reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
cześć i czołem!

jejku jak mnie dawno tutaj nie było!

więc po kolei
od 1 lipca mieszkamy w nowym mieszkanku - jest boskie (czyt baaaaaaaaaaaardzo przestronne i dwa razy wieksze od tej naszej kliteczki)

generalnie przeprowadzka z dwójką dzieci (w tym z niemowlakiem) - MASAKRA! jeszcze do dzisiaj część pierdołków jest w kartonach. Remont wyszedł ok w sumie jestem zadowolona. Dzieciaczki maja swoje pokoiki a my sypialnię.

Oliwka po serii zastrzyków niestety musiała dostać jeszcze antybiotyk i teraz czekamy na wyniki kolejnego posiewu ( mam nadzieję, że wyjdzie ok bo chyba odwiozą mnie do psychiatryka)...
Mati z kolei w środę trafił do szpitala...dzisiaj już wyszedł, ale o tym na razie nie chcę pisać bo jeszcze nie ogarniam...mam wrażenie, że wszystko mi się śni dosłownie...

postaram się zaglądać tak jak wcześniej...jak tylko dojdę w miarę do ładu

olcia - mam nadzieje, ze u Oliwki bedzie ok. a jak z jej waga?

cristalrose, misia - moze napiszcie na watku "Wszystko dla maluszka", jakich uzywacie pieluszek wielorazowych. ja na razie nie mam kasy, zeby jednorazowo zainwestowac, ale chce kupic na wyprobowanie

Gufi miałam pisać...Super, że wam tam szybko poszły badania...
Olcia
oby się juz pozbyła tych bakterii i tulaski dla Mateuszka..

Olcia - miło Cię widzieć w końcu :-) Juz się o Ciebie i Oliwkę martwiłyśmy. Mam nadzieję, że wszystkie chorobowe sprawy się wyprostują i że będzie dobrze :-)

A u nas kolejny ząb. Przesadza to moje dziecko - to już PIĄTY :wściekła/y: Tym razem lewa górna dwójka. Można już paznokciem wyczuć. Jutro/pojutrze powinna wyleżć do reszty.

Cwietka, rozumiem :) u nas ciśnie się SZÓSTY, jedynki w komplecie, górna lewa dwójka jest a prawa na moje oko wyjdzie jutro, najdalej pojutrze :)

GWiazdeczka - :no: współczuję, no cóż rodziny się nie wybiera, tylko dziecka szkoda....

A ja właśnie wróciłam od fryzjera:-)
Jestem czerwona:rofl2:

Cristal - ja właśnie szukam na allegro pieluszek wielorazowych i będziemy próbować, czy nam to podpasuje. No i mam pytanko do Ciebie lub do Misi - ile wkładów jest potrzebnych? Bo czasem jest otulacz z jednym, a czasem z dwoma wkładami. I czym się różnią bambusowe od tych z mikrofibry? Pewnie chłonnością?

To zależy jak czesto chcesz prac;-) Ja na razie mam 1 otulacz, 8 kieszonek (używanych także jako otulacze) i do tego 15 wkładów mikrofibra/bambus. No i jeszcze awaryjnie tetrówki - też się sprawdzają. Ale to za mało, muszę dokupic wkładek no i kilka pieluszek tez. Marzą mi się itti bitti Snap in one - te z wkładami na napy - śliczne i praktyczne:-)
{itti bitti} Pieluszka Bitti D'Lish Snap-In-One fuksja | PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pieluszki All-in-One | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła
Co do ilości wkładek to lepiej kupuj te z 2, bo i tak musisz dokupic, żeby miec na zmianę. No i ja polecam bambusowe lub mieszane. Bambus jest bardziej chłonny, ale długo schnie, za to może dotykac skóry dziecka (mikrofibra nie), więc wkładki z mikrofibry nadają się tylko do środka kieszonki. A, są teraz kieszonki z frotą bambusową zamiast mikropolaru, chyba lepsze dla skóry, a niewiele droższe. A najlepsze wkładki, wg mnie, to te składane na 3- szybciej schną:tak:

Cristal - to mi pokomplikowałaś :-D Myślałam, że pieluszka składa się z 2 części - otulacza i wkładów - i obie części się wrzuca do pralki zaraz po zasiusianiu, a Ty jeszcze o jakiejś kieszonce piszesz :szok:
Ja myślałam o czymś takim na początek -
Pieluchy pieluszki wielorazowe PUL minkee 2 wkłady (1728277479) - Aukcje internetowe Allegro
i do tego chciałam dokupić parę wkładów z bambusa.
Co o tym sądzisz?
Mogłabyś dać jakiegoś linka do tego, co Ty masz?

reklama
Zadroszcze Wam tych pieluff troche..Mój by sie nie dał przekonac..Ale pampersy tez mają zalety..
Moje szalone dziecko próbuje stac bez trzymania :szok: Dzieki Bogu Karol za nim stał i złapał....

Do góry