• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

mój juz od jakiegos czasu w rozku sie nie miesci, wiec nie wiem czy macie jakies wieksze ?

Franek w rożku leży "przykryty" tylko do połowy - bo i tak się rozkopuje ze wszystkiego tak, że jest przykryty od pasa w dół i ręce obowiązkowo na wierzchu. Tak mu wygodnie, więc nie ingeruję. A rożka już nie składam z trzech stron, ale tylko boki spinam rzepem. Właściwie to on nie otula go szczelnie, ale przykrywa po prostu. W dzień używam koca, ale w nocy nie kontroluję, czy go sobie czasem na głowę nie zarzuci, więc rożek z rzepem jest wtedy lepszy.

reklama
hej

moja niunia też baaaaaaaaaaardzo marudna. Szczególnie wieczorami. Najgorsze jest to, że jak tak mocno płacze to tylko u mnie się uspokoi, co niezmiernie mnie martwi (mojego S. też bo mu przykro). Koło 24 wreszcie zasnęła i spała do 3.30, karmienie i pobudka kolejna koło 7, więc spoko.

joamar ja byłam u lekarza we wtorek i wspomniałam o problemami z kupką. Powiedziałam, że raz nawet przez 3 dni nie robiła, a lekarka tylko pytała czy dużo piję bo to pomaga. Powiedziała też, że niemowlak może nie robić kupki nawet 8 dni i nic się nie dzieje... nie wiem czy ma znaczenie fakt, że Oliwka jest tylko na cycu... Skoro Cie to uspokoi to idź do lekarza, ale raczej nic konkretnego Tobie nie powie...

asjaa ja podawałam kilka stron wcześniej linka do mojej. Ja mam elastyczną bo jest ona najlepsza dla noworodków i niemowląt do 9 kg. Najwygodniejsza dla rodziców i dla dzieci. Jednak potem trzeba ją wymienić na tkaną bo klocuszki pow 9 kg już niezbyt w tej chuście... mam firmy lennylamb elastyczna rozmiar L, ale jest troszkę przydługawa (mogłaby być M)

mam probe do chustowych mamus - podajcie linki, od kogo kupowalyscie na allegro chuste. ja mam chuste kolyskowa bebelulu, ale Alicja bardzo lubi pozycje na kangurka i przydalaby mi sie taka do wiazania. z gory dzieki!
Ja mą dokładnie taką: Chusta do noszenia dziecka, tkana splotem skośno-krzyżowym - Leśna Niezapominajka - rozmiar L - LennyLamb.com, tylko jeszcze niedawno była w nieco niższej cenie:szok:.

Asjaa - poczytaj sobie, tu jest wszystko na ten temat: Chustowe dzieci - porady
Generalnie chusta elastyczna starcza na krótko - na sam początek, do ok 3-4. miesiąca, a tkana jest bardziej uniwersalna - do ok 3 r.ż. Ważne żeby w tkanej splot był skośno-krzyżowy, wtedy materiał jest grubszy, bardziej elastyczny, mięsisty, naddaje się lekko i nie jest jak sztywne prześcieradło. Niestety coś za coś - takie chusty są droższe - od ok. 150 zł:dry:. Ale ja zdecydowanie polecam, jeśli kupujesz coś na kilka lat, to warto zainwestować w jakość. Taką chustę możesz potem u starszego dziecka stosować jako hamak - ten materiał wytrzymuje nawet do 100 kg:tak: tak w każdym razie twierdzi producent Lennylamb.

Tuniu, najlepiej z tym ulewaniem przejdź się do lekarza, będziesz spokojniejsza. Nie martw się,to na pewno to nic powaznego:tak: Moja córeczka ulewała chyba z pół roku! załamana byłam, a ile razy przebierać trzeba było!! No i chodziliśmy do lekarza, a zaleceniem było jedynie zagęszczanie pokarmu (mleka sztucznego) tzn na samym początku lekarka zleciła enfamil, ale nic nie pomogło, więc zrezygnowaliśmy z tego. Mleko kupowaliśmy jakieś taki z kleikiem, już zagęszczone (chyba Bebiko), a potem zwykłe mleko i też zagęszczaliśmy. Potem ulewanie się skończyło. A refluksu nie stwierdzono. Żadnych konsekwencji nie było. A przybierała tak, że szok - pomimo tego ulewania wiecznego.

