• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Aaaa zjadlam chwile temu lunch w pracy a teraz mi niedobrze:/ mam nadzieję, że tylko na tym uczuciu się skończy i nie będę robić widowiska w pracy;) A miałam nadzieję, że w tej ciąży takie dolegliwości również mnie ominą ehhh. Teraz się zastanawiam czy wytzymam do tego piątku, w pracy pustki, sporo ludzi się przeniosło do innej części budynku podczas mojej nieobecności i teraz jest tak dziwnie...

Witam nowe przyszłe mamy:)

No ja też nie mogłam uwierzyć w moje kreski[emoji14]
Antiope ja utylam 2,5kg. Startowałam z waga 52. Jak tak dalej pójdzie to do 70 albo 80 dobiję ;) brzuch wystaje mi z każdych spodni, czas wybrać się na zakupy i kupić coś z panelem ciążowym, bo inaczej nie da rady.
u mnie waga stoi w miejscu -na szczęście za to 4 cm w brzuchu mam wiecej... tez juz dresy zakladam i czasami ciazowki.

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Witam, nowe grudniowe mamusie ;-)

my wczoraj byliśmy u rodziny w odwiedzinach i córka wszystkim oznajmiła że "będzie starsza siostra" miała specjalną koszulkę z takim napisem ;-) pogoda wczoraj była piękna szkoda że dzisiaj już deszcz pada. Czy was też męczą nocne spacery do wc? Normalnie chodzę taka niewyspana, nie pije na noc wody a chodzę przynajmiej z 4 razy w ciągu nocy do wc, jest to strasznie męczące bo to dopiero początek a co dopiero będzie później, w pierwszej ciąży jakoś takiego problemu we wczesnej ciąży nie miałam... To się wygadałam i wyżaliłam tym chodzenie do wc ;-) biorę się teraz za sprzątanie i za półtorej godzinki uciekam po młodą do przedszkola.

Miłego dnia dla wszystkich mamusiek i udanych wizyt u lekarza dzisiejszych i jutrzejszych ;-)

jak sie czujesz?

Raczej dobrze. Czasem jakieś mdłości, ale na szczęście nie codziennie :) jedyne co mnie męczy to, że spać chce mi się cały czas. No bez przerwy, wstaje rano i już czuje, że chce mi się spać, w pracy chce mi się spać, po pracy chce mi się spać, zazwyczaj godzinkę drzemki, zajmę się czymś na godzinę i znów idę spać :D masakra. No i coraz grubsza się czuję ;)
A Ty? Jakieś pierwsze objawy :D

lastseptunia i jaka była reakcja rodziny na tą wiadomość? Ja w tej ciąży latam do wc rzadziej niż w ciąży z synkiem. Myślę, że to wszystko zależy od tego jak się nam to wszystko w środku poukłada. W ciąży z synkiem miałam ważenie, że on leżał na pęcherzu i czasami jak mi ręką czy nogą w ten pęcherz uderzył, to musiałam natychmiast do wc lecieć. I te "napady sikania", to się u mnie pojawiły zanim sama czułam ruchy małego.

reklama
Raczej dobrze. Czasem jakieś mdłości, ale na szczęście nie codziennie :) jedyne co mnie męczy to, że spać chce mi się cały czas. No bez przerwy, wstaje rano i już czuje, że chce mi się spać, w pracy chce mi się spać, po pracy chce mi się spać, zazwyczaj godzinkę drzemki, zajmę się czymś na godzinę i znów idę spać :D masakra. No i coraz grubsza się czuję ;)
A Ty? Jakieś pierwsze objawy :D
na sobote mialam termin @, ale nie przyszla jak widac heheh, bolal wtedy brzuch jak bym miala ja dostac, zanikl sluz i wrocil w niedziele,ale szalu nie ma, biegunka byla itd, do tego zaczely kluc jajniki i brzuch co mi sie nie zdarzalo podczas @ wiec to mnie tknelo, w niedziele mdlosci doszly ogromne, zatwardzenia mialam, wszystko mi smierdzi, nie moge jesc pieczywa, brzuch kluje, jajniki tez, piesi bola minimalnie po bokach, ale ja czulam, ze ten cykl jest inny, wiedzialam,,ze cos sie swieci :-) :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry