reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Spokojnie, zobaczysz co lekarz powie. Nic sie nie martw :)
Jesli chodzi o L4 i koniec pracy to u mnie temat rzeka. Na 100% totalnie sie nie odetne od pracy, bo to jednak moja firma, ale wlasnie jestesmy na etapie poszukiwania dwoch pracownikow. Aktualny sie zwalnia z koncem maja. Dwie osoby przychodza w ten weekend na probe - zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje, ze dadza rade i do konca miesiaca beda na treningu i od czerwca normalnie w pracy. Wtedy moj Luby przejmie wiekszosc moich obowiozkow typu dostawy, faktury, kontakt z ksiegowa etc. Ja bym chciala ograniczyc sie do minimum i bywac w pracy, ale nie musiec w niej byc. Jesli bede sie czula dobrze to bardzo chetnie posiedze sobie w biurze i poogarniam cokolwiek, ale z takim samopoczuciem jak mam teraz to az wstyd mnie do ludzi wystawiac.
a ile godzin teraz pracujesz? ja 8 od 9-tej do 17-tej i Ci powiem, ze dzis juz czuje ze slabne, ale dam rade do konca bo caly czas z ta inwentura walcze na polrocze a ogrom tego jest i robie ja z przerwami, a ludzie chodza i kupuja a potem system se to wyrowna

reklama
Dziewczyny mam delikatne pytanie jeśli nie chcecie odpowiadać zrozumiem i przepraszam jeśli to zbyt delikatne Chodzi mi o te osoby które straciły ciążę, czy były jakieś objawy np krwawienie, bóle brzucha? po czym się zorientowałyście? czy to dopiero na wizycie u lekarza wyszło?

Tak czytam o tych infekcjach,że to takie częste w ciazy i powiem Wam, że mnie to jak narazie omija ale od początku ciąży codziennie pije dicoflor complex tam są bakterie probiotyczne i witaminy B i nic się mnie nie ima. Planuje też po urodzeniu od 4 dnia dawać dziecku dicoflor w kroplach. Z tego co nas uczyli to probiotyki mają tak wielki wpływ na cały rozwój człowieka,że chyba będę go zarla juz zawsze :D

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam delikatne pytanie jeśli nie chcecie odpowiadać zrozumiem i przepraszam jeśli to zbyt delikatne Chodzi mi o te osoby które straciły ciążę, czy były jakieś objawy np krwawienie, bóle brzucha? po czym się zorientowałyście? czy to dopiero na wizycie u lekarza wyszło?
Moja koleżanka, która straciła ciaze w 8 albo 9 tyg powiedziała mi,że któregoś ranka obudziła się i czuła pustkę. Po prostu wiedziała. Pojechała do lekarza no i jej przeczucia sie sprawdziły. Ale nie miała żadnych objawów.

W ciąży z synem miałam non toper infekcje. Z córką był spokój.

Lux ty to nerwowa kobieta jesteś. Potrzebne ci to? Może warto popracować nad nieprzejmowaniem się i puszczaniem drugim uchem tego go ludzie mówią? ;)

moja teściowa ostatnio powiedziała, że usg prenatalne to badanie inwazyjne :D
oj jak mnie z równowagi wyprowadziła no i oczywiście monolog po co my będziemy to badanie robić ! przecież na pewno wszystko jest idealnie ! szkoda pieniędzy ... itd. itp. ... brak słów no ale na końcu dodała, że i tak zrobimy jak uważamy no i po co ta gadka najpierw była ?

Moja teściowa to już przestala ze mną dyskutować i swoje mądrości mówić. Chociaż ostatnio coś powiedziała, że po co dziecko kapac codziennie,można co drugi dzień przecież. Heh.... na co ja,ze no można. Można też raz na tydzień :D ale ja chcę żeby moje dziecko miało harmonogram dnia i kąpiel żeby była znakiem, że jest wieczór i czas isc spać. Robi tak większość moich koleżanek i widzę,że to ma sens a te, które nie mają takich zasad co do godzin różnych czynności to maja dzieci, które zamiast o 19-20 spać to siedzą do 23-24! Na co ona powiedziała jak zwykle swoje pffff :D

Kąpiel niemowlaka to owszem codziennie bo to rytuał ale moja dwuletnia córka teraz kąpie się co dwa dni a codziennie ją myję.
I moja córka nie chodzi o innej godzinie spać niż zwykle.

reklama
U mnie było to poronienie zatrzymane. Dzidziuś nagle przestał się rozwijać, serduszko przestało bić. Objawów nie miałam żadnych, chociaż może to właśnie byli objawem - przestały mnie boleć piersi i brzuch. Myślałam jednak, że to normalne w 8-9 tygodniu. Niestety, na wizycie okazało się, że jednak nie i chodziłam z martwym dzieciątkiem od 2-3 tygodni (dowiedziałam się jakoś w 9-10)

Do góry