• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Agaj wiem jak to jest z płaczem zanoszacym sie, z kolka i ulewaniem (Krzysiek jak uleje to podloga zarzygana, ja i oczywiście on) podajemy mu bebilon nutriton ale tylko wieczorem bo wtedy najbardziej ulewa. Nie zdziw się jak mała zacznie cierpieć na zaparcia po zagęszczaczu, tez tak mielimy ale to już chyba za nami bo od wczoraj Krzysiek robi co najmniej 3 kupy dziennie.

reklama
Współczuję tego ulewania. U nas (odpukać) ma razie tylko (albo aż) kolki, ale wieczorami...było uczulenie najprawdopodobniej na białko mleka i standardowo problemy z kupką, ale ulewanie całe szczęście tylko sporadycznie.

Właśnie zrobiliśmy odcisk Oliwkowej stópki i rączki w glince. Ale fajnie wyszło. Zrobiliśmy jak spała, a i tak walczyła z nami ostro, ale jakoś się udało. Słodka pamiątka.

Witam i dolaczam sie do grona mam zombie:-DJa nie wiem ale moj synek cierpi na bezsennosc a do tego najlepiej by siedzial caly czas na rekach:dry:
Dzisiaj to chyba padne i juz nie wstane:sorry2:Milego dnia;-)

witam się i ja.U nas standardowo- od wczoraj kupy brak. Ostatnio tez co2 dni robił, więc może dziś coś się uda:dry: kurczę, nie wiem, czy to dobrze, lepiej, żeby codziennie robił, szczególnie, że jest na mleku sztucznym.
Wiecie, mamy butelki dr Brown (po Milce) ale dokupiłam jeszcze butelkę Nuk,chyba antykolkowa nawet, taka z większym smoczkiem. Kosztowała coś ponad 30 zł, więc dużo. W niej podawaliśmy picie, i mały tak mało chętnie pił. Dziś rano podałam mu picie w butli dr Brown (noirmalny smoczek) i musiałam mu zabrać, bo całą 100 by łyknął na raz:szok:
no proszę, droga rzecz, a syf

słuchajcie a jak jest z tym mrożeniem pokarmu, bo zamierzałam sobie własnie zakupić pojemniczki do mrożenia ale ponoć trzymać w tym domowym zamrażalniku mozna tylko do 2 tyg.(bo za mało niska temp. mają) więc trochę bez sensu:/// jak to jest?
w lodówce można trzymać pokarm 24 godziny!
w zamrażalce domowej (takiej przy lodówce) do 3 miesięcy!
w zamrażalce zwykłej (osobnej) do 6 miesięcy!
dlatego najlepiej kupić worki (w tesco sa dobre jakościowo i dość tanie i dobrze się po nich pisze mazakiem, wiem bo mroziłam pokarm przy Kai przez jakieś pół roku)
do tego w worku jak rozmrozisz fajnie się przelewa do butelki
lub mozna rozerwać worek i już rozmrażać w butelce

najlepiej wyjąć zamrożone i wstawić do lodówki aby tam się powoli rozmrażało

31080911.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

poczatki zbierania zapasów
wracałam do pracy a tato karmił z butli

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama