reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej.;-)
Gufi super z tym szpitalem, w końcu ktoś normalny Wam się trafił.
Olcia nareszcie. Długo się zastanawiałyśmy co u Ciebie.
Gwiazdeczka aż dziw bierze, że mogłaby coś takiego z prezentem zrobić:szok:.
U mnie też niefajnie. Też czekam na @, powinna być dzisiaj. Jakoś mi tak zimno. Mały marudzi. Ewidentnie idą zęby.

reklama
Cwietka - wkładkę zmieniasz, a otulacz niekonieczie, jeśli nie został zabrudzony czy zmoczony. Dlatego trzeba miec więcej wkładek. Całe pieluszki zmieniasz tylko w przypadku tych All-In-One, gdzie wkład jest zszyty z otulaczem, no bo innego wyjścia nie ma.
Generalnie są 3 typy pieluch:
Otulacze, kieszonki i pieluchy AIO. W przypadku 2 pierwszych możesz zmienia tylko wkłady, a pieluszkę tylko gdy się zmoczy.
Te, które podałaś to właśnie kieszonki - ja mam podobne (PUL minkee) PIELUSZKI WIELORAZOWE MINKEE BAMBUS +2 WKŁADY (1727010460) - Aukcje internetowe Allegro i zwykłe pulowe, czyli gładkie PIELUCHY PIELUSZKI WIELORAZOWE BABYLAND MIX WKŁADY (1728818782) - Aukcje internetowe Allegro. I otulacz bambino mio Otulacz BambinoMio 7-9 kg Pieluszki wielorazowe (1711783643) - Aukcje internetowe Allegro.
Do tego przydadzą ci się papierki do łapania kupki, woreczek na pieluszki, wiaderko z pokrywką i proszek odkażający do pieluch - i tyle. FAjna zabawa:-)

Kurcze, ciekawie to brzmi... Trzeba się zastanowić... A jaki macie patent na wyjścia? Tzn. gdzie przechowywać brudne wkłady, bo zapach pewnie mają nieszczególny. I czy w porównaniu do pampersów pieluchy jest więcej czy tyle samo między nogami?

A mi dalej @ się nie pojawiła i zrobiłam dzisiaj test,już drugi w ciągu 2m no i niestety nie dołączę do wiosennych mamusiek :-) hihiihih

Cristal pokaż te włoski.I to już!!!

Cristal - to ja Cię jeszcze troche pomęczę :-)
1. Ile pieluszek powinnam kupić - zakładając pranie co 2 dni - chodzi mi o te całości - jak krowie na rowie - ile tego, co w linku powinnam zamówić
Pieluchy pieluszki wielorazowe PUL minkee 2 wkłady (1728277479) - Aukcje internetowe Allegro

2. Ile do tego dokupić wkładów? Jeśli chcę wkłady zmieniać częściej niż całą pieluszkę, to powinny być bambusowe, prawda? Bo mikrofibra nie może dotykać skóry?

3. Po co ten otulacz (taki, jak pokazałaś tu http://allegro.pl/otulacz-bambinomio-7-9-kg-pieluszki-wielorazowe-i1711783643.html)? Czy to się daję pieluszkę taką jak tu Pieluchy pieluszki wielorazowe PUL minkee 2 wkłady (1728277479) - Aukcje internetowe Allegro i na to jeszcze ten otulacz?

Nie obczajam tych pieluszek... Oglądałam kieszonki. Do tych "majtek" wkłada się wkłady, tak? No ale jak się dziecko zesika, to moczy warstwę pieluszki, która jest nad wkładem. I co? Pieluszkę się też wymienia wtedy, tzn. te majtki? Bo chyba tylko wkłady powinno się zmieniać. Albo ja nie obczajam, jak się te wkłady montuje...

O rety, nie wiem na co najpierw odpowiedziec:-D

Cwietka
1. Ile pieluszek powinnam kupić - zakładając pranie co 2 dni - chodzi mi o te całości - jak krowie na rowie - ile tego, co w linku powinnam zamówić
Pieluchy pieluszki wielorazowe PUL minkee 2 wkłady (1728277479) - Aukcje internetowe Allegro
2. Ile do tego dokupić wkładów? Jeśli chcę wkłady zmieniać częściej niż całą pieluszkę, to powinny być bambusowe, prawda? Bo mikrofibra nie może dotykać skóry?
3. Po co ten otulacz (taki, jak pokazałaś tu http://allegro.pl/otulacz-bambinomio...1783643.html)? Czy to się daję pieluszkę taką jak tu Pieluchy pieluszki wielorazowe PUL minkee 2 wkłady (1728277479) - Aukcje internetowe Allegro
1. Trudno odpowiedziec na to pyt. Każdej co innego odpowiada, najlepiej jakbyś na początek zamówiła sobie parę kieszonek, otulaczy - do testowania, a potem sama będziesz wiedziec ile Ci potrzeba i co bardziej Ci podchodzi. Ja mam w sumie 9 pieluch (kieszonek/otulaczy) i 15 wkładów (czyli na 15 zmian pieluchy) - starczy na ok. 2 dni ale trzeba uwzględnic czas schnięcia, czyli jeżeli nie chcę prac codziennie ( a nie chcę) to muszę trochę dokupic.
2. Wkłady bambusowe, albo mieszane jeśli do otulaczy, a jeśli do kieszonek może by mikrofibra, bo oddzieli ją od skóry warstwa mikropolarku/froty bambusowej ( w zal. od pieluchy).
3. Otulacz jest alternatywą dla kieszonki, więc dajesz tylko wkład.

Ewa
Tzn. gdzie przechowywać brudne wkłady, bo zapach pewnie mają nieszczególny. I czy w porównaniu do pampersów pieluchy jest więcej czy tyle samo między nogami?
Oglądałam kieszonki. Do tych "majtek" wkłada się wkłady, tak? No ale jak się dziecko zesika, to moczy warstwę pieluszki, która jest nad wkładem. I co? Pieluszkę się też wymienia wtedy, tzn. te majtki? Bo chyba tylko wkłady powinno się zmieniać. Albo ja nie obczajam, jak się te wkłady montuje...
Do brudnych pieluszek na wyjścia są specjalne woreczki uszyte z tego samego materiału, np. WORECZKI NA PIELUSZKI WIELORAZOWE MINKEE NOWOŚĆ!!! (1708746212) - Aukcje internetowe Allegro
a w domu wystarczy zwykłe wiaderko z pokrywą.
Między nogami jest jakby więcej i pupa z tyłu też większa, ale nie stanowi to problemu. Mnie się nawet podoba taka śmieszna duża pupa u małego człowieczka:-D
Do kieszonek wkładasz wkład, oddzielony mikropolarem, a on nie przyjmuje wilgoci. Można oczywiście zmieniac za każdym razem (takie są wskazania), ale można też używac kieszonki jak otulacza, czyli dawac wkład na kieszonkę, czyli bezpośrednio dotyka pupy i wtedy tylko zmieniac wkładkę;-)

Dużo informacji, zdjęc, filmów jest na tej stronie: http://www.pieluszkarnia.pl/pol_n_PIELUSZKI-WIELORAZOWE-100.html i moje wymarzone itti bitti za szaloną kwotę:-(

Renczysia - jutro wybieramy się na wycieczkę do Poznania, to trochę fotek zrobimy i może coś wrzucę,jak się nada;-) Z ogniem na głowie :-D

Ostatnia edycja:
Dobra, zamówiłam na razie trzy sztuki tych pieluszek + trzy wkładki bambusowe. Zobaczymy, czy nam się spodoba. Za drogie to ustrojstwo, żeby od razu komplet kupować.

reklama
Też po południu przy kawie poszperałam po all, bo zaciekawiłyście mnie tymi pieluszkami...dziewczyny miałay dokładnie takie same dylematy co ja:-D więc dzieki cristal;-) i proponuje to co napisałaś przekleić do wątku "ważne, potrzebne..." bo nam tu zaraz ucieknie a fajnie to wyjaśniłaś. Mimo to i tak trochę to skomplikowane hehe ale mniemam ze w miarę wglębienia sie w temat człowiek więcej jarzy:-D
Też mi się podobają te pieluszki ale ciekawa jestem czy na dłuo by mi starczyło zapału z tą "zabawą"...
cristal - zdjęcia koniecznie koniecznie!!!!:-)

renczysia uuu no szkoda że nie bedziesz;-).....a chcesz?:-)

olcia noooo w koooońcu kochana :-) kurcze tylko zmartwiłaś mnie teraz co z Matim....

uciekam, narka bo M film zapodaje;)

ucie

Do góry