Kbetina coś pisała o mleku Bebilon Ar, który niweluje ulewanie, bo ma gęściejszy skład.

czesc babeczki;)
Ja nadal u rodziców, poopowiadam jak wróce co u nas:) w sobote już wracam do Wawy a to oznacza powrót do WAS :):):) i bardzo się cieszę bo jestem miesiąc w plecy z forum:/ i bardzo się za Wami stęskniłam:* Mały Borys jest fajny bardzo, maruda niestety, ale rano zawsze tryska dobrym humorkiem:) oczywiście zaraz po załatwieniu grubszej potrzeby:) teraz włąśnie stekanie i marudzenie doprowadziło go do snu:)

buziaki dla was i kochanych grudniaczków:)

mój Adaś albo je albo śpi albo krzyczy
wykańczające

a ciepełko lubi aż dziwne! śpi w nocy pod dwoma! kołderkami (tymi łóżeczkowymi)
w dzień leży na beciku przykryty dwoma niby cienkimi ale dwoma kocami!
taki ciepłolubek mi się trafił

zuzia jest cała w czerwonej wysypce,
co z tym robić?
zmieniac kosmetyki,proszek?
jest na modyfikowanym mleku
jechac do lekarza?
bepanthen powinien pomóc czy czymś innym ją posmarować?

mój juz od jakiegos czasu w rozku sie nie miesci, wiec nie wiem czy macie jakies wieksze ?
ja rożka używałam tylko w szpitalu i po powrocie może ze 2 razy. Teraz złożyłam go i włozyłam do gondoli wózka - żeby ciepło było małemu na spacerze. Mój chyba juz nie zniósłby skrepowania, choć po urodzeniu bardzo lubił byc owinięty w taki ciasny kokonik (z kocyka)

Ja mą dokładnie taką: Chusta do noszenia dziecka, tkana splotem skośno-krzyżowym - Leśna Niezapominajka - rozmiar L - LennyLamb.com, tylko jeszcze niedawno była w nieco niższej cenie:szok:.

Asjaa - poczytaj sobie, tu jest wszystko na ten temat: Chustowe dzieci - porady
Generalnie chusta elastyczna starcza na krótko - na sam początek, do ok 3-4. miesiąca, a tkana jest bardziej uniwersalna - do ok 3 r.ż. Ważne żeby w tkanej splot był skośno-krzyżowy, wtedy materiał jest grubszy, bardziej elastyczny, mięsisty, naddaje się lekko i nie jest jak sztywne prześcieradło. Niestety coś za coś - takie chusty są droższe - od ok. 150 zł:dry:. Ale ja zdecydowanie polecam, jeśli kupujesz coś na kilka lat, to warto zainwestować w jakość. Taką chustę możesz potem u starszego dziecka stosować jako hamak - ten materiał wytrzymuje nawet do 100 kg:tak: tak w każdym razie twierdzi producent Lennylamb.
dzięki:) choć fakt, droga okrutnie. Widziałam na allegro takie po 50-60 zł, myślałamo takiej,ale jeszcze się zastanowię.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi i rady!

reklama
zuzia jest cała w czerwonej wysypce,
co z tym robić?
zmieniac kosmetyki,proszek?
jest na modyfikowanym mleku
jechac do lekarza?
bepanthen powinien pomóc czy czymś innym ją posmarować?
jak wysypka jest na buzi i pupie to nie od proszku-bo tam styku z ubrankami nie masz. Mozesz umyc Zuzie w nadmanganianie ale podejrzewam ze warto isc do pediatry bo moze byc konieczne zmienic mleko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry