reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja mogę powiedzieć tak, po pierwszym cc była tragedia...ze wstawaniem, chodzeniem, bólem, nabawiłam się zapalenia pęcherza przez cewnik, dramat z karmieniem...no generalnie masakra to była. Przy drugim CC byłam już mądrzejsza i miałam świetną położną, która od razu pomogła mi się ogarnąć. Po 12 godzinach kazała mi wstać, dawała cały czas wodę do picia by pęcherz pracował i generalnie od razu po CC przystawiła mi synka, by mleko zaczęło swoja produkcję. Po jednej dobie byłam już na chodzie i byłam w lepszej kondycji fizycznej niż dziewczyny, które leżały ze mną po SN. Po dwóch dniach szew trochę ciągnął ale nie bolało już tak bardzo.
bratowa urodzila Zuze w srode 6 kwietbia kolo 11, potem byla na sali i dochodzila do siebie, w czwartek rano wstala, ale mowila, ze z bolem, chodzila z tym wozkiem szpitalnym z mala jako podporka i mowi, ze to jej duzo dalo,w piatek bylo lepiej,bo mogla siadac normalnie i wstala bez zawrotow glowy, sobota normalna tylko bol po ranie a w niedziele wrocily do domku i juz nie bylo zmiluj, czekaly na nia dwie coreczki, ktorymi musiala sie zajac i nie myslala czy ja boui czy nie

dziewczyny jak wygląda wizyta przy założeniu karty ciąży ? pytam bo wczoraj robiłam morfologie mocz itd i lekarz kazał mi się stawić w pon nie wiem czego się spodziewać znów będzie mnie badał czy raczej jakiś wywiad środowiskowy ? dodam, że tydzień wcześniej w pon miałam usg robione i wszystko było ok

dzwonilam do tesciowej, szwagierka nadal ma focha i jeszcze jej klamie w oczy, ze nic nie mowila mi przykrego o mojej ciazy.. moj Tomek świadkiem jak mowila..myslicie, ze jak ja walne patelnia to starczy i zmadrzeje?

reklama
creativo nie wiem jak do tego podchodzi Twój lekarza, ale ja do tej pory karty ciąży miałam zakładane przy normalnych wizytach, przy okazji. Pani doktor pytała o choroby genetyczne w rodzinie, historię dotychczasowych ciąży, moje choroby itp. Nie jest to jakiś bardzo szczegółowy wywiad. Zresztą w karcie ciąży nie ma miejsca na bardzo szczegółowe opisy, tam są tylko podstawowe informacje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry