• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja mogę powiedzieć tak, po pierwszym cc była tragedia...ze wstawaniem, chodzeniem, bólem, nabawiłam się zapalenia pęcherza przez cewnik, dramat z karmieniem...no generalnie masakra to była. Przy drugim CC byłam już mądrzejsza i miałam świetną położną, która od razu pomogła mi się ogarnąć. Po 12 godzinach kazała mi wstać, dawała cały czas wodę do picia by pęcherz pracował i generalnie od razu po CC przystawiła mi synka, by mleko zaczęło swoja produkcję. Po jednej dobie byłam już na chodzie i byłam w lepszej kondycji fizycznej niż dziewczyny, które leżały ze mną po SN. Po dwóch dniach szew trochę ciągnął ale nie bolało już tak bardzo.
bratowa urodzila Zuze w srode 6 kwietbia kolo 11, potem byla na sali i dochodzila do siebie, w czwartek rano wstala, ale mowila, ze z bolem, chodzila z tym wozkiem szpitalnym z mala jako podporka i mowi, ze to jej duzo dalo,w piatek bylo lepiej,bo mogla siadac normalnie i wstala bez zawrotow glowy, sobota normalna tylko bol po ranie a w niedziele wrocily do domku i juz nie bylo zmiluj, czekaly na nia dwie coreczki, ktorymi musiala sie zajac i nie myslala czy ja boui czy nie

dziewczyny jak wygląda wizyta przy założeniu karty ciąży ? pytam bo wczoraj robiłam morfologie mocz itd i lekarz kazał mi się stawić w pon nie wiem czego się spodziewać znów będzie mnie badał czy raczej jakiś wywiad środowiskowy ? dodam, że tydzień wcześniej w pon miałam usg robione i wszystko było ok

dzwonilam do tesciowej, szwagierka nadal ma focha i jeszcze jej klamie w oczy, ze nic nie mowila mi przykrego o mojej ciazy.. moj Tomek świadkiem jak mowila..myslicie, ze jak ja walne patelnia to starczy i zmadrzeje?

reklama
creativo nie wiem jak do tego podchodzi Twój lekarza, ale ja do tej pory karty ciąży miałam zakładane przy normalnych wizytach, przy okazji. Pani doktor pytała o choroby genetyczne w rodzinie, historię dotychczasowych ciąży, moje choroby itp. Nie jest to jakiś bardzo szczegółowy wywiad. Zresztą w karcie ciąży nie ma miejsca na bardzo szczegółowe opisy, tam są tylko podstawowe informacje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry