• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Asiu a może brzuszek go boli? Albo jest śpiący i nie może zasnąć więc się denerwuje. Ja mam takie sytuacje bardzo często i przeważnie to właśnie wina brzuszka lub niewyspania. Ja się często kładę z Krzysiem, przzytulam go i on zasypia, albo kładę go sobie na klatce piersiowej to uciska mu brzuszek, uspakaja i wtedy również zasypia.

reklama
Cześć!
U nas noc w miarę. Teraz zostałyśmy same, bo Małżon pojechał do pracy.

Ja też mam problemy z odciąganiem pokarmu i nie dałabym rady tyle pomrozić co Gabriella :-) Z jednej piersi wyciągam 50-60 ml, a Idek na 100% je więcej. Na wypadek jakiś wyjść mam modyfikowane, więc mała nie będzie głodna.

Od wczoraj w nocy Ida robi dziwne kupki. Tzn. dwie nocne kupki są takie rzadkie jakby biegunkowe i lekko zielonkawe, a trzecia już zwykła.Ida nie marudzi, więc nic jej nie boli, tylko konsystencja jest inna. Jak myślicie, czy to może być wina koperku, który ja piję po południu?

Wiolcia mi sie tez wydaje ze to brzuszek ale nic za bardzo go nie uspokaja, jedynie jak wlacze muzyke i z nim tancze to zasypia ale gorzej to zastosowac w nocy gdy wszyscy spia:-DNo i ciezko tak tanczyc przez caly dzien:dry:

Asia - a próbowałaś masować brzuszek? Ida też czasami tak marudzi i trzeba ją nosić i kołysać, ale zazwyczaj jak uda jej się kupę strzelić, to się uspokaja. I też lubi tańczenie - nie trzeba się już na żaden fitness zapisywać - gimnastyka z maluszkiem za darmo :-D

cwietka biegunkowa kupa jest pienista. :-) moja tez rozne kolory kupek wali. raz jak jej dalam rumianku, to kupka byla rzadka i 5 pod rzad :] w ciagu 2h. mysle ze nie masz sie cztm martwic.

Mąż przeziębiony, więc dziś ja wybywam na zakupy. Młody marudny, więc po karmieniu porannym (zjadł z obu piersi) postanowiłam odciągnąć co nieco, żeby było go czym zatkać. I ku mojemu zdumieniu odciągnęłam jeszcze stówę z jednej piersi. Ja nie wiem, skąd się w tym moim marnym C tyle tego mleka mieści ;) A młody w międzyczasie zasnął, więc będzie pewnie kolejna porcja do zamrożenia.
Ale ale - idę na te zakupy, bo czas leci, a dziś jeszcze sprzątanie, obiad (pyzy z mięsem) i drożdżówka do zrobienia. I może bułeczki drożdżowe dla Taty, o ile jutro pojadę do tego Rzeszowa...

U nas nocka w miare tylko teraz Jas nie spi od 4.00 i cos przeszkadza mu usnac:sorry2:Ja juz nie wiem co mu jest, bo tu niby glodny, rzuca sie na cyca i zaraz go puszcza.Mleko leci wiec nie tu problem.I bardzo plytki ma sen.I te spanie to nie spanie tylko drzemanie.Nawet jak nie spi to nie moze spokojnie ulezec-jakby byl na jakims speedzie:no:Ja juz nie wiem co z nim robic.

ja stawiam na to, ze brzuszek go boli. u nas jest tak samo.

mam pytanie do Was o katarek - czy u noworodkow objawia sie tak samo jak u wiekszych, tzn. zapchany nos i cieknacy katar? bo moja starsza ma katar, a Alicja tak dziwnie "charczy". noc ma czysty i jak spi czy je, to ladnie oddycha. chyba schizuje ...

Gufi - Cyprian też charczy, zwłaszcza podczas jedzenia ale raczej nie ma kataru. Nos mu czyszczę niemal każdego dnia i zawsze coś wyciągam, ale on charczy dalej. Tak jest praktycznie od urodzenia - są suche gilki, nic mu nie cieknie. Był 2 razy osłuchiwany i lekarka stwierdziła że zdrowy, więc mnie to wystarcza:-). Poza tym obserwuję go podczas snu i oddycha noskiem, więc raczej maleństwa tak już mają... Tym bardziej, ze jest sezon grzewczy, ja sama mam dziwny katar od 2 mies. chyba przez to suche powietrze...:dry: A co lekarz na to?

Pytanie do dziewczyn używających butli dr Brown's: czy wasze też zasysają mleko do rurki?

Ostatnia edycja:
reklama
cwietka ja też kupiłam malemu w razie czego mleko modyfikowane ale problem w tym, że on nie chce ruszyć nic poza moim mlekiem!! jak chcialam mu dać to modyfikowane to piszczał i pić nie chciał, to samo z herbatką. normalnie bym pomyślała, że to wina butelki ale moje odciągnięte mleko wypija bez problemu więc chyba raczej nic innego mu nie podchodzi. ale będę musiała go trochę przyzwyczaić hehe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry