• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
sytuacja opanowana:-D przynajmniej chwilowo, Zuzanka śpi, posmarowałam jej cały brzuszek bepathenem na własną rękę i już jest lepie, zaczerwienia i kropki zbladły, a ona się uspokoiła więc pomogło,

mężowi kazałam kupić balsamik z nivea hipoalergiczny i krem S.O.S. bo ponoć bardzo dobry na takie sprawy na skórce, a oliwkę na balsamik zamienimy bo mąż twierdzi, że to wina oliwki, on ją kąpie i pielęgnuje więc może ma rację

ile u Was kosztują pampers premium care 1 newborn??

mąż kupił pakę 78 pieluch na promocji za 50 zł, normalna cena ok 60 zł

Hejka:) ja też nie nadażam - dobre jesteście;ppp

Moja maludka padła bo od rana to tylko na rączkach i przy cycu... i nawet udało się odłożyć ją do łóżeczka:) zobaczymy ile pośpi...

sun nie chcę pisać- a nie mówiłam! pisałam o tych szwach na innym wątku że lepiej iśc ściągnąć bo potem takie właśnie niespodzianki:wściekła/y:

Tunia może to reakcja na kosmetyk - dla mnie najprawdopodobniej, ja z początku smarowałm małej buźkę oliwka podobnie jak całe ciałko (Hipp) i na czółku pojawiła się taka kaszka, stwierdziłam że zatkałam jej chyba pory tą tłustą "mazią" i nie smarowałam niczym pare dni i już po jednym zeszło, dziś dopiero nasmarowałam ale kremem do buźki (tez Hipp) bo już się łuszczyć zaczeła, znaczy że sucha tym razem.

cwietka no tak typowe stwierdzenie i diagnoza którą same mogłybyśmy postawić - alergia i AZS ręce opadają:wściekła/y: zacznij od kosmetyków, potem diety - najprędzej białka i tak po mału, założę się że to nic takiego albo po prostu trądzik niemowlęcy - na który nie ma lekarstwa, sam musi przejść bo to hormony matki wyłażą przez skórę. A do kogo chodzisz? do Gintrowskiej może?

U nas dzis kupy też jeszcze nie było - statnio to wczoraj rano:/ szkoda bo jednak po sranku samopoczucie ma lepsze..

U mnie chyba piersi ruszyły bo mleka mam sporo w nich, mała się krztusi jak je a mnie bolą z lekka "czuje" je i jak nacisne to są bardzo tkliwe, czy powinnam się zacząć martwić?

Ostatnia edycja:
Tunia strasznie drogo w tych Suwałkach. JA płaciłam 39 za 80szt. w promocji.

Cyprianek zaczyna trzeci miesiąc :-), niesamowite jak ten czas leci. I dziś - jak to jubilat- jest bardzo humorzasty...

Sun - masakra jakaś! Dla mnie lekarze to w 90% konowały!

Wkurzyłam się po dzisiejszej wizycie u pediatry. Tak jak myślałam lekarka od razu, bez dokładnego obejżenia małej stwierdziła skazę białkową i atopowe zapalenie skóry. Poczytałam w domu o tym atopowym i Ida nie ma podstawowych objawów - nic jej nie swędzi, a wysypkę ma tylko na buzi - takie małe pryszczyki zaczerwienione z jaśniejszym środkiem. I poleciła nam oczywiście kupić kosmetyki z Oilatum. Przez tydzień będę trzymać ścisłą dietę, chociaż podejżewam, że jest to całkowicie zbędne i przyniesie więcej szkody mi i mojemu mleku, a za tydzień jesteśmy umówione do dermatologa. Grrrr!
diagnoza leniwego lekarza!! nie daj sobie wmówic tkich rzeczy po 2-uminutowej wizycie!! i potem statystycznie 2 na 3 to alergicy!!

gabriella duzo zdrowka dla niuni zycze.. biedactwo

a ja mam pytanie c.d. do chust bo uwaza sie ze najlepsza pozycja dl adziecka to lezenie na płaskim-w maire gruncie. Noszenie w chuscie to pionizowanie czy to aby dobre dla kregoslupa i wogole?
jezeli prawidłowo zawiązana i pozycja dobra do wieku to dziecku nic nie zaszkodzi. zdanie fizjoterapeuty:)

słuchajcie a jak jest z tym mrożeniem pokarmu, bo zamierzałam sobie własnie zakupić pojemniczki do mrożenia ale ponoć trzymać w tym domowym zamrażalniku mozna tylko do 2 tyg.(bo za mało niska temp. mają) więc trochę bez sensu:/// jak to jest?

My po usg. Wylew się wchłonął, asymetria komór nadal jest. Poza tym ok. Pani dr poleciła wizytę u neurologa, żeby potwierdzić prawidłowy rozwój. Ciekawe czy ta nasza wspaniała pediatra da nam skierowanie...

Tatę dziś przewieźli do drugiego szpitala i jutro zabieg. Trzymajcie kciuki...

reklama
ja nie wiem za ile u nas są te pampersy premium care bo ich nie używam - jak dla mnie są beznadziejne. śmierdzą i ta siateczka przykleja się do tyłka.
sarka a ja czytałam, że można dłuzej mrozić w domu. tylko, żeby nie przesadzić bo skład mleka zmienia się wraz z potrzebami maluszka jak rośnie. dlatego mleko zamrożone teraz podane za 3 miesiące może być mało wartościowe... a gdzie kupujesz pojemniki? bo też o nich myślałam...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry