reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia gdzie można spisać się przez internet?
Ewa u nas zawsze jedno spanie w ciągu dnia ma około 3 godzin - reszta to raczej krótkie drzemki.

My też już się spisaliśmy: Spisy Powszechne - Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań - Powszechny Spis Rolny
Ale do szczegółowych pytań tylko niektóre osoby losują. Więc wypełnia się to dość szybko :)

U nas jest system: jedzenie, 2 godziny zabawy, pół godziny lub godzina spania - i tak w kółko od 6 do 19 ;) Czasem to się trochę przesuwa, spanie się koło południa wydłuża, ale 3 godzin to już dawno Pucek nie przespał - te ostatnie to jakiś ewenement ;)

reklama
U nas też mały pokasłuje, najczęściej z rana. Czasami coś mu tam zafurkocze w nosie ale nic nie da rady ściągnąć. Wszystko z nim ok więc się nie przejmuję tym pokasływaniem.

Witam się bezboleśnie dzisiaj;-).
Zastrzyki i tablety pomagają. Tylko co tu robić, żeby to nie wracało:confused:? Może ćwiczeniami:confused:? Antylopka mi na gwałt potrzebna!:-D:tak:

ale niby mimo wypełnienia i tak do domu przyjdą? tak?

Nie, jak się wypełni przez internet, to już nie przychodzą.

A co do kaszlu, to Frankowi też się zdarza - i kaszleć, i kichać. Kicha jak mu coś fura w nosie, a kaszle jak się zakrztusi - przez to całe ulewanie. Więc nie ma się co przejmować :) Osłuchiwany jest przed każdym szczepieniem i jest ok.

hej

u nas ponuro:/// co chwilę pada:///
Oliwka śpi już od 10.15. To dobrze bo moje dziecko jak jest zmęczone to nie da się z nią wytrzymać.

z tego, co zauważyłam misia się odezwała. Witaj kochana i zaglądaj do nas częściej!

Mój S. od 2 dni załatwia wszystkie papiery do kredytu. Wile nie chcemy więc mam nadzieję, że dostaniemy bez problemów. Jejku jednak taka zmiana mieszkania to męcząca sprawa. Zastanawiam się jak to będzie przejść z 35 m na 74...chyba oszaleję z nadmiaru przestrzeni:) już nie mogę się doczekać!

coś jeszcze chciałam...

Kurcze, dziecko mi zaraz zacznie raczkować :/ W pozycji na brzuchu zadziera tyłek do góry, opiera się na kolanach i na prawie wyprostowanych rękach. Jak jeszcze brzuch podniesie, to pójdzie w świat i tyle go będę widzieć ;)

A ciastka żurawinowe - pychota ;) Tylko trochę za słodkie jak dla mnie - następnym razem dam mniej cukru niż w przepisie.

Hej Dziewczyny!!!
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, w sumie ostatniego posta napisalam chyba jakos po urodzeniu Lenki a potem nie mialam neta a ostatnio was poczytuje i stwierdzilam ze cos napisze:) Lenka ma niestety ta wade serca ale okazalo sie ze kompletnie jej to nie przeszkadza w normalnym zyciu tylko raczej nie moze byc zawodowym sportowcem:) Skonczyla 4 miesiace wczoraj wazy 6100g i mierzy 64cm i jest dosc drobna ale pieknie je tylko musze ja dokarmiac 1-2 razy dziennie mm bo nie mam juz tyle pokarmu ale uwaga... musze go sciagac laktatorem bo po pobycie 10-dniowym po urodzeniu w szpitalu meczylam sie z nia 2 dni placzaca i uwieszona na piersi w domu ale nie chciala ssac piersi i caly czas prawie plakala wiec stwierdzilam ze bede sciagac pokarm bo mialam go duzo i podawac w butelkach i tak do 3-go miesiaca byla na tylko moim mleku...wiem wydaje sie to absurdalne ale jakos to ogarnialam.
Generalnie jest spokojna,marudzi ostatnio tylko jak jest spiaca, czesto sie smieje, rozmawia ze wszystkimi i wszystkim dookola i przesypia cale noce od 20 do 6 od jakis 2 miesiecy
ogolnikowo to wszystko, jakies zdjecia wkleje pozniej
pozdrawiam was wszystkie

Moja spacyfikowana w wózku wietrzy się przy oknie;p
Dzięki za wskazówki odnośnie kaszlu, dalam sobie spokój z lekarzem, taka wichura i jeszcze zimno że tylko mogłabym jej zaszkodzić, mam nadzieję że to po prostu moje przewrażliwienie;)
Ja chwilka na kawę i deser i biorę sie za robotę, wywiesić pranie muszę umyć podłogi i zrobić obiad.

wrublik dzieki kochana, mam kwietniowego Maluszka;) (przyszedł mi pierwszy raz pocztą, przy Wiktorku też go dostawałam chyba dopóki mały nie skończył roku) i czytałam tam o kaszlu ale nie napisali nic czego bym nie wiedziała:/

Tak apropo przesyłek to do mnie jeszcze oprócz tego wspomnianego "Maluszka" i pudełka z próbka mleka i sliniakiem z Bebilonu nic nie przyszło! Do was wszystkich już poprzychodziło? Poza tym zyć mi nie daje babka z ubezpieczeń na życie dla dziecka, tzn chodzi chyba o polisę jakąś i składki na zabezpieczenie przyszłości, ciągle dzwoni i chce się spotkać obgadać ze mna możliwe sposoby, a ja ciągle przekładam, zresztą tak naciska jakby to był jakiś obowiązek:wściekła/y: już normalnie nie wiem jak mam się jej pozyć, szkoda że psem przez telefon poszczuć nie mogę grrr - do was też wydzwaniają?

reklama
hej carine!! ślicznie Ci maleńka w nocy śpi:-)
cos ostatnio produkcja postów jest niesamowita, aż ciężko ogarnąć :-Da przeciez pisałam rano:sorry2::sorry2:

popłakałam się z bólu u dentysty. I dostał ode mnie po ręce. 2 razy. Po prostu odruchowo odepchnęłam. Nie wiem co się dzieje, 2 razy miałam robione znieczulenie i bolało!!! lekarz powiedział, że mam mocne ukrwienie (?) i pewnie na jakieś naczynko trafił, zrobił się krwiak i dlatego znieczulenie nie zadziałało:confused::dry: w każdym razie mam założone lekarstwo i znowu trzeba będzie plombować. Masakra.

Maciuś leży na macie. Z brzuszka bardzo ładnie odwraca się na plecki, odwrotnie coś mu to nie idzie:)

sarka do mnie nic więcej nie porzyszło. A co do telefonów, to ja od razu uprzedzam, że nic nie wykupię, a jesli ktoś chce mimo to powiedzieć o ofercie, to słucham (w końcu taka praca) ale i tak nic nie zamawiam :)

Do góry