reklama

Grudniowe mamy 2016

A co do mdłości to absolutnie nie chce straszyć, tylko w moim przypadku było akurat tak ze w pierwszej ciazy wymiotowalam jak kot i córka zdrowiutka sie urodzila, a druga ciąża od poczatku problemy, infekcje, toksoplazmoza, krwawienia, itd no i córcia urodziła sie chora a ja w ciazy z nia nie wymiotowalam.. Nie ma wiec na to reguly.. Ja np teraz nie wymiotuje, a wierze ze teraz bedzie dobrze bo moja Pani doktor zna historie mojej poprzedniej ciazy, problemow z jakimi sie borykalam a takze to na co choruje moja córeczka i wiem ze na pewno bedzie zlecala odpowiednie badania a nawet jak czego nie zleci to sama pojde to badanie zrobic bo wiem juc co i jak, bo jestem bogatsza o wiele doświadczen :)

Nie ma sie co przejmowac na zapas :)

Pozdrawiam :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

reklama
Gabinia, mój kochany mąż jak tylko sie dowiedzial o ciazy to kupil mi taki sam rogalik tylko rozowy w bobasy haha bo ja lubie kolor rozowy :);) hehe i w ogole mąż nie pozwala mi nic nosić, nic robić itd, kochany jest :)

Mam tak samo... objawów zupełnie brak. Ale czytałam, że niektórzy szczęśliwcy przechodzą ciążę bez żadnych mdłości i bolączek, więc wierzę głęboko, że do tej grupy się zaliczam po prostu ;)

Witam nowe mamusie :)

Powiedzcie mi dziewczyny czy to normalne, że w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży? Nawet cycki nie bolą? Wczoraj cały czas mnie mdliło, a dziś nic. Trochę się martwię. A może bez potrzeby nakręcam :(

Anio0, dokładnie, moja szwagierka oraz moja przyjaciółka mają zdrowe kochane dzieci a całą ciążę przeszły bez objawów, żadnych mdłości itd :)

Ja tylko nawiązując do objawów powiem, że dla mnie ich ustanie byłoby czymś strasznym, ale jeśli jeszcze się do końca nie rozkręciły, to cieszmy się i radujmy ;) w poprzedniej ciąży nie mogłam sobie wybaczyć, że przegapiłam jakoś moment, w którym moj biust przestał swędzieć i boleć. A te objawy były początkowo wręcz uciążliwe. Dla mnie niestety taka nagła cisza oznaczała obumarcie fasolki :(

Tak jak pisałam, przy synku ani razu mnie nie zemdliło, a ciąża przebiegała książkowo. Mogę powiedzieć, że byłam szczęśliwcem, bo dobrze zniosłam ciążę i miałam lekki poród.
Za to teraz jest masakra, cały czas mnie muli, choć nie wymiotuję. Najgorsze, że jak tylko wyczuję jakiś detergent, to mnie tak muli, że muszę w domu wszystkie okna na oścież otwierać. Jak tu sprzątać przy takiej dolegliwości. No i niestety sakramencko mnie muli jak przebieram synkowi pieluchę z kupą. Jak ja mam z tym funkcjonować?

Anio0, przykro mi z powodu fasolki :( ale głowa do góry, teraz na pewno będzie dobrze :)
A wiesz co? Ja np w pierwszej ciąży wymiotowalam, a potem nagle przestalam z dnia na dzien, i bylo ok :) Ale w sumie ciąża od początku była zagrożona ze względu na to ze najpierw spadł mi bardzo magnez co wywolalo skurcze w trzecim miesiącu ciąży, mialam tez koli nerkowe ktore rowniez wywolywaly skurcze i ciagle bylam w szputalu, ale koniec koncow córka urodzila sie w terminie i zdrowa, dopiero jak miala 4 lata to zachrowala na astme i wyszlo tez ze ma torbielowatosc nerek jak ja i młodsza córka, ale u niej jest bez objawów, taka "uśpiona" choroba i mam nadzieje ze sie nie aktywuje :) Dla mnie ciąże to i tak był Pikuś przy tym co przeszłam później, te choroby, diagnozy, szok :( ale wytrwale robiłam wszystko co tylko mogłam by dzieci były zdrowe, i teraz faktycznie jest o niebo lepiej, moja teraz 3 i pół letnia córka rozwija sie prawidlowo :) Niestety teraz są podejrzenia o nerwice natręctw, ale się nie nakręcam na to dopóki nie potwierdzi tego lekarz..

Antiope, ja w pierwszej ciąży tylko spałam i jadłam ( i to niewiele), kpmpletnie nic nie robiłam bo nie mogłam sie nawet ruszać te pierwsze miesiące, tak wymiotowalam. Nie wiem co Ci doradzić bo mi zawsze ktos pomagał jak byłam w ciąży, bo tak jak wspomniałam ciaze miałam zagrozone i bralam duphaston i temu mi zawsze ktoś pomagał..

Hej dziewczyny. Nie mam siły na razie czytać, ale od poniedziałku mam trochę wolnego, to nadrobie :) wrzucam Wam kilka fotek z Pragi :)
1460225829384.jpg
1460225876764.jpg
1460225906619.jpg
1460225927516.jpg
1460225941016.jpg

Załączniki

• 1460225829384.jpg
    1460225829384.jpg
    136,1 KB · Wyświetleń: 657
  • 1460225876764.jpg
    1460225876764.jpg
    80,7 KB · Wyświetleń: 648