek wciągał stówę pod koniec 1 tygodnia. Czytałam, że w pierwszym miesiącu dzieci jedzą od 60 do nawet 170 ml - zależy od organizmu. Ale może rzeczywiście warto skonsultować się z pediatrą albo położną, jeśli coś Cię niepokoi. W końcu masz najlepsze wyczucie w stosunku do swojego dziecka :)

Tunia tak na pocieszenie nie tylko ty jesteś dzisiaj ledwo żywa... nasz mały też dał nam w nocy popalić i nadal spać nie chce!!

dzisiaj się chyba poddam i jak non stop będzie młody chciał cyca (maks przerwa to pół godziny!) to wieczorem mu podam mleko modyfikowane i zobacze czy się bardziej zasyci, czy ten cyc to jego kaprys i będzie nadal wzywał.

jeszcze dzisiaj mają do nas przyjechać znajomi co mieszkają w Irlandii bo są akurat w Polsce a ja jestem nieprzytomna.
a synus właśnie zasnął na moich rękach... pewnie jak tylko go odłożę to się mu oczy otworzą :/

Ostatnia edycja:
Gosia B. a dzidzie masz w becie? bo zauwazylam ze jak nosisz na rekach a potem odkładasz do łóżeczka i dziecko jest w beciku to lepiej znosi "rozstanie" z mamą. Oczywiscie każde dziecko inne i trzeba znalezc sposób...
Po tym artykule to sie zastanawiam jak to jest ze są ludzie i ludzie-niektórzy bezkarni inni za pierdołe do więzienia ida albo płacą wysokie kary... a tu prosze ktos kto ma ratowac zycie o mały włos by nie odebrał..... ja rozumiem jestesmy ludzmi i popelniamy błędy ale kto ją wpuscil do pracy pijaną???????

reklama
Gosia B. a dzidzie masz w becie? bo zauwazylam ze jak nosisz na rekach a potem odkładasz do łóżeczka i dziecko jest w beciku to lepiej znosi "rozstanie" z mamą. Oczywiscie każde dziecko inne i trzeba znalezc sposób...

Potwierdzam :) Franek nie lubi odkładania do łóżeczka - musi już być nieźle śpiący, żeby to gładko przeżyć, no i zazwyczaj trzeba jeszcze rękę na nim chwilę potrzymać aż nie zaśnie. Ale jak jest w rożku, to rzadziej się przebudza przy odkładaniu do łóżeczka :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry