reklama

Grudniowe mamy 2016

O, kolejne Grudniówki dochodzą :D witamy serdecznie! I pytanie do Was wszystkich od razu mam - czy przy wyborze ginekologa korzystała któraś z tej strony: Link do: The Fetal Medicine Foundation / Measurement of nuchal translucency ? Co o tej liście myślicie, jeśli już miałyście z nią kontakt? Dzisiaj wyczytałam w "Ciężarowce przez 9 miesięcy", że dobrze się tym kierować.

Ja nawet nie wiedziałam, że taka strona istnieje. Ale swojego lekarza tam odnalazłam ;)

Ja znowu czytalam dziewczyny ze na słońcu trzeba w ciazy uważać nie tylko z powodu przegrzania ale rozwniez dlatego ze na skórze mam robią sie bardzo brzydkie plamy. Cos mają z tym wspólnego hormony ciążowe. Jasne ze wszystko dla ludzi ale z umiarem :)

Dokładnie. A one niestety bez późniejszych starań kosmetycznych lubią nie schodzić ;/

reklama
Ja znowu czytalam dziewczyny ze na słońcu trzeba w ciazy uważać nie tylko z powodu przegrzania ale rozwniez dlatego ze na skórze mam robią sie bardzo brzydkie plamy. Cos mają z tym wspólnego hormony ciążowe. Jasne ze wszystko dla ludzi ale z umiarem :)

mi ginka moqila, zebym uwazala ze sloncem, moge siedzierc na sloncu, ale nie wystawiac brzucha do slonka, a ja tez mam to do siebie, ze na sloncu czesto robi mi sie slabo i potrafie zemdlec jak sa upaly

Polecam poczytać o ostudzie ciężarnych. Zmiany hormonalne swoje robią i może się okazać że zamiast opalenizny dostaniecie od słoneczka plam.
Byłam przeżyłam na szczęście zniknęły po porodzie.

Czarownica ja w ciąży od słońca miałam okrutne przebarwienia na twarzy szyi i dekolcie. Także nie tylko na przegrzanie trzeba uważać
Kluczem jest umiar, kapelusz z rondem i dobry filtr.
Moja mama również dostała przebarwień od słońca w czasie ciąży i niestety zostały jej do tej pory. Ja może słońca nie będę unikać, ale krem z wysokim spf na twarz to podstawa:)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nigdy plam nie miałam a się opalałam, tak samo przy tabletkach anty każą uważać. No ja widocznie skóry na to wrażliwej nie mam i oby tak zostało. A co do filtrów - nie ma nic gorszego. Są podejrzenia, że to właśnie sztuczne filtry wchodzą w reakcję ze słońcem (bo ludzie nasmarowani umiaru nie mają) I stąd epidemie czerniaka. Lepiej jak ktoś chce bloker to zakupić olejek z pestek malin (spf 30-50) albo z nasion dzikiej marchewki. Ale wtedy i tak z witaminki D3 nici bo filtry nie pozwalają na jej syntezę.

Co za obluda w sklepie.Bylam juz przy kasie brzuch mam widoczny juz sporo nie chodzi mi absolutnie o przepuszczenie.Gosciu przechodzil i doslownie jak w tych kasach jest ciasno to zgniotl mi brzuch wozkiem dobrze ze tylko troche.Zostal tak przeze mnie zjechany ze nawet slowem nie pisnal.Ot tak sie traktuje ciezarne :((((

reklama
Witam przyszłe mamusie przyjmiecie mnie? :)
Mam na imię Karolina, 20 grudnia skończę 26 lat więc będziemy z dzidzią z tego samego msc, termin mam na 06.12 wiec Mikołajki :-D Jak większość z Was (często Was podczytuję) jestem po stracie. W tej ciąży całe szczęście wszystko jest dobrze i oby tak już zostało do grudnia. Jestem na zwolnieniu już od 8 tygodnia ciąży. O i tutaj jest moje pytanko do dziewczyn, które też są już na zwolnieniu. Mój lekarz przesyła elektronicznie zwolnienie jedna kopia do pracodawcy druga do ZUS-u tak mówił. Czy w takim razie ja muszę zanosić do ZUS-u jakieś dok? Jestem już całkiem pogubiona, nigdy nie byłam na zwolnieniu dłużej niż tydzień więc nie orientuję się zupełnie. Proszę, POMÓŻCIE :-) :)
Witam w naszym gronie! Nic juz nie musisz nigdzie niesc. wlasnie o to chodzi w zwolnieniu elektronicznym ze lekarz za ciebie dostarcza go pracodawcy. kwestia dostarczania do zus wogole cie nigdy nie dotyczyla (ani w werski tradycyjnej ani elektronicznej).

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry