O rety, nie wiem na co najpierw odpowiedziec
Cwietka
1. Ile pieluszek powinnam kupić - zakładając pranie co 2 dni - chodzi mi o te całości - jak krowie na rowie - ile tego, co w linku powinnam zamówić
Pieluchy pieluszki wielorazowe PUL minkee 2 wkłady (1728277479) - Aukcje internetowe Allegro
2. Ile do tego dokupić wkładów? Jeśli chcę wkłady zmieniać częściej niż całą pieluszkę, to powinny być bambusowe, prawda? Bo mikrofibra nie może dotykać skóry?
3. Po co ten otulacz (taki, jak pokazałaś tu
http://allegro.pl/otulacz-bambinomio...1783643.html)? Czy to się daję pieluszkę taką jak tu
Pieluchy pieluszki wielorazowe PUL minkee 2 wkłady (1728277479) - Aukcje internetowe Allegro
1. Trudno odpowiedziec na to pyt. Każdej co innego odpowiada, najlepiej jakbyś na początek zamówiła sobie parę kieszonek, otulaczy - do testowania, a potem sama będziesz wiedziec ile Ci potrzeba i co bardziej Ci podchodzi. Ja mam w sumie 9 pieluch (kieszonek/otulaczy) i 15 wkładów (czyli na 15 zmian pieluchy) - starczy na ok. 2 dni ale trzeba uwzględnic czas schnięcia, czyli jeżeli nie chcę prac codziennie ( a nie chcę) to muszę trochę dokupic.
2. Wkłady bambusowe, albo mieszane jeśli do otulaczy, a jeśli do kieszonek może by mikrofibra, bo oddzieli ją od skóry warstwa mikropolarku/froty bambusowej ( w zal. od pieluchy).
3. Otulacz jest alternatywą dla kieszonki, więc dajesz tylko wkład.
Ewa
Tzn. gdzie przechowywać brudne wkłady, bo zapach pewnie mają nieszczególny. I czy w porównaniu do pampersów pieluchy jest więcej czy tyle samo między nogami?
Oglądałam kieszonki. Do tych "majtek" wkłada się wkłady, tak? No ale jak się dziecko zesika, to moczy warstwę pieluszki, która jest nad wkładem. I co? Pieluszkę się też wymienia wtedy, tzn. te majtki? Bo chyba tylko wkłady powinno się zmieniać. Albo ja nie obczajam, jak się te wkłady montuje...
Do brudnych pieluszek na wyjścia są specjalne woreczki uszyte z tego samego materiału, np.
WORECZKI NA PIELUSZKI WIELORAZOWE MINKEE NOWOŚĆ!!! (1708746212) - Aukcje internetowe Allegro
a w domu wystarczy zwykłe wiaderko z pokrywą.
Między nogami jest jakby więcej i pupa z tyłu też większa, ale nie stanowi to problemu. Mnie się nawet podoba taka śmieszna duża pupa u małego człowieczka

Do kieszonek wkładasz wkład, oddzielony mikropolarem, a on nie przyjmuje wilgoci. Można oczywiście zmieniac za każdym razem (takie są wskazania), ale można też używac kieszonki jak otulacza, czyli dawac wkład na kieszonkę, czyli bezpośrednio dotyka pupy i wtedy tylko zmieniac wkładkę;-)
Dużo informacji, zdjęc, filmów jest na tej stronie:
http://www.pieluszkarnia.pl/pol_n_PIELUSZKI-WIELORAZOWE-100.html i moje wymarzone itti bitti za szaloną kwotę:-(
Renczysia - jutro wybieramy się na wycieczkę do Poznania, to trochę fotek zrobimy i może coś wrzucę,jak się nada;-) Z ogniem na głowie