• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ja kupowałam pojemniki Avent na Allegro i bardzo je POLECAM!! Są naprawdę świetne.
Co do mrożenia to ponoć miesiąc może być zamrożone, a w lodówce może stać jeden dzień.

reklama
a ja znów słyszałam i połozna mi mówiła, że pokarm w lodówce można trzymać tydz, a w zamrażarce do 3 m-cy

chyba się za szybko pochwaliłam, że u nas wszystko ok,

dziewczyny po cc - czy czujecie jeszcze jakiś ból lub dyskomfort w okolicach blizny i podbrzusza?

ja się czułam dobrze, po zdjęciu szwów właściwie już nic mnie nie bolało, a od kilku dni znów mnie boli brzuch podobnie jak kilka dni po cięciu i nie wiem czy się martwić czy mam iść wcześniej do gina? zwłaszcza, że ciągle używam podpasek i przejście na wkładki jest na razie niemożliwe, bo jeszcze leci tego trochę ze mnie

Ewa ja mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Trzymam mocno kciuki za dzidzie i za tate:tak:

Co do mrozenia to w lodowce, ale nie na drzwiach, mozna przechowywac mleko 48 godzin a w zamrazalce 3 miesiace.

Tunia ja jestem po cc ale miałam szwy rozpuszczalne wiec nic mi nie ściągali, a samą ranę przestałam czuć już w 5 dobie po porodzie. Pewnie naruszyli ci troszkę nacięcie przy ściąganiu dlatego ją teraz czujesz.

Sarka Jak ja urodzilam Julę to doradca laktacyjna w szpitalu podała mi takie informacje:
w temperaturze pokojowej mleko moze stac do 12 godzin, w lodowce ale nie na drzwiach - 24 godziny, w zamrazalniku lodówkowym - 2 tygodnie a w zamrazalniku wolnostojacym - pol roku. Tu chodzi o glebokosc mrozenia, w wzamrazarce po prostu jest nizsza temp. Ja zawsze tak robilam i nawet jak szukałam info w necie to sie to raczej pokrywało. Inna sprawa to to, ze nasze mleczko teraz jest najlepsze dla maluszka teraz i od biedy mozna by mu podac za te pol roku ale nie bedzie miało ono wszystkich wartosciowych wlasciwosci jak to podane w tym czasie z piersi.

Ja mroze pokarm w avent Via, kupiłam sobie zestaw startowy: 10 pojemnikow 180ml i 10x240 ml ale uzywam kilku, mozna je myc w zmywarce (choc ja tego jeszcze nie robie, boje sie zeby plastik nie przeszedł jakims zapachem od innych naczyn, np. cebulą bo moze przejsc potem do mleczka) i naprawde sa bardzo poreczne no i sciagam pokarm bezposrednio do nich :) Mroze jedna porcje pokarmu dziennie, tyle ile Adaś zjada na jedna porcje (czyli 100 ml), pozniej jak potrzebuje wyjsc to wstawiam na noc do lodowki, zeby sie rozmroziło.

jesuuuuu ledwie zyje..... padam na twarz...
dzisiaj typowy dzien drzemek a konkretne spanie tylko na spacerze.... nic nie odetchnelam bo jak nie jedna córa dawała czadu to druga..... byle do lata wtedy jak pogonie obie na zewnątrz to prędko do domu nie wpuszcze...:)
a jeszcze wieczorem mam takie parcie na słodkie że masakra.... Dzisiaj był wieczór z piernikiem.. a co...

Witajcie,
My dalej walczymy....dziś w nocy już mieliśmy jechać do szpitala bo mała oprócz kolek zaczęła się bardzo odginać cała do tylu...Przy każdym praktycznie jedzeniu też tak się odgina i dodatkowo ulewa, cały nos etc zatkane..Paracetamol w nocy nic nie pomógł...masakra. Dziś zdesperowani pojechaliśmy do lekarza prywatnie bo już nie mogłam patrzeć jak cierpi..No i mamy kolka plus refluks. Kazde dziecko ma refluks fizjolog ale ona ma wzmożony.do tego jest nerwowa(sporo przeszłam noszac ją w brzuchu wiec sie nie dziwię)...No i mamy podawać delicol przed jedzeniem, między posiłami infacol, albo espumissan lub sab simplex etc i do pokarmu bebilon nutriton. podniesc łóżko wyżej i jak b.zle to paracetamol i rzadziej luminal....
Miejmy nadz. ze w miare jej to minie bo masakra...:/Nikomu nie życze tyle płaczu dziecka aż się zanosi...:/

Witajcie,
My dalej walczymy....dziś w nocy już mieliśmy jechać do szpitala bo mała oprócz kolek zaczęła się bardzo odginać cała do tylu...Przy każdym praktycznie jedzeniu też tak się odgina i dodatkowo ulewa, cały nos etc zatkane..Paracetamol w nocy nic nie pomógł...masakra. Dziś zdesperowani pojechaliśmy do lekarza prywatnie bo już nie mogłam patrzeć jak cierpi..No i mamy kolka plus refluks. Kazde dziecko ma refluks fizjolog ale ona ma wzmożony.do tego jest nerwowa(sporo przeszłam noszac ją w brzuchu wiec sie nie dziwię)...No i mamy podawać delicol przed jedzeniem, między posiłami infacol, albo espumissan lub sab simplex etc i do pokarmu bebilon nutriton. podniesc łóżko wyżej i jak b.zle to paracetamol i rzadziej luminal....
Miejmy nadz. ze w miare jej to minie bo masakra...:/Nikomu nie życze tyle płaczu dziecka aż się zanosi...:/

znam ten bol jak dziecko sie zanosi, mi osobiscie cisnienie podwyzsza sie do 200 a ostatnio malemu zdarza sie coraz czesciej :(

reklama
U mnie w realu Pampersy 94 sztuki kosztują 59,59 - wiem tylko dlatego, że nie zdążyłam jeszcze wyrzucić rachunku ze sklepu ;-)
Moje dziecko ma dzisiaj dzień spania. Nawet wycieczkę do Reala przespała i teraz też śpi odłożona do swojego łóżeczka - cud!
Kurcze, zakaz jedzenia mleka mam od dzisiaj a już mnie skręca na myśl o budyniu i czekoladzie. 20 min wybierałam margarynę dla siebie, bo prawie wszytskie miały w składzie serwatkę lub maślankę. Masakra jakaś!

Sarka - z Idą nie chodzę do Formici, bo mam inną przychodnię bliżej, ale chyba się przepiszemy, bo mnie zasady zapisywania się na wizyty wkurzają - można się zapisać tylko na dany dzień i najczęściej, jak człowiek sie w końcu dodzwoni, to już nie ma miejsc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry