Luxuorius
Moderatorka
chodzi kolo mnie i oddycha-wystarczya co ci zrobił ?

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
chodzi kolo mnie i oddycha-wystarczya co ci zrobił ?

przestanbiedny ...

paracetamolW drugim miesiącu coś przeciwbólowego można brać??
Dziękujęparacetamol
teraz życia nie ma a co dopiero będzie później ...przestan![]()
Ja akurat do szkoły rodzenia nie chodziłam bo wiedziałam, że przy cc mi się nie przyda ale byłam właśnie na warsztatach dla przyszłych rodziców i tam o dziwo dużo się dowiedziałam. Najwięcej dał mi wykład pani doradcy laktacyjnej, a myślałam, że o laktacji to będą nuuudy. A tak zakodowałam sobie, że karmienie jest w głowie i że każda mama może karmić i jakie to jest ważne i wiedziałam, że nie mam wyjściaCo do szkoły rodzenia to dla mnie strata czasu - kobieta umie sama urodzić dziecko, byle się nikt nie wtrącał. A takie wyuczanie oddychania czy parcia na sucho może przynieść później więcej szkody niż pożytku. Chyba, że chodzi o tematy związane z opieką nad noworodkiem. Aczkolwiek położne potrafią takie bzdury gadać, że głowa mała.
Pamiętam jak w ciąży z młodszą w 31tc byłam na spotkaniu Fundacji Szczęśliwa Mama Szczęśliwe Macierzyństwo - można było zrobić za darmo usg 4d, obejrzeć wózki, chusty, szkolenie z 1 pomocy i inne okołodzieciowe gadżety. Była też położna mówiąca o kp. Ze 6 m-cy wystarczy a potem poleca mleko enfamil. Oczywiście sponsorem był producent tego mleka. Przecież to jawny konflikt interesów! Plus farmazony, że karmi się co 3h a nie na żądanie itp. Aż mi słabo się zrobiło![]()