• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Gosia - to zdrzemnij się razem z nim. Ida najładniej śpi na czyimś brzuchu. Albo jesli masz cos do zrobienia to zachustuj - dzidzia będzie czuła Twoje ciepło, a Twoje ręce będą wolne.

reklama
Witam mamusie!

Dziś trochę gorsza noc, bo w nocy zebrało się na marudzenie. Ale nie narzekam, znalazłam sposób na zabicie czasu podczas nocnego karmienia. Czytam książki. Ponieważ karmienie nie trwa krócej niż 30 minut, karmienie co 2 godziny, więc szybko kończę każdą lekturę. Przynajmniej nadrabiam zaległości;-)
W nocy się wymęczył, a teraz śpi już dwie godziny. Bąbel jeden.

Tuniu, najlepiej z tym ulewaniem przejdź się do lekarza, będziesz spokojniejsza. Nie martw się,to na pewno to nic powaznego:tak: Moja córeczka ulewała chyba z pół roku! załamana byłam, a ile razy przebierać trzeba było!! No i chodziliśmy do lekarza, a zaleceniem było jedynie zagęszczanie pokarmu (mleka sztucznego) tzn na samym początku lekarka zleciła enfamil, ale nic nie pomogło, więc zrezygnowaliśmy z tego. Mleko kupowaliśmy jakieś taki z kleikiem, już zagęszczone (chyba Bebiko), a potem zwykłe mleko i też zagęszczaliśmy. Potem ulewanie się skończyło. A refluksu nie stwierdzono. Żadnych konsekwencji nie było. A przybierała tak, że szok - pomimo tego ulewania wiecznego.

Dziewczyny - jestem zupełnie nowa w tym temacie, a tu widzę, że Wy macie doświadczenie. Zastanawiam się nad chustą. Jaką wybrać? elastyczną? może zwykłą??:eek:wiem, że już pisałyście na ten temat, ale byłabym wdzięczna za jakiekolwiek porady:tak:

Hello
U nas wszystko w porządku mało pisze,bo nie zawsze mogę popisać,ale staram się codziennie polukać na BB mimo,ze nie mam czasu po nadrabiać Was :)
U nas nocki wyglądają zawsze tak samo: budzimy się co 3 godzinki na mniam mniam i idziemy dalej nynusiać :) I śpimy do 6-max7 :)

wpadłam się przywitać i lece po Wiki do przedszkola - cała nerwowa, czy dziś znowu na dywanik do pani pójdę, ale o tym po powrocie...

Gosia - to zdrzemnij się razem z nim. Ida najładniej śpi na czyimś brzuchu. Albo jesli masz cos do zrobienia to zachustuj - dzidzia będzie czuła Twoje ciepło, a Twoje ręce będą wolne.
popieram i potwierdzam - Adaś tez na brzuchu u rodziców lub w chuście - wczoraj nawet obiad z nim w chuście robiła - jak skńczyłam szykowanie to zasnął:)
asja - co do chusty, to na moje powinnaś iśc do sklepu i poprzymierzać, bo nie każdemu taka sama pasuje - my mamy wiązaną 5,40 m, ale my jesteśmy wysocy dosyć (1,73 i 1,90m). chusta jest z tych elastycznych, bo wtedy mi łatwiej się ruszac i coś robic, a małego nie zduszam.
sorki ze link po fr, ale istrukcja obrazkowe mozesz zobaczyc jak to sie wiąże i ocenisz, czy wstępnie ci pasuje). U mnie nawet mąż polubił, przy wiki mielismy inna i mu bylo niewygodnie. Z ta wychodzi nawet do banku, zeby nie znosic wózka na 15 minut.
http://www.babylonia.be/product_manual/Tricot-slen_fr.LR_1.pdf

Ostatnia edycja:
Witam mamuśki,
U mnie dziś padł rekord spania nocnego bo od 22 do 6. Poza tym Madzia też ma problem z brzuszkiem ale przy tym jest bardzo spokojna. Cały czas puszcza bardzo śmierdzące bąki ale kupki niestety brak, raz po 5 dniach jej pomogłam i było tej kupki dużo, i teraz znów od 2 dni nie ma. Czasem sobie postęka robimy wtedy masaż, zginanie nóżek idzie bąk, ale nie kupka. Poza tym też często ulewa, wczoraj nawet się zastanawiałam czy nie zaczęła wymiotować bo po wieczornym jedzeniu po 1h miła wystrzał jedzonka ale w sumie też z dużą ilością śliny. No ale właśnie wogóle nie płacze i jakby jej to wszystko nie przeszkadzało. 19.01 mamy szczepienie ale nie wiem czy iść jutro do pediatry czy czekać do szczepienia. JAK MYŚLICIE????

Pucek od 9 non stop je... Jak usłyszycie jakiś huk, to znaczy, że pękł...

Agbar, dobry pomysł z książkami, ale u mnie wychodzi tylko w dzień, bo w nocy świeci się tylko mała lampka i oczy mi się za mocno kleją. A w dzień często puszczam sobie audiobooki - są lepsze od papieru jak młody się wyrywa i trzeba na niego patrzeć :)

Poczytałam sobie wątek "przedstaw się" i dużo się o Was dowiedziałam - np. jak macie na imię ;)

Dobra, dość tego - młody został przebrany (kupa jak stąd do Warszawy) i dostał smoka. Ale nie myśli spać. Pewnie za chwilę będzie ryk, że jest głodny, a ze smoka nic nie leci.

Trzymajcie kciuki, bo na 14.30 jedziemy na kontrolne usg główki...

Potwierdzam :) Franek nie lubi odkładania do łóżeczka - musi już być nieźle śpiący, żeby to gładko przeżyć, no i zazwyczaj trzeba jeszcze rękę na nim chwilę potrzymać aż nie zaśnie. Ale jak jest w rożku, to rzadziej się przebudza przy odkładaniu do łóżeczka :)

mój juz od jakiegos czasu w rozku sie nie miesci, wiec nie wiem czy macie jakies wieksze ?

Szok! Młody śpi! Ale się cicho zrobiło...

Dziewczyny - jestem zupełnie nowa w tym temacie, a tu widzę, że Wy macie doświadczenie. Zastanawiam się nad chustą. Jaką wybrać? elastyczną? może zwykłą??:eek:wiem, że już pisałyście na ten temat, ale byłabym wdzięczna za jakiekolwiek porady:tak:

Ja mam tkaną, 5-metrową (na moje 171 cm jest idealna). Elastycznej nie kupowałam, choć pewnie na początek byłaby lepsza, ale w niej można nosić dzieci do iluś tam kilogramów, bo potem są za ciężkie i chusta się za bardzo naciąga. Choć pan w sklepie kiedyś stwierdził, że dzieci tak ciężkich już i tak nie będziemy nosić, ale ja myślę, że na plecach np. można by wtedy jeszcze się zawiązać.
Ja swoją chustę dostałam (firmy chyba natibaby), ale gdybym kupowała teraz, to zwróciłabym uwagę na przewiewność materiału moja jest dość gruba i mocno grzeje. Nie wiem, czy są cieńsze, ale warto by się rozejrzeć. Ja noszę małego w samym bodziaku, a i tak jest gorąco, chyba będę go rozbierać do samej pieluchy jak tak dalej pójdzie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry