• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

joamar u nas ten sam problem - kupy brak i przez to noc koszmarna:(((......
Milena od 23. do 2 w nocy non stop płakała, prężyła się poprykiwała, no myślałam że zwariuję, już nie wiedziałam jak mam jej pomóc:(
dziewczyny czy mogę podać kropelki czy Viburcol czy herbatke Plantex wcześniej niż przed ukończonym miesiącem zycia???????? W planie mam iść po skończonym mis. do pediatry za tydzień w poniedziałek na wizytę, skonsutować m.in własnie coś na kolki itp ale nie wyobrażam sobie żeby bidula musiała się tak męczyć jak wczoraj jeszcze cały tydzień:(((

Teraz drzemie w wózku przy otwartym oknie już ponad godzinkę, mam nadzieję że to nie za długo?! ale tak przyjemnie świeżo jest w pokoju i jej się dobrze śpi:)

viburcol mozna podawac od urodzenia albo po pierwszym tygodniu, jaz planexem czekałam do miesiaca ale mozesz podac herbatke koperkowa hipp bo jest po 1 tygodniu. A na kolki u nas polecaja inacol od urodzenia.

reklama
U mnie brak kupy 4 dzień i od wczoraj wieczora młoda stęka i ciśnie. Właśnie męża posłałam do apteki po plantex. Zobaczymy czy zadziała, na ulotce napisane ze od 2 tyg.

jery
ile ten mój Adaś je, potrafi jeść 30 minut i za 30 minut znów jeść 30 minut np.
a potrafi zjeść i spać 3-4 godziny
o co tu chodzi?
do tego jak nie spi albo nie je to przeważnie płacze bo chce na ręce
masakra!

joamar u mnie na plantexie jest napisane że po 1 mies.:baffled: (Wy juz legalnie możecie;))...ale chyba dam jej po karmieniu jak się obudzi, chyba nie zaszkodzi a może pomoże...

mam pytanie do Was o katarek - czy u noworodkow objawia sie tak samo jak u wiekszych, tzn. zapchany nos i cieknacy katar? bo moja starsza ma katar, a Alicja tak dziwnie "charczy". noc ma czysty i jak spi czy je, to ladnie oddycha. chyba schizuje ...

Frankowi oczyszczam nos codziennie i codziennie coś tam jest, ale trzeba zmiękczyć kropelkami, żeby wyszło. Nie przeszkadza mu to, je normalnie - oddychając nosem. A też charczy i chrapie i w ogóle wydaje dziwne dźwięki (nawet skrzypi ;)). Położna mówi, że to normalne - niedojrzały układ oddechowy. Sapka niemowlęca też się tak podobno objawia. To nic groźnego :)

dziewczyny czy mogę podać kropelki czy Viburcol czy herbatke Plantex wcześniej niż przed ukończonym miesiącem zycia????????

Ja podałam plantex tydzień wcześniej, ale położna poradziła rozpuścić w 80 ml wody (a nie 50 ml jak jest na ulotce) i podać maksymalnie 30-40 ml.

joamar ja podalam malej rumianek jak ja brzuch bolal. 30ml rumianku z butli, zaparzonego w kubku zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
teraz bym rozcienczyla i wlala do butli 15ml rumianku z kubka i 15ml wody.

mala od godziny sie weranduje na lozku :-D spi jak zabita. Dzis u nas pada, a ze sypialnie czasami trzeba wywietrzyc, to ja zapakowalam w kombinezon i czapke i spi. A i ja sie dotleniam razem z nia, nawet sie zdrzemnelam.

widzę, że dzisiaj wietrzenie górą... my przez pogode też tylko przy balkonie się dotlenialiśmy. ogólnie spacery zaczeliśmy po 2 tygodniach i jak teraz przez deszcz nie możemy wyjść to mały marudziaty jest...

reklama
no to moja pobija rekord - spi juz 4 godz!!! pierwszy raz chyba tak dlugo - ale juz sie wierci

to korzystaj :-) mój szkrab często śpi 4 godziny - zwłaszcza po spacerze. po 3 godzinach jak miałam cycki pełne i chciałam go obudzić to ani mu się śniło mi pomóc i się przebudzić hehe w nocy też się ostatnio budzi co 4 godziny na karmienie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry