reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dzien doberek.Ja dzis jestem padnieta.Nie wiem co sie stalo Jasiowi ale wstawal w nocy co dwie godziny:baffled:Wieczorem tez mial problem z zasnieciem:baffled:Czyzby jakis skok?Musze poczytac.
Lece sie myc bo zaraz musze budzic Adasia.
Milego i pogodnego dnia wszystkim;-)

reklama
Hej.
Młody w przedszkolu a mniejszy odsypia już poranny spacer z psem. Piękna pogoda. To poranne orzeźwiające powietrze zmula skutecznie To moje dziecko!:tak:

Yvona zazdroszczę już pierwszych "słówek". Ja się nie mogę wprost doczekać tego prawdziwego gaworzenia! Szczególnie ma-ma:rolleyes2:. Dziecko nie świadomie oczywiście to mówi ale i tak jest strasznie rozczulające:-)!!! Mam wrażenie, że w początkowej fazie płaczu słychać już mama czasami.
Jeszcze trochę i mam nadzieję, że to usłyszę.:tak:

hejka dziewczyny! witam się poweekendowo i kawkowo okropnie jakaś zmęczona i nie chce mi się niczego a już tym bardziej wyłazić na dwór, jak już kiedyś pisałam każde zejście z wózkiem na spacer do dla mnie wielka strategiczna gra... a dziś biodro mi nie chce dać spokoju,, a było już tydzień spokoju... lekarz stwierdził że jak mogę to lepiej bym przecierpiała niżbym się teraz naświetlała, no i do tego 16 dzień@... mąż już nie wyrabia i złości się i przeżywa, ale co ja mogę czekam do jutrzejszej wizyty i zobaczymy co mi panowie doktorzy powiedzą i rodzinny i ginekolog...

a co do ubierania to wczoraj miałam ewidentny przykład jak moja rodzinka chciałaby przegrzać mi dziecko, podczas świętowania 3 urodzinek Ani(takich z tortem i szampanem) było u nas w domku tak ciepło że wszyscy siedzieli zziajani mimo otwartego okna, ja mówię że otwórzmy balkon a oni że nie bosz dziecko rozebrane (body na długi rękaw i skarpety), no to ja po jakimś czasie jak mi Wiktoria zaczęła marudzić a wiedziałam że nie pora na jej sen i nie jest głodna przebrałam do cieniutkiego bodziaka bez rękawek i ściągnęłam skarpetki - jaki uśmiech zawitał na buźce malusi i jak się rozgadała do wszystkich... że wszyscy umilkli ze swymi mądrościami i dalej siedzieli pąsowi od gorąca, a mi przynajmniej dziecko się cieszyło...
muszę zniknąć na chwilę może później się jeszcze odezwę
miłego dzionka życzę wszystkim!

Witajcie,

Cieplej na zewnątrz to i mniejszy ruch na forum;) Ciekawe jak będzie latem...U nas weekend pracowity, bo Lenka wciąż tylko mama, tzn tata jest super ale jak jest u mnie na rękach to wtedy śmieje się do taty i go zaczepia;)
Ostatnio trochę było o facetach to powiem Wam,że mój przeszedł samego siebie. Poszedł w sb na ryby w południe i wrócił ok 19ej....Myślałam,że zwariuję z Lenką..PO powrocie tłumaczył się, że to wina kolegi bo gdzieś go podwoził etc. Wyszedł jeden plus tego wypadu- mój kochany poczuł się winny i sprzątał, robił kolację etc;) I wiecie co mnie najbardziej w tym wkurzyło? Nie sam fakt, że go nie było pół dnia, ale że on spokojnie oddaje się swoim pasjom, podczas gdy ja cały dzień siedzę w domu...Strasznie mi brakuje ruchu w postaci sportu....PRzez kilkanaście lat uprawiałam wyczynowo sport i teraz brak tego jest porównywalny z brakiem tlenu,....Jestem przez to drażliwa, niedobra a momentami strasznie smutna...
Eeee dobra, koniec narzekania... Piękne słoneczko za oknem...Jak Lenka zakończy poranną drzemkę to wybierzemy się na spacerek. Tylko,że podobnie jak większość Waszych dzieciaczków,Lena nie chce już leżeć w gondoli...No ale dostalismy chustę więc wrzucę do wózka i jak będzie duże marudzenie to wrzucę ją do chusty.
Zakup spacerówki planujemy za jakieś półtora miesiąca, bo wtedy wybieramy się do Krakowa a tam na pewno coś wybierzemy.

Tak z innej beczki. Macie jakieś sprawdzone sposoby na ciemieniuchę? oprócz olejuszki Skarbu Matki i zwykłej oliwki plus wyczesywanie? Lenkę męczy straszliwie ...już nie ma pomysłów na jej pokonanie...Zastanawiam się czy tego nie trzeba skonsultować z dermatologiem bo bardzo brzydkie to:/.
No to słonecznego dnia dla Was!

Agaj mnie pediatra przepisała masc robioną. Pudełko i to spore 5 zł i powiedziała, że do dupeczki moge uzywać. Po jednym smarowaniu było lepiej po dwóch znikło a nie wyczesywałam!!! teraz jak się zaczyna robić zaraz na łepek...To taka biała tłustawa masć.

agaj co do ciemieniuchy - jest jeszce jakis specyfik z AA ponoc pomaga, ale nie do konca.
mojej szwagierki syna ciemieniucha meczyla do czasow przedszkolnych i dopiero umycie szamponem przeciwlupiezowym head&shoulders mu pomoglo :-)
zycze powodzenia w zwalczaniu dziadostwa.

U nas dzis tez super. zakladam spodnice i ide opalac nogi na lawke. mam nadzieje ze mala bedzie spac :-D

Cześć! Witamy się po weekendzie!
Wczoraj super spędziliśmy dzień. Byliśmy ze znajomymi w Sielskiej Zagrodzie - polecam wrocławiankom. To taki wielki ogród, w którym jest miejsce do grillowania (można przywieźć swojego grilla lub wypożyczyć na miejscu) z ławeczkami i stołami, restauracje, plac zabaw dla dzieci i mini zoo.
Ale przestałam wierzyć, że dziecko naszych przyjaciół ma inną funkcję niż spanie. Oni mówią, że mała wcale nie sypia i strasznie marudzi, ale ja jej jeszcze nie widziałam nie-śpiącej. Cały czas leżała w gondolce, ze dwa razy miałknęła, ale wystarczyło wózkiem pobujać i spała dalej. A Idek... szkoda gadać.

dziewczyny jk ubrac dziecko w taki dzien?? slonecznie, ok 20 stopni w cieniu,. lekki wiatr. polspiochy wkladac pod spodnie? czy tylko skarpetki i spodnie? body z dlugim rekawek i bluza? kocyk czy bez??

dzien dobry
no zapowiada sie piekny dzien wiec pewnie zaraz si eubiore i ide cos zakupic na obiad. Jak zwykle nie mam koncepcji wiec wene pewnie w sklepie znajde;)
krolcia juz niebawem i Ty uslyszysz gaworzenie. Ja tez uwazam ze jak mała płacze to takie MA-Ma sie tak wdziera.
Teraz na smiejąco jak ją proszę powiedz MA-MA to robi co s w stylu phii ze sliną i sie smieje-bezczel od małego:)
ide do rozdarciucha bo pierwsze słowa zobowiązują do złuzszych rozmów
milego dnia

reklama
Wiolcia - ja bym ubrała tak, jak siebie. Jeśli Tobie jest dobrze w krótkim rękawie i spodniach bez rajstop, to Krzysiowi chyba też.
Ja cierpię na brak letnich ubranek. Mam tylko 3 body z krótkim i 0 półśpiochów i teraz czekam na dostawę. Mam nadzieję, że poczta nie zawiedzie i wszystko szybciutko dostanę.

Do góry