reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
nie nie nie bedzie usg bo bylo tydzien temu, tyle co zobaczy pochwe i sie okaze czy to od bakterii czy zapalenie jakies, kolejna wizyte i tak mam za tydzien wiec wtedy podejrzymy co tam malenstwo robi :laugh2:

ja udaje ze wszystko ok, a musze tu miec mozg wlaczony bo sa faktury i inne dokumanty i musze tego pilniowac zeby bledow nie bylo, ja tylko czekam na 17-ta i na skrzydlach stad wychodze do domu!
ja jak mi sie chce siku to lece biegeim zreszta mam te bakterie w oczu i biore urinal a tu zaczelo mnie cos piec lekko, na stan zapalny to nie wyglada, sluz normalny, zapach ok, kolor i ilosc tez, wiec pewnie od moczu to idzie, ale biore leki! i sikam rzadko i kropelkami wiec moze ten urinal nie daje rady :oo:

Ja tez mam sporo na glowie, bo pofolgowalam z rodzicami, a teraz pracownik ma 2 dni wolnego. Musze zrobic dostawy i generalnie starac sie pracowac normalnie, a ja sie nie moge dzisiaj ogarnac!! Wkurzam sie sama na siebie i naprawde czuje sie jak freak.

Jesli chodzi o zapalenia pecherza to ja sie z nimi borykalam przed ciaza. Srednio raz na miesiac/dwa zwijalam sie z bolu. Jedyne co mi pomagalo to Urofuraginum, zadne urinale, zuravity etc. To mi spedza sen z powiek, ze jesli dostane (tfu tfu tfu) teraz to jedynie antybiotyk bo z tego co wiem Urofuraginum w ciazy nie wolno. Staram sie pic 3l wody dziennie, zeby nie dopuscic. Mam nadzieje, ze mnie to ominie. Trzymam kciuki za Twoja wizyte :*

Ja tez mam sporo na glowie, bo pofolgowalam z rodzicami, a teraz pracownik ma 2 dni wolnego. Musze zrobic dostawy i generalnie starac sie pracowac normalnie, a ja sie nie moge dzisiaj ogarnac!! Wkurzam sie sama na siebie i naprawde czuje sie jak freak.

Jesli chodzi o zapalenia pecherza to ja sie z nimi borykalam przed ciaza. Srednio raz na miesiac/dwa zwijalam sie z bolu. Jedyne co mi pomagalo to Urofuraginum, zadne urinale, zuravity etc. To mi spedza sen z powiek, ze jesli dostane (tfu tfu tfu) teraz to jedynie antybiotyk bo z tego co wiem Urofuraginum w ciazy nie wolno. Staram sie pic 3l wody dziennie, zeby nie dopuscic. Mam nadzieje, ze mnie to ominie. Trzymam kciuki za Twoja wizyte :*
no sie okaze dzis czy tro stan zapalny pochwy czy to od bakterii, zaczynam sie bac o dziecko :no: co do pracy to kiedy idziesz na l4? ja na koniec sierpnia

moja tesciowa ma cos z glowa..ja przepraszam, ale inaczej tego nie nazwe...podjelismy wczoraj decyzje, ze jednak kupimy uzywany bebetto torino s .line z najnowszej kolekcji a fotelik maxi-cosi cabrio fix da nam moja bratowa a ja dokupie adaptery...,uslyszalam od tesciowej, ze wozek mam kupic miesiac po porodzie!!! tak miesiac bede kisic dziecko, no chyba ja pogrzalo, wozek kupie jesienia i se bedzie stac schowany u moich rodzicow..a co do fotelika to stwierdzila, ze uwaga moge wziac jakis tani i to po kims, przeciez co sie stanie jak przedtem jezdzilo w nim 10 dzieci? no wiecie co, czy to juz wiek czy skrajna oszczednosc?

no sie okaze dzis czy tro stan zapalny pochwy czy to od bakterii, zaczynam sie bac o dziecko :no: co do pracy to kiedy idziesz na l4? ja na koniec sierpnia

moja tesciowa ma cos z glowa..ja przepraszam, ale inaczej tego nie nazwe...podjelismy wczoraj decyzje, ze jednak kupimy uzywany bebetto torino s .line z najnowszej kolekcji a fotelik maxi-cosi cabrio fix da nam moja bratowa a ja dokupie adaptery...,uslyszalam od tesciowej, ze wozek mam kupic miesiac po porodzie!!! tak miesiac bede kisic dziecko, no chyba ja pogrzalo, wozek kupie jesienia i se bedzie stac schowany u moich rodzicow..a co do fotelika to stwierdzila, ze uwaga moge wziac jakis tani i to po kims, przeciez co sie stanie jak przedtem jezdzilo w nim 10 dzieci? no wiecie co, czy to juz wiek czy skrajna oszczednosc?

Akurat z używanym fotelikiem to pewne ryzyko bo nie wiesz nigdy czy już nie brał udziału w jakiejś stłuczce. Ale na pewno lepszy porządny używany z pewnego źródła niż tani byle jaki. Takie gadanie może być baaaardzo wkurzające, wiem coś o tym;) Ale ja już nauczyłam się olewać albo ucinać krótko mówiąc, że sami zadecydujemy, że nam się tak podoba itp.

