• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam!:)

U nas też dziwacznie było wczoraj póznym wieczorem coś ewidentnie nie dawało jej spać jeszcze ok 24 ciamtoliła mi cycki z takim nerwem że myslalam że mi powyrywa, w końcu były takie flaczki że uchwycić nie mogła...ale jak nacisnełam to mleko leciało normalnie a ona się denerwowała więc sama tez już nerwowo zrobiłam mleko w butelce, zjadła je jakby w zyciu nie jadła ale wypiła tylko 20 ml i więcej nie chciała i weż tu zrozum małego bąka:// i zasnęła na całą noc, dopiero przed 6 sama ją wybudzilam bo już mi z piersi mleko ciekło. Ja już sama nie wiem o co chodzi, raz te persi nie nadażaja innym razem są przepełnione, kiedy to się w końcu uregulujeee???!!!!
Dziś jestesmy po wizycie położnej i żółtaczka ładnie schodzi i ponoć widać że ładnie przybrała. Za tydzień jak skończy mies. wybierzemy się do pediatry wtedy sie zważymy.

gufi my też w końcu dopiero dziś pierwszy raz będziemy się werandować:-) w niedzielę ma być u nas 10 st. i słońce-ponoć...więc planujemy pierwszy spacer:)

ja kawę piję zbożową z mlekiem, zawsze to jakas namiastka ale czarnej espresso też mi strasznie brakuje:/

reklama
ja tez piję zbożówkę z mlekiem...
u was śnieg a u nas deszcz i pewnie ze spaceru dzisiaj nici:-(
a ja się znowu obudziłam w nocy z powodzia hehe wszystko przeciekło i jest mokre od mleka... szybko laktator poszedł w ruch i 2 minuty i 100 ml (z jednego cyca)i to nie wszystko bo musiałam coś malemu zostawic i sie tez zasycił

Ja teraz żałuję, że w końcówce ciąży naszedł mnie wstręt do kawy. Trzeba było wtedy na zapas pić. ..
Yvona - mleka sojowego chyba na eliminacyjnej też mi nie wolno :-( Niedługo chyba umrę z głodu. Ile można jeść chleb z margaryną?

ja się cały czas zastanawiam jak wy to robicie że karmicie piersią i odciągacie taką ilość mleczka. Ja niestety tego nie umiem a chętnie bym na zapas odciągnęła, a jak mój laktator idzie w ruch po wieczornym karmieniu to kilka kropel mi idzie i ściągam niewiarygodną ilość 10 ml ale ja chyba nie umiem tego robić po prostu a mam laktator Aventu.

joamar ja też zawsze odciągam po karmieniu bo nigdy nie wiem kiedy mam się wstrzelić z laktatorem jak są pełne - boje się, że nie zdąży się mleczko wyprodukować do kolejnego karmienia.

ja się cały czas zastanawiam jak wy to robicie że karmicie piersią i odciągacie taką ilość mleczka. Ja niestety tego nie umiem a chętnie bym na zapas odciągnęła, a jak mój laktator idzie w ruch po wieczornym karmieniu to kilka kropel mi idzie i ściągam niewiarygodną ilość 10 ml ale ja chyba nie umiem tego robić po prostu a mam laktator Aventu.

Ja odciągam przy nocnym karmieniu - Franek budzi się raz i opróżnia jedną pierś, więc odciągam drugą. Mam pewność (póki co niezachwianą ;)), że kolejna pobudka będzie po 4 godzinach dopiero rano, więc mleko się wyprodukuje. A poza tym jeśli nie odciągnę, to druga pierś rano jest bardzo bardzo pełna. Mimo to odciągam tylko raz-dwa razy w tygodniu, jak wiem, że na drugi dzień muszę gdzieś wyjść. Nie zawsze to mleko się na drugi dzień przydaje, więc już się spory zapas zebrał.
Dużo jestem w stanie z jednej piersi wyciągnąć, ale robię pakunki tylko po 100 ml, żeby nie przesadzić.

Czadowo :) Zapisałam się do lekarza na najbliższą środę - nie ma to jak chodzić prywatnie, zawsze są bliskie terminy. Muszę wywołać jakieś fajne zdjęcie Franka, bo mają tam kolekcję na ścianach w każdym pokoju :)

Rany, trzeba się wziąć na ćwiczenia. Stałam godzinę przy desce do prasowania i kręgosłup mi odpada... A jeszcze muszę chociaż kurze zetrzeć zanim mały się obudzi. Mam nadzieję, że da mi jeszcze z pół godzinki.

ewa ja chodzę też prywatnie, ale mój ma zawsze odległe terminy (tyle pacjentek) niestety i już jestem zarejestrowana od prawie 2 tyg, a termin dopiero na 19... też ma ściany oblepione zdjęciami dzieciaczków. Może też mu dam...

reklama
Moją ululało świeże powietrze , tak że śpi już godzinę ..w kombinezonie, przy otwartym(uchylonym) oknie:)

mój tez prywatny a lekko mies. do przodu terminy ma zajęte:/// a przyjmuje codziennie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry