reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

U nas odpukać z zasypianiem nie ma problemów od czasu jak się przestawił na jedną drzemkę, a dzięki temu, że śpi raz, to wcześniej zasypia wieczorem. Teraz śpi już od 20 minut:happy:.
Odkładam go do łóżeczka dostaje moja bluzkę z kilku dni:-p:tak:, wtula się w nią i zasypia sam, nie potrzebuje do tego mamy. No i w ciągu dnia zasłaniam zasłony:tak:. One bardziej jako ozdoba służą(cieniutki materiał) ale dają jakieś zacienienie.

reklama
20 wybiła i ja już ziewam jak smok. a gdzie uśpienie Anuli... nie puszczę sobie żadnego filmu bo... zasnę, nie mogę wziąć książki, bo ... zasnę, a jeszcze mąż nie zabrał ze sobą kluczy i będzie na pewno budził na domofon, by wejść do domu...
a tu jakoś tak cicho, że pozostaje mi tylko pójść do kuchni by sobie zrobić niamu, tylko nie mam pojęcia co, bo po wszystkim oprócz kiszonej kapuchy muli...

ainah jak ty się czujesz??? dałaś znak że cię rozkłada, i znikłaś, nie rozchorowałaś się mam nadzieję na dobre:no: trzymam kciuki oby nie, daj znać co tam u ciebie z fasolką, hmm już wcale nie fasolinkowych rozmiarów

Maks ma stan podgorączkowy, między 37-38, szklane oczka, ale nie kaszle i nie ma kataru. nie wiem co z nim robic. podalam mu przed chwila nurofen i to chyba wszystko ? poradzcie prosze

wrublik ja czuję się dobrze, tzn trochę mi zimno, a to pierwszy objaw przeziębienia u mnie, ale na razie na tym się zatrzymlao. Brzuch mi zaczyna dokuczać, trochę porobię w domu i mam 3 razy większy. Mała szaleje :p a Ty jak się czujesz ?

u nas z zasypianiem na szczescie nie ma problemu. zasypia w lozeczku, czasem jest bardzo zmeczona i zasypia w 2-3 min. czasem dostaje po wieczornej butli dostaje zastrzyk energii i buszuje w lozeczku, wtedy ja wyjmuje, zeby jeszcze po domu poszlala i odkladam znowu po 20-30 min. zawsze dziala :tak:

Alicja ma wodnisty i zupelnie przezroczysty katar od kilku dni. czasem musze ja fridowac, bo zapycha sie jej nos. mysle, ze to przez zeby, bo juz mamy dwa na dole i pewnie kolejne atakuja ... a Ninka jak sie kladla, to mowila, ze wierci ja w brzuchu i jej noedobrze :-( mam nadzieje, ze to chwilowe ...

dobrej nocki!

Maks ma stan podgorączkowy, między 37-38, szklane oczka, ale nie kaszle i nie ma kataru. nie wiem co z nim robic. podalam mu przed chwila nurofen i to chyba wszystko ? poradzcie prosze
ni i bardzo dobrze, nic więcej teraz nie zrobisz, być może jeszcze w nocy będziesz musiała zbić mu goraczkę no a jutro pójdźcie do lekarza! No chyba że minie i pójdzie w niepamięć - oby! Zdrówka!!!

krolcia a tą jedną drzemkę o której ma? I o której rano wstaje jak tak wcześnie zasypia? Mi też ewidentnie M. rezygnuje z tej popołudniowej drzemki (dziś też nie spała:/) no ale ta pierwsza (o ile w ogóle jest) to bardzo marna bo do godz. max:baffled: I tak potem od tej 13 hula do wieczora, masakra...

wrublik jak Anulka będzie długo tak sucho kaszlała to zróbcie wymaz z gardła na chlamydię. Ja to jestem wyczulona na taki kaszel, bo wszyscy chorowaliśmy na to paskudztwo (to się strasznie roznosi) i też w tym czasie jak W. tyle co poszedł do przedszkola a ja do pracy, strasznie sie wtedy wymęczyliśmy...w każdym bądź razie najkrutsza droga to wymaz - bo jeśli to nie to ( a to jest bardzo często) to idzie sie dalej. Ale taka uśpiona chlamydia powoduje ciągłe nawroty przeróżnych infekcji.

olcia jak tam dieta?:happy: Ja jutro 10 dzień - ostatni ścisłej fazy, potem bedę jechać 4x3 - czyli 4 dni PW i 3P. Jak na razie 3,5 zeszło, dla mnie to wciąż mało ale dobrze się czuję i chodzę nażarta więc spoko dam radę:tak:

cristal ja to polecam teraz te goloneczki Ci zrobić:-D mięsko z nich jest przepyszne, a robota żadna - zamarynujesz i siup do piekarnika i robi sie samo (ja wstawiam tak i ide np na 2 godz. na spacer, wracam i mam obiad:-)) do tego bigosik z grzybkami - mniamm, chyba każdy lubi takie jadło hehe
Ja lubię też robić risotto bo i na zimno i na ciepło fajnie smakuje:tak: a z sałatek moje ulubione to krabowa z ryżem lub wersja z makaranoem ryżowym i kawiorem i sałatka ala gyros z zupek chińskich:-p

Ainah, jeśli nie ma objawów innych, to pewnie zęby. Zbijaj gorączkę jak będzie wysoka i obserwuj. U nas tak się zaczęło przeziębienie, ale dwa dni wcześniej był już katar. Gorączka przeszła po dwóch dniach, katar jest do tej pory :/ A to już półtora tygodnia. Chyba jutro skoczę do pediatry na wszelki wypadek, bo Pucek musi iść w czwartek i piątek do żłobka, a nie chcę go chorego posyłać. W czwartek tylko na 2 godziny, ale piątek cały - od 8 do 16, bo mamy grzybobranie w domu :/

Mam nadzieję, że Pucko jutro już będzie spał jak zawsze... Przez to, że ja też jestem trochę przeziębiona i mam zatkany nos, a więc i pół głowy, mam do niego jakoś mniej cierpliwości...

A teraz jeszcze muszę popracować przez te dzisiejsze akcje ze spaniem. I to jest chyba najgorsze. Ja bym go mogła usypiać długo - jeśli tego potrzebuje. Ale denerwuję się zawsze, bo w głowie mi siedzi, ile jeszcze muszę dziś zrobić i że będę po nocach siedzieć :/ A przydałoby mi się w ogóle wziąć za doktorat wreszcie...

Zrezygnowałam całkiem z robienia próbnej korekty do nowego wydawnictwa. Sama ta próba zajęłaby mi kilka godzin, nie wiadomo, czy bym się dostała, a nawet jeśli tak, to nie wiem kiedy bym robiła zlecenia od nich. Tym bardziej, że jeśli uda mi się zajść w ciążę, to czarno widzę swoją aktywność przez pierwsze miesiące - początek pierwszej ciąży w zasadzie przespałam.
Więc porzucam na razie robienie kariery i zostaję w swoim korytku wydawniczo-recenzyjno-doktoranckim. Z Puckiem na czele ;)

Wrublik ja to jestem jeszcze lepsza bo zaczynam ziewac juz o 19.00 a w ciazy nie jestem;-)Chyba:-DChodze jeszcze po domu jak zmora bo Adas jeszcze nie spi:baffled:Ja to ostatnio zrobilam sie jakas spiaca lala.Niedlugo to z kurami bede chodzic spac:sorry:
Ainah no nic na razie wiecej nie mozesz zrobic jak nie ma innych objawow.Tylko dalej obserwowac i zbijac temp max do 3 dni;-)
Lece spac bo juz patrze na monitor jednym okiem:-DDobranoc;-)

Właśnie robię powidła z pigwy. Moja mama strasznie zachwalała, ale ja nie jestem zachwycona. Zastanawiam się, czy nie dodać czegoś ekstra (imbir? cynamon?) Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z pigwą?

reklama
Do góry