Akurat z używanym fotelikiem to pewne ryzyko bo nie wiesz nigdy czy już nie brał udziału w jakiejś stłuczce. Chociaż lepiej chyba kupić używany porządny z pewnego źródła niż tani byle jaki. Ale takie gadanie może być baaaardzo wkurzające, wiem coś o tym;) Ale ja już nauczyłam się olewać albo ucinać krótko mówiąc, że sami zadecydujemy, że nam się tak podoba itp.
no bratowa dba i firma dobra wiec wiem co kupuje, w sumie to chyba nawet za niego kasy nie zawola..tekst tesciowej: nasza Jula po piatce dzieci milaa fotelik a potem jeszcze 8 w nim jezdzila, wlos mi sie zjezyl na glowie, ja bym tak nie mogla

wyladowalam dzis awaryjnie u lekarza:( mialam brudzenie lekkie ale po 2 stratach to ja mam kompletny odchyl na tym punkcie. wszystko ok ale teraz to juz mam lezec (wczesniej mialam sie oszczedzac). musze to jeszcze z moim prowadzacym lekarzem skonsultowac bo moze jakies leki jeszcze zwiekszy (chociaz juz biore konskie dawki) ale na razie sie nie moge dodzwonic. wiec leze i staram sie jakos uspokoic bo niemal odeszlam od zmyslow:(

lux, tak w ramach mojego myslenia o czyms innym, zdradz mi tajemnice: dlaczego tak wazne jest dla ciebie zdanie tesciowej w kwestiach zakupow dla dziecka? czy ona cie utrzymuje?
przepraszam ale ja akurat mam wspaniala tesciowa ktora o nic sie nie wypytuje i w nic nie wtraca i nawet mnie nie odwiedza (mamy male mieszkanie wiec wygodniej jest7 odwiedzac tesciowa), ale mam troche wtracalska mame i troche bardziej tate. moj sposob jest prosty: slucham ich a potem robie po swojemu:) a jak juz ojciec mocno mnie naciska to mu przypominam ze sama zarabiam na siebie i ze mam prawo wydac na co chce i zartobliwie mu proponuje ze jak mi przysponsoruje wakacje to wtedy pozwole mu zdecydowac gdzie pojade - zawsze dziala:)
aha jeszcze tesc sie lubi wypytywac o kase (skad mamy albo ile) ale jemu to zawsze jakies kompletne bajki opowiadam np. ze mamy kase bo sprzedalismy zeszloroczny snieg...

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

wyladowalam dzis awaryjnie u lekarza:( mialam brudzenie lekkie ale po 2 stratach to ja mam kompletny odchyl na tym punkcie. wszystko ok ale teraz to juz mam lezec (wczesniej mialam sie oszczedzac). musze to jeszcze z moim prowadzacym lekarzem skonsultowac bo moze jakies leki jeszcze zwiekszy (chociaz juz biore konskie dawki) ale na razie sie nie moge dodzwonic. wiec leze i staram sie jakos uspokoic bo niemal odeszlam od zmyslow:(

lux, tak w ramach mojego myslenia o czyms innym, zdradz mi tajemnice: dlaczego tak wazne jest dla ciebie zdanie tesciowej w kwestiach zakupow dla dziecka? czy ona cie utrzymuje?
przepraszam ale ja akurat mam wspaniala tesciowa ktora o nic sie nie wypytuje i w nic nie wtraca i nawet mnie nie odwiedza (mamy male mieszkanie wiec wygodniej jest7 odwiedzac tesciowa), ale mam troche wtracalska mame i troche bardziej tate. moj sposob jest prosty: slucham ich a potem robie po swojemu:) a jak juz ojciec mocno mnie naciska to mu przypominam ze sama zarabiam na siebie i ze mam prawo wydac na co chce i zartobliwie mu proponuje ze jak mi przysponsoruje wakacje to wtedy pozwole mu zdecydowac gdzie pojade - zawsze dziala:)
aha jeszcze tesc sie lubi wypytywac o kase (skad mamy albo ile) ale jemu to zawsze jakies kompletne bajki opowiadam np. ze mamy kase bo sprzedalismy zeszloroczny snieg...

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
ze ja sie licze ze zdaniem tesciowej? ja?!! haha nie moge ze smiechu! ja mam gdzies jej zdanie ja tylko pisze to co ona mowi i ze ja sie z tym nie godze i ze niby ona mnie utrzymuje? predzej my powinnismy jej pomoc...dac na lekarza od glowy chyba zeby w koncu zrozumiala,ze sa inne czasy, wiesz co ona mi powiedziala niedawno? ze mam kupic takie wiazane spioszki bo jak dziecko bedzie jesc to se bedzie te dzyndzolek tarmosic..wybuchlam smiechem i wyszalm ochlonac, wrocilam i mowie ty powaznie mowisz? po pierwsze juz takich spiochow nie robia po drugie ja te twoje rady mam gdzies, bo sa staroświeckie..moi rodzice sie nie wytracają nic a nic! szok, ze tak stoja z boku i tak powinna postapic tesciowa...ale nie, ona jest najmadrzejsza i ja jej powiedzialam, ze jak sie nie przestanie wtracac to nie bedziemy do niej jezdzic, bo nam juz sil brakuje

reklama

Spokojnie, zobaczysz co lekarz powie. Nic sie nie martw :)
Jesli chodzi o L4 i koniec pracy to u mnie temat rzeka. Na 100% totalnie sie nie odetne od pracy, bo to jednak moja firma, ale wlasnie jestesmy na etapie poszukiwania dwoch pracownikow. Aktualny sie zwalnia z koncem maja. Dwie osoby przychodza w ten weekend na probe - zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje, ze dadza rade i do konca miesiaca beda na treningu i od czerwca normalnie w pracy. Wtedy moj Luby przejmie wiekszosc moich obowiozkow typu dostawy, faktury, kontakt z ksiegowa etc. Ja bym chciala ograniczyc sie do minimum i bywac w pracy, ale nie musiec w niej byc. Jesli bede sie czula dobrze to bardzo chetnie posiedze sobie w biurze i poogarniam cokolwiek, ale z takim samopoczuciem jak mam teraz to az wstyd mnie do ludzi wystawiac.

Do góry