reklama

Grudniowe mamy 2016

Wszystko się potoczy moze jakos :) a mam do was pytanie od dwóch trzech godzin jakby zaczęło mnie troche bolec podbrzusze, takie lekkie i chwilowe uklucia promieniujace do kości ogonowej. Macie badz mialyscie cos takiego? Moze to byś niepokojące?

reklama
Madzia.ch. myślę, że to nic niepokojącego. Jeśli jest to bardziej dyskomfort jak ból. Coś tam w środku już się dzieje więc można odczuwać właśnie dyskomfort w okolicy podbrzusza. Czy to raczej silny ból?

Mnie dziś bolą plecy, nawet siedzieć nie idzie :/

Silny bol raczej nie, normalnie funkcjonuje ale tak jak mówisz taki dyskomfort. I nie jest to caly czas tylko momentami. To mnie uspokoilas. Moze faktycznie sie wszystko rozciąga.

Q teraz pytanie z innej beczki. Na USG wyszedł mi wiek ciazy 5t 1d. +\- 8 dni. A mi wychodzi z obliczeń 7 tydzień i lekarz tez tak twierdzil. Dlaczego mogą byc takie rozbieżności?

Madzia.ch. Mamy jednakowo mi tez na usg 5t2d gdzie z om powiniem być 7.2 wtedy. Takze czekam na wizytę nast. Rozbieżności są na pewno jak cykle nieregularne . Ja mam regularne i dlaczego aż taka różnica?

Kindzia ja tez nigdy nie narzekalam na "spozniajacy sie okres"..chociaz zachwiana gospodarke hormonalna to ja miałam. Mysle ze teraz w ciazy wszystko sie unormuje. niewiem. Wizyte mam w poniedziałek to juz niedługo to się spytam lekarza. a kiedy ostatni raz miałaś miesiączkę? Ja 1 marca zaczelam ostatnia.

Dziewczyny wydaje mi się, że chodzi tu bardziej o sposób liczenia tygodni. Jedna szkoła jest liczenia skończonych tygodni czyli np. u mnie 6tydzień 4dzień to 7 tydzień. Tak więc jeśli na usg macie 5t2d to wychodzi już 6tydzień. A że +/- 7dni to może być faktycznie 7 tydzień wg om. Mogło być później zagniezdzenie niż po 6 dniach. Ja to tak rozumiem przynajmniej :D

Edit: ja ostatnia @ miałam 28 lutego i teraz mam 6t4d

Powiem wam dziewczyny ze miałam problem z hormonami do tego stopnia ze musiałam sie "wspomagac lekami " żeby zajść w upragniona ciążę. W sumie Malo co rok bezskutecznych staran a z lekami w drugim cyklu sie udalo :).

Kindzia a widziałaś juz maleństwo na usg? Bo ja na razie tylko pecherzyk

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry