reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

przeciez ja leki mialam silne na to, jem zurawine, pije sok zurawinowy, herbatke, lykam urinal i zero poprawy, czuje, ze znow sie na lekach skonczy
Furagina, urosept i moczenie w wodzie z rumiankiem lub korą dębu [emoji6] nic innego w ciazy nie mozesz za bardzo..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
sa dwie szkoly falenicka i otwocka:))) moja prowadzaca gin (prof/ordynator) twierdzi ze furaginu nie mozna brac w ciazy (nie dopytalam dlaczego). moj lekarz rodzinny (posiadajacy tez spwcjalizacje jako ginekolog), lekarz starej daty, dosiwadczony zapisal mi furanig w ciazy i powiedzial ze moge brac ale zeby juz nie brac po 30 tyg i nie to ze zaszkodzi tylko ze dziecko bedzie zolte po urodzeniu i bilirubina wysoka i beda leczyli nieslusznie na zoltaczke.
ja wzielam ten furagin bo na mnie nie dziala zaden urosept ani nic takiego i zurawina tez nie. mialam do wyboru antybiotyk lub furagin i nie czuje ze to by mi mialo zaszkodzic.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Ja w szpitalu lezalam i caly czas mnie faszerowali furagina i uroseptem..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

aha zapomnialam pisac, Tomek dzis nie wytrzymal i powiedzial swojej siostrze co o niej mysli, i spytal czy zacznie akceptowac fakt, ze jestem w ciazy i zacznie sie cieszyc, ze jej brat bedzie tata...jej odp yhm...rece mi opadaja, nie mam sil :(

zle mi gin wypisala recepte:((( nie przyjeli w aptece i musze do niej pojechc. to slabe jest: jak place za wizyte u lekarza, ja place aptece za leki a jak jest zlw wypisana recepta to ja mam problem:(((

Tak tak od szczeniaka :) Teraz niestety się od nas wyprowadza, bo mieszkamy w bloku na 3 piętrze bez windy, a mama mojego narzeczonego przeprowadziła się do nowego domu z ogrodem i go zabiera w sierpniu, żeby było mi lżej. Jest bardzo grzecznym psem, ale nie da się go nauczyć chodzenia na smyczy, a ja nie dam rady z nim już wychodzić, a co dopiero jak będę sama z dzieckiem. Niestety nie zostawię dziecka w mieszkaniu, żeby wyjść z psem, a narzeczony o 8 wyjeżdża do pracy, a wraca o 18. Jestem zrozpaczona :( :(
Nie dziwię się. Dobrze że idzie do znajomego człowieka i do dobrych warunków. To jakieś pocieszenie, chociaż marne. My mamy dom z ogrodem ale mimo to początku uczymy chodzić na smyczy i mam nadzieję że się nauczy, bo jak nie, to klops. Jestem zdania że duże zwierzę musi się wybiegac. Nawet jak na codzień przesiaduje na trawie.

Cześć Dziewczyny :) Ostatnio mało zaglądam na forum. Przez tydzień była u mnie rodzinka a teraz wybraliśmy się z mężem na wakacje i nie mam tu za bardzo internetu. Postaram się wszystko nadrobić jak wrócę. Pozdrawiam ze słonecznej Turcji :)
1465379367-fzcns2.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Cudownie! Uważaj na słońce i odpoczywaj :)

aha zapomnialam pisac, Tomek dzis nie wytrzymal i powiedzial swojej siostrze co o niej mysli, i spytal czy zacznie akceptowac fakt, ze jestem w ciazy i zacznie sie cieszyc, ze jej brat bedzie tata...jej odp yhm...rece mi opadaja, nie mam sil :(
I bardzo dobrze że jej powiedział! I nieważne co odpowiedziala, raczej nie ma Fire spodziewać nagłego zwrotu, ale przynajmniej niech wie, że działa innym na nerwy i nie akceptujecie jej zachowania a Tomek dobrze to widzi.

zle mi gin wypisala recepte:((( nie przyjeli w aptece i musze do niej pojechc. to slabe jest: jak place za wizyte u lekarza, ja place aptece za leki a jak jest zlw wypisana recepta to ja mam problem:(((

To faktycznie jest porażka. Tak na marginesie, to co to właściwie znaczy "złe wypisanie recepty"... Co Cie to powinno obchodzić? To lekarz powinien mieć problem, a Ty powinnaś dostać normalnie lekarstwo w aptece. Chore... Mnie najczęściej zapominamja nabić jakiejś pieczątki i muszę dymac :/

To faktycznie jest porażka. Tak na marginesie, to co to właściwie znaczy "złe wypisanie recepty"... Co Cie to powinno obchodzić? To lekarz powinien mieć problem, a Ty powinnaś dostać normalnie lekarstwo w aptece. Chore... Mnie najczęściej zapominamja nabić jakiejś pieczątki i muszę dymac :/

Niby pani farmaceutka powiedziala ze gdyby to bylo w dzien (bylo po 20) to by zadzwonila do lekarki i poprosila zeby przyjechala i poprawila recepte...ale serio? nie wierze ze pani ordynator by to zrobila... ja tez jestem zdania ze to nie powinien byc moj problem. i zeby bylo jasne chodzilo o to ze pani prof poprawila date z 10.06 na 7.06 i nie przystawila poeczatki dodatkowo i podpisu (a pieczatka i podpis widnieje doslownie 2 cm dalej). glupota i nasza polska rzeczywistosc "frontem do pacjenta, zwlaszcza w ciazy"...

reklama
Dzień dobry,

Lux dobrze jej T powiedział, ale teraz uważam powinniście przestać zabiegać o jej uwagę. Nie zdziwiłabym się gdyby jej właśnie o to chodziło, o zwrócenie na siebie waszej uwagi.

Wczoraj byliśmy na festynie, moje dziecko tak się zmęczyło że padło przy cycu niewykąpane, bez kolacji. Umyłam ją chusteczką z tego piachu i na śpiocha w piżame przebrałam.

Do góry